Şebeke Hatları Artık Sorunlu - Son Dakika
Spor

Şebeke Hatları Artık Sorunlu

Şebeke Hatları Artık Sorunlu

ARAŞTIRMA.Yasin TUNÇ yasint@sporx.com Türkiye'de bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen ve oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin alkışını alan Ganalı oyuncu Stephen Appiah'ın yeni adresi Sırbistan oldu.31 yaşındaki oyuncu Sırbistan Süper Ligi...

29.02.2012 12:05

ARAŞTIRMA: Yasin TUNÇ

yasint@sporx.com

Türkiye'de bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen ve oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin alkışını alan Ganalı oyuncu Stephen Appiah'ın yeni adresi Sırbistan oldu. 31 yaşındaki oyuncu Sırbistan Süper Ligi ekiplerinden FK Vojvodina ile her konuda anlaştı ve yeni kulübüyle 6 aylık mukavele imzaladı.

Kariyerinin bir bölümünde Juventus forması da giyen orta saha oyuncusu, geçen sezon İtalya'nın Cesena takımının formasını giymişti. Sezon sonunda kontratının sona ermesiyle yeni bir kulüp bulamayan 31 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon Cesena'dan ayrıldığından beri boştaydı.

Fenerbahçe'de gol sevinciyle de öne çıkan Appiah, Juventus'ta oynadığı dönem takım arkadaşları olan Del Piero ve Zlatan Ibrahimovic'e "Beni duyuyor musunuz?" derken yaptığı el hareketiyle biliniyordu. En son Fenerbahçe formasıyla 23 Kasım 2006'da Palermo'ya gol atan Appiah, 1924 gündür bu sevinci yaşayamadı. Şimdi O Ganalı kariyerinin belki de son günlerini Vojvodina'da geçirecek...

SERIE A'DAN FENERBAHÇE'YE

Kariyerine 15 yaşında başlayan Stephen Appiah'ın yolu 1996 yılında ilk kez Türkiye'ye düştü ancak Galatasaray'da beğeni kazanamadı. Bu tarihten bir yıl sonra Udinese'ye geçen yıldız futbolcu, 3 yıllık Udinese macerasının ardından 3 yıl da Parma'da parladı ve dönemin şampiyonu Juventus'a transfer oldu. Juve'de ilk yılında 30, ikinci yılında 18 maça çıkan hırslı orta saha, artık sadece İtalya değil; tüm Avrupa'nın tanıdığı bir isim oldu.

Fenerbahçe onu 8 milyon Euro'ya transfer ettiğinde herkes şaşkınlığını gizleyemezken; Appiah ise performansı ile adeta parmak ısırttı. İkinci Türkiye macerasında Fenerbahçe orta sahasında Aurelio ile birlikte başarılı bir ikili olan Appiah; arka arkaya yaşadığı sakatlıklarla gözden düştü ve sarı lacivertli yönetimle de ters düştü.

CAS, F.BAHÇE'Yİ HAKLI BULDU

Fenerbahçe'nin Ganalı oyuncusu Appiah ameliyat olduğu bacağından eski bir sakatlığının nüksetmesi nedeniyle bu sezonu kapatmıştı. Bacak damarlarında kan pıhtılaşması olduğu için futbol oynayamayan Appiah, aynı sorunu Juventus'tayken de yaşamıştı. Fenerbahçe, sol dizinde damar tıkanıklığı tespit edilen Appiah'ın sözleşmesini askıya almış, daha sonra oyuncuya ulaşamadığı iddiasıyla FIFA'ya başvurmuştu. Ganalı yıldız, 2007-08 futbol sezonunda geçirmiş olduğu rahatsızlığın teşhis ve tedavisinde Fenerbahçe'nin ihmali olduğu gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

Fenerbahçe Kulübü ile futbol takımının eski oyuncusu Stephen Appiah arasındaki ihtilaf nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) yapılan duruşmalar tamamlandı ve Ganalı yıldızın F.Bahçe'ye 2.6 milyon Euro ödemesi kararı çıktı.

APPIAH YİNE ÇİZME'DE

Stephen Appiah, 2009-2010 sezonunda Serie A ekiplerinden Bologna'ya transfer oldu ve futbola geri dönüş yaptı. Sezon boyu sadece iki kez forma giyen yıldız oyuncu yedek kulübesine hapsoldu. Sakatlığı nedeniyle futbola iki yıl ara vermek zorunda kalan Appiah, Bologna'ya gelse de yeşil sahada kendisine şans bulamadı.

MİLLİ FORMAYA VEDA...

Ganalı orta saha oyuncusu Stephen Appiah, 2010 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen Gana Milli Takımı'nda oynadıktan sonra milli formaya veda etti. Gana Milli Takımı'nda 68 maçta 17 gol atan Appiah, 2010 Dünya Kupası'nda genelde yedek kalmış ve bundan rahatsız olduğunu söyleyerek milli vedasını gerçekleştirdi.

SON DURAK SIRBİSTAN MI?

2010-2011 sezonu başında ise Bologna'nın Ganalı orta saha oyuncusu Stephen Appiah'ın Serie A'nın yeni ekibi Cesena ile anlaştığı açıklandı. 14 maçta süre alan tecrübeli futbolcu, 1+1 senelik sözleşmesinin İtalyan ekibi tarafından uzatılmaması sonucu boşa çıktı.

Gana efsanesi, en son olarak 6 aylık sözleşmeyle kendisini Sırp takımı Vojvodina'ya bağlayan sözleşmeye imza atarken; 3 Mart'ta teknik direktörü Dejan Vukicevic'in şans tanıması halinde Radnicki karşısında sahaya çıkacak.

15 yaşında kendisini Avrupa'ya atan Appiah, kariyerinde hızla yükselmesinin ardından yaşadığı sakatlık ve kişisel problemlerin ardından hızla düşüşe geçti. Juventus ve Fenerbahçe'de kariyerinin en parlak günlerini geçiren Ganalı futbolcu; şimdi Vojvodina'da kariyerini sürdürecek. Haziran ayından sonra ise Appiah'ı rüzgar bakalım nereye atacak?

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Şebeke Hatları Artık Sorunlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement