Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı - Son Dakika
Spor

Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı

Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Adalı, "Hedefimiz Beşiktaşımızı yeniden güçlendirmek."

30.05.2013 12:22  Güncelleme: 12:34

Beşiktaş Kulübü'nün 16 Haziran Pazar günü yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında başkan adaylığını açıklayan Serdal Adalı, düzenlediği basın toplantısında hedeflerini anlattı.

Çırağan Sarayı'nda, seçilmeleri halinde yönetim kurulunda ikinci başkan olarak görev alacak Murat Aksu ile basın mensuplarının karşısına geçen Adalı, adaylık nedenini anlattığı konuşmasının ardından soruları yanıtladı.

Beşiktaş'ın son yıllarda belki de tarihinin hiç olmadığı kadar zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayan Adalı, "İçinden geçilen zor dönemin farkındayız. Ama gün Beşiktaş'ın güçlü bir duruşa ve başkana ihtiyacı olduğu gündür. Doylayısıyla hedefimiz Beşiktaşımızı yeniden güçlendirmek, sportif başarılara koşan, branş kapatan değil, amatör ve profesyonel her branşta şampiyonluk hedefleyen bir spor kulübü haline getirmektir" dedi.

Bu göreve talip olmanın getirdiği sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Adalı, kulübe hangi katkıları sağlayacakları yönünde uzun uzun düşündüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Yönetimimizi oluşturacağımız isimlerle toplantılar yaptık. Çok kısa zamanda hayata geçireceğimiz, bizi rekabette öne taşıyacak planlar ve çalışmalar yaptık. Beşiktaş, dünya futbolunun en değerli markaları arasında gösteriliyor. Beşiktaş Kulübü bırakın Türkiye'de, dünya futbol kulüpleri arasında zirveye oynamalıdır. Oluşturacağımız yönetim kurulu ve profesyonel kadrolar Beşiktaşımızın her alanda zirveye kanat çırpmasını sağlayacaktır. Ortaya koyacağımız profesyonel yönetim anlayışı gereği, yönetim kurulumuz her alana müdahil olmayacak, daha çok vizyon ve hedef belirleyip bunların takipçisi olacaktır. İnanıyoruz ki bu yaklaşım da kulübün başarısında önemli bir etken olacaktır."

Geleceğe yönelik misyonlarıyla mevcut yönetimin verdiği taahhüt ve sözleri değerlendireceklerini kaydeden Serdal Adalı, "Beşiktaşlıların içi rahat olsun, mazbatamızı aldığımızda arzu edilen, layık olduğumuz stada kasamızdan bir kuruş dahi çıkmadan en kısa zamanda kavuşacağız. Beşiktaş taraftarının da daha büyük bir coşkuyla takımını destekleyeceği stadyumumuz bizim dönemimizde hizmete girecektir" diye görüşlerini aktardı.

"Kısa vadeli borçlar uzun vadeye yayılacak"

Temel hedeflerinin anlık değil sürdürülebilir başarıları yakalamak olduğunu kaydeden başkan adayı Adalı, Türkiye ve dünya futbol arenasında Beşiktaş'ın hak ettiği konuma gelebilmesi için güçlü bir finansal yapının gerektiğinin malum olduğunu ifade ederek, "Kulübün borçlarını yeniden yapılandırmak ve faiz yükünden kurtulmak için acil eylem planı çerçevesinde gerekli kaynak çalışmaları yapılmış ve tamamlanmıştır" diye konuştu.

Bu kaynak ile kısa vadeli borçları uzun vadeye yayıp kulübün günlük işleyişini normal hale getireceklerini anlatan Serdal Adalı, "Gerektiği durumda Beşiktaşımızın güçse güç, kaynaksa kaynak, neye ihtiyacı varsa, tüm kefaleti şahsım ve yönetim kurulu üyelerimize ait olmak üzere kulübümüzün hiçbir değeri temlik verilmeden, tamamen UEFA kriterlerine uygun olarak sağlanacaktır. Aynı zamanda Beşiktaş'ın gelecekteki gelirlerini ve mevcut mülklerini de koruma altına almış olacağız" ifadelerini kullandı.

"Borçla anılan kasa, yüksek gelirleriyle anılır hale gelecek"

Serdal Adalı, son dönemde borçla anılan Beşiktaş Kulübü'nün kasasının, ekibinin yönetime gelmesiyle, yüksek gelirleriyle anılır hale geleceğini savundu.

"Beşiktaş'ın hedefi, sembolümüz olan kartal gibi her zaman yükseklerde olmak" diyen Adalı, "Mevcut yönetimin bir alt lige dahi düşmeyi kabullenmesine karşın, ben ve arkadaşlarım, Beşiktaş armasının bulunduğu her branşta şampiyonluğa oynayacak takımlar kuracağız. Beşiktaşımıza güç katacak sponsorluk görüşmelerimizin de tamamlandığı müjdesini vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

Süleyman Seba Sosyal Tesisleri

Beşiktaş camiasının faydalanmaktan mutlu olacağı modern bir sosyal tesisi hak ettiğine inandığını anlatan başkan adayı Adalı, adını Süleyman Seba koyacakları bir sosyal tesis müjdesini verdi.

Yönetim kurulu üyesi olduğu bir önceki dönemde hazırlığını yaptığı Süleyman Seba Sosyal Tesisleri projesini hızlıca başlatacaklarını bildiren Adalı, "İçerisinde ihtiyaçlara cevap verecek bir konukevi de bulunacak tesis en kısa sürede hizmete sunulacaktır. Altyapı tesislerine ilişkin bir proje üzerinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Önümüzdeki günlerde detaylı bilgileri sizlere aktaracağız" diye konuştu.

Son 1,5 yıldır taraftar ve genel kurul üyelerinin gösterdiği fedakarlığı artık yönetim kurulunun gösterme zamanı geldiğini vurgulayan Adalı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Beşiktaş yönetimi, yapacağı icraatlarla genel kurul üyelerine, taraftara olan borcunu misliyle ödeyecektir. Taraftarlarından genel kurul üyelerine, yönetime talip olan bizlerden sporcusuna kadar camiamızın her ferdinin yürekli olduğunu herkes idrak etmelidir. Beşiktaş'ı yönetmek için yürek kadar, uyumlu bir ekibe, akıl birlikteliğine ve güce ihtiyaç vardır. Bizler bu inanç ile 17 Haziran sabahı görevi devir almak için adaylığımızı bir kez daha açıklıyoruz"

Başkan adayı Serdal Adalı, kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Murat Aksu'yu da platforma davet ederek basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya başladı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement