Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine belgelerle yanıt verdi - Son Dakika
Spor

Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine belgelerle yanıt verdi

Fenerbahçe'nin yöneticisi Metin Sipahioğlu'nun, "Canlı yayında tartışalım" açıklamasının ardından, Mustafa Cengiz'den, "İki tıfıl yönetici" cevabı gelmişti. Bunun ardından ise saat 16.30'da belgeli açıklama yapacağını bildiren Fenerbahçe, Galatasaray'a elindeki belgeleri sundu. Sarı-Kırmızılılar'ın kendi kaynaklarından yapılan alıntıda, ilk ulusal şampiyonluğun 1939'da olduğu belirtildi.

07.04.2021 16:44  Güncelleme: 17:15

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında peş peşe atışmalar devam ediyor. 16.30'da Mustafa Cengiz'e belgelerin sunulacağını bildiren Sarı-Lacivertliler, Galatasaray'ın kendi kaynaklarından yapılan alıntıda, ilk ulusal şampiyonluğun 1939'da geldiği belirtildi.

İşte o belgeler:

"TFF SİTESİNDE BELİRTİLİYOR"

"Belge1: TFF_ORG kendi sitesinde verdiği bilgide ilk TÜRKİYE ŞAMPİYONASININ 1924'de Ankara'da 'Türkiye Futbol Birinciliği' organizasyonu ile yapıldığını açıkça belirtiyor. Aynı kaynaklarda 1937'de başlayan Milli Küme organizasyonunun ilk deplasmanlı milli lig olduğu belirtiliyor.

Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine belgeli açıklamalarla cevap verdi

"A.DEMİR'İN ŞAMPİYONLUĞU KABUL EDİLİYOR"

Belge2: 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarını inkar etmek için dilekçeler veren ama 'gelin medenice tartışalım' çağrımıza cevap vermeyen Galatasaray, kendi sitesinde Gündüz Kılıç'ı anlatırken Ankara Demirspor'un 1947 yılındaki TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDA görev aldığını itiraf ediyor.

Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine belgeli açıklamalarla cevap verdi

"İLK ŞAMPİYONLUĞUMUZ İTİRAFI"

Belge3: 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarını inkar etmek için dilekçeler veren ama 'gelin medenice tartışalım' çağrımıza cevap vermeyen Galatasaray, 100. yıl yayınlarında 1939 yılı Milli Küme şampiyonlukları için, TÜRKİYE GENELİ İLK ŞAMPİYONLUĞUMUZ itirafını yapıyor."

Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine belgeli açıklamalarla cevap verdi
Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine belgelerle yanıt verdi

Son Dakika Spor Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibine belgelerle yanıt verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • GS: Bu kadar ezik bir takım yoktur herhalde Dünya'da 25 28 Yanıtla
    Talo talo : Galatasaray dimi aynen ya 21 7 Gs değil mi?: Çok haklısın bileder ) 2 1
  • Erol yılmaz: Tarih yalan söylemez.hersey alenen ortada resmi belgeler ortada daha ne itiraz ediyorsunuz.Fb ye 28 nci sampiyonlıiuğu hayırlı olsun 27 14 Yanıtla
    Rüya: Rüyalar hayaller hayatlar. 3 yılda bir şey beceremeyenlerün sığınacağı limandır by tartışma. Hüsran bulacaksınız. ANca Rüya 1 3
  • GFB: Cengiz tıfıl demiş, gel de gülme. Terimin hakkından gelemeyen adam Ali Koça tıfıl demiş 27 10 Yanıtla
    Turk: Ali koç a demedi onu okuma yazman var mı? Maldonado 4 5
  • ezen adam: ağlamaaa, fenev ağlamaaaa :D :D :D 23 13 Yanıtla
    zirzop: ya sizene Tff ye başvurulmuş kabul görür yada görmez sizene sizden alınıp başkasına verilmeyecek. tff de sampiyonlukları verir para hesabınıda 1961 yılından sonra yapılır gelir düşecek diye korkuyorsanız. 6 2
  • Bombacı Mülayim: ÜLKEDE BAŞKA GÜNDEM YOK ZATEN...ÖLÜ DİRİ BİTTİ TEK İŞ ŞAMPİYONLUK 27 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement