Şampiyonluk Maçına Geniş Güvenlik Önlemi - Son Dakika
Spor

Şampiyonluk Maçına Geniş Güvenlik Önlemi

Şampiyonluk Maçına Geniş Güvenlik Önlemi

Spor Toto Süper Lig şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maç ile ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısında geniş güvenlik önlemleri alınmasına karar verildi.

10.05.2012 18:30

Spor Toto Süper Lig şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maç ile ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısında geniş güvenlik önlemleri alınmasına karar verildi.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin yanı sıra, İstanbul'da yarın oynanacak Beşiktaş - Trabzonspor maçıyla ilgili de kararlar alındı. Toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, Beşiktaş Kulübü yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay ile yetkililer katıldı.

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan yöneticiler Ömer Temelli, Abdurrahim Albayrak ve Berkan Gocay, dostluk mesajları verdiler.

ÖMER TEMELLİ: "BİZİM STADIMIZDA HİÇBİR PROBLEM ÇIKMAYACAK"

İlk söz alan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, Galatasaray'ın statlarına misafir olacağını hatırlatarak, rakiplerini en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek, "Biz Türk Telekom Arena'da çok iyi ağırlandık. Bizim stadımızda da hiç bir problem çıkmayacaktır" dedi.

Fatih Terim'in karşılaşmayı nerede izleyeceği konusunda da Temelli, gerekli açıklamayı yaptıklarını dile getirerek, "İnşallah sonuç hayırlısı neyse o olur. Yeter ki olaysız, kavgasız ve güzel bir maç olsun; hak eden kazansın" şeklinde konuştu.

ABDURRAHİM ALBAYRAK: "FENERBAHÇE'YE GÜVENİYORUZ"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürüne teşekkürlerini ileterek, "Çok iyi hazırlanmışlar. Biz Telekom Arena'da 2-1 yenildiğimiz maçta sahada ısınan Fenerbahçeli futbolculara hiçbir şey attırmadık. Fenerbahçe yöneticilerine ve taraftarlarına güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Albayrak, bu karşılaşmanın ne ilk ne de son derbi olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bundan sonra nice derbiler olacak. Kimse unutmasın ki Fenerbahçe - Galatasaray derbisi, dünyanın sayılı derbilerinden. Milyonlarca insan işi gücü bırakıp bu maçı izleyecek. Türkiye'ya yakışan bir derbi olmasını ve her iki takıma da başarılar diliyorum."

Galatasaray'ın şampiyon olması halinde şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bir kupa talebi olup olmadığı yönündeki bir soruya da Albayrak şöyle yanıtladı:

"Şu an öyle bir düşüncemiz yok. 3 neticeli bir maç; her şey olabilir. Taraftarları germenin bir anlamı yok. Saygı duymak lazım, öyle bir hazırlığımız yok."

Albayrak, Fatih Terim'in cezası sebebiyle karşılaşmayı nerede izleyeceği yönündeki bir soruyu da "Siz Fatih Terim'i şimdiden cezalı ilan ettiniz. Hakkını kullanarak tahkime itirazda bulundu. Tahkimden çıkacak kararı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BERKAY GONCAY: "BİZLER RENKLERİN KARDEŞLİĞİ İÇİN BURDAYIZ"

Beşiktaş - Trabzonspor maçının güvenlik kararları ile ilgili bilgiyi almak için hazır bulunan Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Berkan Gocay da rutin tedbirlerin devam ettiğini söyledi.

Kulüp temsilcileri olarak diğer takımlarla ezeli rakip oldukları gibi ebedi dost olduklarının altını çizen Berkan Gocay, "Bizler, renklerin kardeşliği için buradayız. Sonuç ne olursa olsun dostluk devam edecek. Buradan taraftarlara da çağrım, dostluklarını kuvvetlendirsinler. Kim şampiyon olursa olsun şimdiden tebrik ediyorum" dedi.

Öte yandan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde 3 bin 327 güvenlik elemanının görev alacağı, bunların 2 bin 662 polis geri kalanının ise özel güvenlik olacağı öğrenilirken, Galatasaray'ın şampiyonluğu halinde stat dışında özel önlemlerin de alınacağı bildirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şampiyonluk Maçına Geniş Güvenlik Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement