PTT 1. Lig'de 26. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika
Spor

PTT 1. Lig'de 26. Haftaya Ön Bakış

PTT 1. Lig\'de 26. Haftaya Ön Bakış

Kulüplerin 10 günde üçer maç oynayacakları zorlu sürecin başlangıcında Ilgaz Çınar ilk maçları değerlendiriyor.

18.02.2014 17:06

Boluspor-Bucaspor

İki ekip arasında oynanan son 5 maçta iki takım da ikişer kez kazandı, bir maç berabere bitti.

Ligin ilk yarısında oynanan maçı Bucaspor 2-0 kazandı.

Boluspor iç sahada oynadığı son 8 maçı kazanamadı.

Bucaspor oynadığı son 3 maçı kazandı.

Boluspor'da Ali Güzeldal, Bucaspor'da Emre Balak cezalı.

Boluspor'da Besim Durmuş istifa etti. Yeni teknik direktör arayışları sürmekte ve ligin boyu da gitgide kısalmakta. Boluspor, gol sorununa çözüm üretemediği gibi ümit beslememize sebep olan futboldan da uzaklaşmış durumda. İvme yakalayan Bucaspor'a karşı 9 günlük sarmalın en önemli maçına çıkıyorlar. Bu müsabaka özelinde "1 puan iyidir" sloganı çok önemli. Puantajın getirdiği moral bozukluğu oyuna yansırsa yine sıkıntılı bir oyun sergilenebilir. Boluspor'un sahasında kaybedeceğini düşünmüyorum.

Tavşanlı Linyitspor- Mersin İdmanyurdu

Ligin ilk yarısında oynanan maçı Mersin İdmanyurdu 2-0 kazandı.

Mersin İdmanyurdu dış sahada oynadığı son 9 maçı kaybetmedi.

Tavşanlı Linyitspor'da Murat Özavcı, Mersin İdmanyurdu'nda ise Mahmet Temür cezalı.

Tavşanlı'da Mehmet Besler rahatsız, Mersin İdmanyurdu'nda Serkan Yanık sakat.

Mersin İdmanyurdu sahasında sol bek Anıl sayesinde puanı kurtardı.  Güven Varol'un eksikliği özellikle savunma anlamında hissedildi. Tavşanlı Linyitspor ise son 4 haftada bir kazanıp bir kaybetme temposunda ilerledi. Ali Nail Durmuş hoca topun kıymetini bilen futbolcuydu ve bu prensibini takımına da aşılama gayretinde. En azından oynamaya çalışan bir ekip var. Kadro kalitesi ve puan tablosu konuk takımın galibiyetine göz kırpıyor.

İBBSK-Orduspor

2 ekip arasında oynanan son 5 maçta iki ekip de birer  kez kazandı, 3 maç berabere bitti.

İBBSK oynadığı son 5 maçı, Orduspor ise oynadığı son 3 maçı kaybetmedi.

Orduspor dış sahada aldığı 8 galibiyetle ligde bu klasmanda lider.

İBBSK'da Orhan Taşdelen cezalı.

İBBSK'da Zeki Korkmaz, Orduspor'da Ufukhan Bauraktar sakat.

Orduspor'da özellikle deplasmanlarda oyunu şekillendiren Landel, sorumluluk alanında etkili işler yapabiliyor. İBBSK'da Landel'in bölgesini savunacak olan oyuncuda sıkıntı var zira ligin golcü beklerinden Orhan sarı kart cezalısı. Son Mersin maçında Cihat Arslan hoca sağ kanatta değişikliğe gitti.  Visca'yı sağ öne koyup sağ kanat tandemini Rızvan-Visca ikilisine emanet etti ki bence başarılı da oldu. Tayfun'un da iyi performansı takım oyununu bir nebze katmerledi. İki ekip için de bir puan normal sayılabilir.  Normal şartlar altında az gollü bir müsabaka izleriz.

Adana Demirspor-Ankaraspor

Ligin ilk yarısında oynanan maçı Ankaraspor 3-0 kazandı.

Adana Demirspor iç sahada oynadığı  son 10 maçı kaybetmedii.

Ankaraspor'da Lokman Gör cezalı.

Adana Demirspor ligde oynadığı 24 maçta 8 galibiyet, 8 beraberli,k, 8 mağlubiyet aldı. 39 gol atıp 39 gol yedi.

Haftanın teknik direktör değişikliğine giden takımlarından biri de Adana Demirspor. Sezon başı çokça yapılan transferler ve kaleci dahil oturtulamayan savunma beşlisi, kazanırken dahi alarm vermeye devam ediyordu. Ankaraspor ise dış sahada Fethiyespor'a kaybettikten sonra kendi evinde galibiyeti yine bir orta saha oyuncusu olan Ragıp'ın katkısı ile aldı. Yedikleri golde hatalarını evde bırakmayan Lokman'ın da katkısı vardı ama Lokman bu maç cezalı. Ankaraspor savunma dörtlüsü maçın gidişatına da yön verecektir. Ben iki ekibin de gol bulacağını düşünüyorum.

Tekden Denizlispor-Şanlıurfaspor

İki ekip arasında oynanan son 4 maçta Şanlıurfaspor iki kez kazanırken iki maç da berabere bitti.

Denizlispor oynadığı son 3 maçı kaybetti.

Şanlıurfaspor oynadığı son 3 maçı kazanamadı.

Şanlıurfaspor'da Onur Akbay cezalı. Banahene sakat.

Oldukça iyi oynayıp kazanılan Balıkesşrspor maçı sonrası Özcan Bizati'nin öğrencileri balans ve manevra konusunda sıkıntı yaşadılar ve peşi sıra 3 maçı kaybettiler. Şanlıurfaspor ise oyuna ciddi ama aşırı motivasyonla başlamasının sıkıntısını bu maçta da yaşadı. Oyunun genel gidişatını Özcan Bizati hocanın  hamleleri belirleyecektir. Şanlıurfaspor ise dış sahada daha rahat oynuyor. Ortada bir maç gözükse de mahir ayaklar skoru belirler. Zenke'nin hücuma katacağı dinamizm, orta sahayı da şekillendirecektir. Karşılıklı gol izleme şansımız yüksek.

Saha değil şantiye!

Fethiyespor-Adanaspor

Ligin ilk yarısında oynanan maç berabere bitti.

Fethiyespor iç sahada oynadığı son 7 maçı kaybetmedi.

Adanaspor dış sahada oynadığı son 6 maçı kaybetti.

Adanaspor dış sahada 9 gol atıp 21 gol yedi.

Fethiyespor'u tekrar tekrar anlatmaya gerek yok, başarı ortada ama bu topraklarda "başarı cezasız kalmaz" kuralı çerçevesinde Fethiyespor idman alanı şantiyeye dönmüş durumda. Hangi gerekçe ile olursa olsun anlaşılabilir bir durum değil. Adanaspor kazanıyor ama kazanırken bence hala sıkıntı yaşıyor. Bir puanın dahi çok önemli olduğu karşılaşmada orta saha-hücum oyuncuları kombinasyonundan sebep Fethiyespor 3 puana daha yakın. En azından bu mücadeleyi puansız bitirmezler

Kahramanmaraşspor-Karşıyaka

Ligin ilk yarısında oynanan maçta gol atılmadı.

Kahramanmaraşspor iç sahada oynadığı son 3 maçı kaybetti.

Karşıyaka'da Ahmet Arı ve Burak Karaduman cezalı. Erdi Kasapoğlu ve Gökhan Aydaş sakat.

Kahramanmaraşspor iç sahada 15 gol attı 22 gol yedi.

Karşıyaka dış sahada 16 gol attı 21 gol yedi.

Karşıyaka, Orduspor deplasmanında olduğu gibi Manisaspor maçının da ikinci yarısını çok çok iyi oynadı ve bu sefer 3 puanı aldı. Bu 3 puanda ikinci yarı oyuna giren Ofeudu'nun büyük katkısı vardı. Yusuf Şimlek hoca bu kez de Manisaspor maçındaki gibi riski bence göze alır zira Ahmet ve Burak cezalı. Oyunda kırılgan yapıya bürünebilen rakip karşısında bu kurgu etkili olabilir. Kahramanmaraşspor için 1 puanın herhangi bir anlamı yok. Kazanmak için oynayacaklar. Bence sol bek Ümit Karaal'ın performansı hücum ve savunma anlamında maçın gidişiatını belirleyen etmen olacak.

Balıkesir'in akşam sefası

1461 Trabzon-Balıkesirspor

Ligin ilk yarısında oynanan maçı Balıkesirspor 4-0 kazandı.

Balıkesirspor oynadığı son 3 maçı kazandı.

1461 Trabzon oynadığı son 3 maçta galip gelemedi.

1461 Trabzon'da Mehmet Sıddık İstemi cezalı.

1461 Trabzon geçen haftayı maç yapmadan geçirdi ki sanılanın aksine bu sıkıntılı bir durumdur. Balıkesirspor ise kendi evinde tarihinin ilk gece maçını oynadı ve 1-0 kazandı. Balıkesirspor maçları enteresan geçmekte. Gol izleyeceğimizi düşündüğümüz maçlar kısır geçebiliyor. 1461 ise projenin devamlılığı adına toplayabildiği kadar puan toplamak zorunda. Barış Memiş'in günlük performansı bu noktada önem kazanıyor. Balıkesirspor'un avantajı, rakiplerinin maçları bittikten sonra sahaya çıkacak olmaları. Sadece Balıkesirspor değil, diğer takımların maç sonuçlarının da 90 dakikayı etkileyeceği bir müsabaka.

Gaziantep BBSK-Samsunspor

İki ekip arasında oynanan son 3 maçta Samsunspor iki, Gaziantep BBSK bir kez kazandı.

Gaziantep BBSK oynadığı son 6 maçı kazanamadı.

Samsunspor dış sahada oynadığı son 5 maçı kaybetmedi.

Samsunspor'da Arif Şahin cezalı, Soner Şahin sakat.

Ekhigo ve Aminu ile Hüseyin Kalpar hoca yeni bir oyun kurgusunun da temellerini fazla sıkıntı yaşamadan geçtiğimiz 3 haftada atmış oldu. Adiloviç'in de kurguyu tamamlaması ile Samsunspor her an gol bulabilecek bir yapıya büründü ki golleri de buluyor zaten. Gaziantepspor BBSK'nın oynadığı futbol sezon başından beri güven vermemekte. Samsunspor'u 3 puana daha yakın görüyorum.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor PTT 1. Lig'de 26. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement