Sana Yine Muhtacım... - Son Dakika
Spor

Sana Yine Muhtacım...

Sana Yine Muhtacım...

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park ve Anadolu Efes; ülkemizi aynı zamanda THY Euroleague'de de temsil ediyor.

17.01.2012 14:05

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park ve Anadolu Efes; ülkemizi aynı zamanda THY Euroleague'de de temsil ediyor.

Ligde yoluna tüm hızıyla devam eden üç ekip, THY Euroleague'de de TOP 16'ya kalma başarısı gösterdi.

18 Ocak 2012 Çarşamba günü başlayacak TOP 16 maçlarında Fenerbahçe Ülker deplasmanda Unics Kazan'a konuk olurken; aynı grupta yer alan iki temsilcimiz Anadolu Efes, sahasında Galatasaray Medical Park'ı ağırlayacak.

Yeni sezon öncesi üç takım da kadrolarına güçlü takviyeler yaparken; kemik kadrolarını da korumayı başardı. Özellikle skorer yönden takımlarını destekleyecek transferler yapılırken; üç takımın üç isminin performansı merakla beklendi.

Sezon başında Anadolu Efes, New Jersey Nets'ten Sasha Vujacic'i; Fenerbahçe Ülker, Cibona Zagreb'ten Bojan Bogdanovic'i; Galatasaray Medical Park ise Regal Barcelona'dan Jaka Lakovic'i transfer etmişti.

Peki bu üç transfer neler yaptı?

SASHA VUJACIC KALİTE KOKUYOR

New Jersey Nets'ten transferi büyük sükse yaratan Sasha Vujacic, Anadolu Efes'te tecrübesini konuşturdu. 28 yaşındaki oyuncu, Anadolu Efes'in iki kulvardaki zorlu maratonunda en önemli silahlarından biri oldu.

Lokavt sonrası ülkemize gelen Sloven yıldız; lig ve Avrupa'da ortalama 27 dakika süre alırken, kritik anların oyuncusu oldu.

THY Euroleague'de 10 maçta 13.2 sayı, 3.5 ribaund ve 2.3 asist ortalaması ile mücadele eden Vujacic, ligde ise 12.8 sayı, 3.0 ribaund ve 3.1 asist ile oynadı. Yüzde 37 şut isabeti yakalayan yıldız guarda, Anadolu Efes'in özellikle TOP 16 grubunda ön plana çıkmasında daha da katkı sağlaması gerekecek.

F.BAHÇE ÜLKER'İN 'KRAL'I NEREDE?

Sezon başında Cibona Zagreb'ten Bojan Bogdanovic'i transfer eden Fenerbahçe Ülker, geçtiğimiz sezon THY Euroleague'in sayı kralını kadrona kattı. Ukic ve Tomas'tan sonra üçüncü bir Hırvat transfer eden sarı lacivertlilerde Bogdanovic'in performansı henüz kendisinden beklenen seviyede değil.

Cibona'da tek adam olan 23 yaşındaki oyuncu, F.Bahçe Ülker'deki yıldızlardan dolayı daha az süre aldı ve sınırlı sayıda top kullanmak zorunda kaldı.

THY Euroleague'de 10 maçta 11.5 sayı, 2.6 ribaund ve 0.5 asist ortalaması yakalayan Bogdanovic, ligde ise 11.3 sayı, 2.5 ribaund ve 1.4 asist ortalaması tutturdu.

Üç sayılardaki isabetiyle öne çıkan Hırvat yıldız, ligde yüzde 27.2, THY Euroleague'de de yüzde 43.3 isabet sağladı. Fenerbahçe Ülker'in lig ve Avrupa'da zirveye oynaması için Bogdanovic'in yüksek performansına ihtiyacı var.

SLOVEN EFSANESİ G.SARAY'A LAZIM

Panathinaikos ve Regal Barcelona'da yıldızlaşan, uzun seneler Avrupa'nın üst düzey iki ekibinde forma giyen Jaka Lakovic, sezon başında Galatasaray Medical Park'a transfer oldu.

Yüksek tecrübesi ve oyun zekasıyla sarı kırmızılı ekibe derinlik katan Sloven guard; sarı kırmızılıların TOP 16'ya kalmasında ve ligde yükselen bir grafik çizmesinde etkili oldu.

THY Euroleague'de 10 maçta 9.4 sayı, 1.7 ribaund ve 2.8 asist ortalaması yakalayan Lakovic, ligde ise 10.0 sayı, 1.64 ribaund ve 3.1 asist ortalaması ile mücadele etti. TOP 16'da dişli bir grupta yer alan Galatsaray Medical Park'ın, çeyrek final vizesi alabilmesi için 34 yaşındaki oyuncusuna çok ihtiyacı var. Yaşına rağmen daha etkin olması beklenen Jaka Lakovic'in skora sayı ve asist olarak fazla katkı yapması; Galatasaray Medical Park'ın THY Euroleague'deki ilk senesinde son 8'e kalmasını sağlayabilir.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Sana Yine Muhtacım... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement