Puyol: Futbolun Son 'En Saf' Savunmacısı! - Son Dakika
Spor

Puyol: Futbolun Son 'En Saf' Savunmacısı!

Puyol: Futbolun Son \'En Saf\' Savunmacısı!

Carles Puyol, sezon sonu Barcelona'dan ayrılacağını açıkladı.

04.03.2014 22:45

Carles Puyol, saha içindeki performansı ile bu güne kadar dünya çapında bir savunmacı olduğunu daha önce sık sık kanıtlamıştı.

Puyol, bugüne kadar Barcelona'da oynaması gerektiği gibi oynadı ve 'dağınık' saçları ile adeta bir duvar görevi gördü.

Son yıllarda ise Gerard Pique ile iyi bir ikili oluşturdular. Hatta Pique, kendini kontrol altında tutmak için Puyol ile büyük ölçüde bağımlı hale geldiğini kabul ediyor.

"Onsuz bir Barcelona hayal edemiyorum" diyen Pique, "O, beni kontrol ediyor ve konuşmaları ile oyunumu yönlendiriyor." diyerek etkisini kabul etmişti.

Kahraman | Puyol'un uçan kafası İspanya'yı 2010 Dünya Kupası finaline taşımıştı...

Puyol'un aldığı bu karar, belki de aylar öncesinden kararı verilmiş bir düşünceydi. Ancak Lionel Messi, Xavi, Pep Guardiola gibi isimlerle birlikte gurur duyulması gereken bir isim haline geldi.

Puyol, sadece Barcelona için değil, İspanya forması ile de büyük başarılar elde etmeyi başardı. 2010 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya karşısında bulduğu 'altın' kafa golü ile ülkeyi finale taşıdı.

Puyol gibi oyuncuların her daim arkalarında halk desteğini bulmaları oldukça doğal. Bu tarz oyuncular, yetenek eksiklikleri olsa dahi sevgi, şefkat gibi duygularla bu açığı kapatabilirler.

Tıpkı Vicente Del Bosque'nin dediği gibi, Puyol herkes için örnek bir karakterdi.

Puyol, Barcelona'dan ayrılacağını açıklasa da daha sonra ne yapacağı konusunda belirsizliğini koruyor. Tek bir gerçek, tüm Barça taraftarı bu kararı saygı duyarak Puyol'a minnettar olmalı ve adını unutulmazlar arasına yazdırmalı...

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Puyol: Futbolun Son 'En Saf' Savunmacısı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement