Şampiyonlar Ligi'nde Bu Salı - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar Ligi'nde Bu Salı

Şampiyonlar Ligi\'nde Bu Salı

Devler Ligi heyecanı sürüyor.

24.02.2014 16:26

Venezuelalı yıldız Rus devinde

Zenit- Dortmund:  Grup aşamasını Arsenal'in önünde lider bitiren geçen senenin finalisti Borussia Dortmund son 16 turunda, grubunu Atletico Madrid'in arkasında ikinci bitirerek yola devam eden Zenit ile eşleşti. İlk etapta Borussia Dortmund'un büyük favori göründüğü eşleşme, Alman temsilcisinin bu sezon yaşadığı sorunları göz önüne alınca o kadar da tek taraflıya dönüşmeyebilir.

Almanya Ligi'nde lider Bayern'in 20 puan gerisinde kalan Borussia Dortmund şampiyonluk mücadelesinden kopalı çok oldu ama son hafta aldıkları 3-0'lık Hamburg mağlubiyetiyle üçüncü sıraya kadar düştüler ve Şampiyonlar Ligi kontenjanı için bile sıkıntı yaşayabilirler. Sezon başından beri başta savunmada olmak üzere o kadar çok sakatlık yaşadılar ki Jürgen Klopp bir türlü istediği ideal takımı sahada bir arada göremedi. Bu zorlu deplasmana da uzun süredir sakat olan kilit iki oyuncu Neven Subotic ve İlkay Gündoğan'dan yoksun çıkacaklar.

10 hafta forma giyemeyecek

Diğer tarafta Rus futbolunun zirvesinde bulunan Zenit bu maç öncesinde herhangi bir sakatlık veya ceza sorunu ile karşı karşıya değil. Takımın önemli yıldızları Kerzhakov ve Hulk bu maçla alakalı iddialı açıklamalarda bulundular. Zenit iç sahada yenilmesi hayli zor bir takım ve Dortmund'un şu anki görüntüsü bu sert deplasmanda işlerinin kolay olmayacağı yönünde. İki takımın Avrupa arenasında ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya geleceğini de hatırlatalım. Turun favorisinin Dortmund olduğunu düşünüyorum ama bu ilk maçta her şey ortada.

Olympiakos- Manchester United: Grup aşamasında A grubunda Leverkusen, Real Sociedad ve Shakhtar ile mücadele eden Manchester United 4 galibiyet 2 beraberlik alırken hiç kaybetmemiş ve 14 puanla grubu zirvede tamamlamıştı. Olympiakos ise C grubunda PSG, Benfica ve Anderlecht ile rakip olmuş, lider PSG'nin arkasından Benfica'yı averajla geride bırakarak üst tura çıkmayı başarmıştı.

Londra'ya imzaya gidiyor

Sir Alex Ferguson döneminin bitişiyle beraber David Moyes ile yeni bir sayfa açan United sezon başından beri ciddi bir kriz yaşıyor. Ligde yıllar sonra şampiyonluk yarışından bu kadar erken koptular, FA Cup'tan elendiler ve açıkçası Şampiyonlar Ligi'nde de herkesin eşleşmek istediği bir takım halini aldılar. Olympiakos ise harika bir sezon geçiriyor. Yunanistan liginde en yakın rakibine 20 puan fark yapan Olympiakos bu sene ligde çıktığı 25 maçın 23'ünü kazanırken iç sahada berabere dahi kalmadı.

Şampiyonlar Ligi grup aşamasında herkesin beğenisini kazanan ve bu sene Yunan temsilcisi için 14 maçta 16 gol atan Kostas Mitroglou'nun devre arasında Fulham'a satılmış olması elbette büyük bir kayıp. Ancak takım Premier Lig'e giden golcülerinin eksikliğini Saviola-Scepovic ortaklığı ile fazla hissetmedi şu ana kadar. Yunan temsilcisi bu sene iç sahada oldukça etkileyici bir görüntüye sahip ve arızalı United karşısında bu eksiklere rağmen şansları hiç az değil.

Rooney'de nihayet mutlu son

Kırmızı Şeytanlar'da ise sakatlıkları geçen Robin Van Persie ve Wayne Rooney oynayacak durumdalar. Juan Mata statü gereği sahada olamayacak.  Bunun dışında kırmızı şeytanlar için önemli bir eksiklik yok. Ancak takım sezon başından beri geçiş dönemini atlamadı ve oyunun her bölümünde ciddi saha içi arızalara sahipler. Zorluk seviyesi yüksek her maç bu sene United için kabusa dönüştü. Olympiakos kalecisi Roy Carroll'ın eski takımına karşı sahaya çıkacağını hatırlatalım. Carroll, maç öncesi yaptığı açıklamada eski takımı için "bu sene çok dağınık ve telaşlı haldeler" ifadesini kullandı ve maçı kazanabileceklerini söyledi. Ben ortada geçecek bir maç bekliyorum. United daha iyi kadroya, Olympiakos ise daha uyumlu ekibe sahip. Beraberlik ihtimali hiç az değil.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Şampiyonlar Ligi'nde Bu Salı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement