PTT 1. Lig'den Süper Amatör Lige - Son Dakika
Spor

PTT 1. Lig'den Süper Amatör Lige

PTT 1. Lig\'den Süper Amatör Lige

Şanlıurfaspor formasını giyen İzzet Kaya'nın, Bursa Bölgesi Süper Amatör Lig B Grubunda mücadele veren Kurtuluşspor ile anlaştığı öğrenildi.

04.02.2014 14:46  Güncelleme: 16:53

En son PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor formasını giyen yıldız isimlerden İzzet Kaya'nın, Bursa Bölgesi Süper Amatör Lig B Grubunda mücadele veren Kurtuluşspor ile anlaştığı öğrenildi.

Üç sezondur Şanlıurfaspor formasını giyen ve takım kaptanlığını yapan sağ bek oyuncusu İzzet Kaya, kulübü ile yollarını ayırdı. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Göztepe'nin yanı sıra İnegöl'ün Süper Amatör Ligdeki temsilcilerinden Kafkasspor'un da talip olduğu öğrenilen tecrübeli ismin Kurtuluşspor ile el sıkıştığı edinilen bilgiler arasında.

Şanlıurfaspor Kulübü Basın Sözcüsü A. Gökhan Gökmen, 1461 Trabzon yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada, "Futbolcumuz İzzet Kaya, yönetim kurulu raporu doğrultusunda süresiz kadro dışı bırakılarak, tüm ilişiği Şanlıurfaspor ile kesilmiştir. Kendisine 3 sezondur takıma vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, önümüzdeki futbol hayatında başarılar diliyoruz" dedi.

PTT 1. Lig ekibi ile yollarını ayıran İzzet Kaya'nın, 2. Lig takımı Göztepe'nin teklifine rağmen, İnegöl'ün Süper Amatör Lig B Grubundaki temsilcilerinden Kurtuluşspor ile el sıkıştığı, bugün düzenlenecek törenle resmi sözleşme imzalanacağı öğrenildi.

Futbola İnegölspor altyapısında başlayan İzzet Kaya, 2002 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takım kadrosuna dahil edildi. İnegölspor için ilk resmi karşılaşmasına 16 Nisan 1995 tarihinde Tavşanlı Linyitspor'la oynanan 3. Lig karşılaşmasında çıktı. Burada bir buçuk sezon devamlı oynadıktan sonra Süper Lig'in köklü ekiplerinden Bursaspor'a transfer oldu. Bursaspor'da takıma girmekte zorlandı ve bu yüzden bir sezon sonra takımdan ayrılarak Karabükspor'a transfer oldu. Karabükspor'da altı sezon boyunca düzenli olarak forma giydi. Daha sonra birçok 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig ekibinde oynadı. 2006-07 sezonundan 2009-10 sezonun sonuna kadar Bucaspor'da oynadı ve Bucaspor'la 2. Lig'den Süper Lig'e kadar yükselmeyi başardı. Süper Lig kadrosunda düşünülmediği için sezon bitimi serbest bırakıldı. 2010-11 sezonunun başında 2. Lig ekiplerinden Göztepe'ye transfer oldu. Göztepe'yle ilk sezonunda 2. Lig şampiyonluğu yaşayarak 1. Lig'e yükselmeyi başardı. 2011-12 sezonu için eski Teknik Direktörü Kemal Kılıç'ın çalıştırdığı 2. Lig takımlarından Şanlıurfaspor ile anlaştı. Üç sezondur formasını giydiği Şanlıurfaspor'da takım kaptanlığı yapıyordu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor PTT 1. Lig'den Süper Amatör Lige - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement