Premier League'de 16. Haftanın Ardından - Son Dakika
Spor

Premier League'de 16. Haftanın Ardından

Premier League\'de 16. Haftanın Ardından

'Boxing Day'e az zaman kala Premier League'de 16. haftada zirvedeki ekipler puan kaybı yaşamadı.

16.12.2013 14:11

İngiltere'de sezonun rutin dönemi geride kaldı. Önümüzdeki hafta sonundan itibaren 12 gün içerisinde 4 maç haftası oynayacak olan takımlar yeniden hesap kitap yaparken zirve yarışı adeta yeniden başlayacak. Lider Arsenal'in altında yer alan 4 takımın da kazandığı haftada üst sıralarda takımlar birbirlerine biraz daha yaklaştılar, Avrupa Kupaları'na gitme bileti veren ilk 5'te yer alan takımlar arasındaki toplam puan farkı yalnızca 4 oldu.

Bu haftadan itibaren Arsene Wenger artık eskisine göre biraz endişeli, Manchester City ise gücünü açıkça gösterdi. Diğer yandan Liverpool eksiklerine karşın yabana atılmaması gerektiğini gösterirken Chelsea yeniden kazandı. Everton ise derinden ama emin yürüyüşünü sürdürüyor.

Bu City, Arsenal için bile fazla iyi

Manchester City 6-3 Arsenal

Payına servet düştü

Anlaşılan iki hoca da fazla hesap yapmamıştı. Birbirilerine güçlerini göstermek, kendi bildikleri yoldan katiyetle şaşmamanın peşindeydiler. Pellegrini takımını aynı diğer iç saha maçlarındaki gibi oynatırken Arsenal'de de herhangi bir sürprizden söz edilemezdi. Formda ve üstün yetenekli oyunculardan oluşan demir yumruklar çarpıştı, daha güçlü olan sağlam kalırken bir süredir düşüşte olan Arsenal kırıldı, dağıldı.

Hücumda müthiş bir ahenk ve iş bitiricilikle oynayan Manchester City, maestrosu Yaya Toure önderliğinde Arsenal'in arka tarafını adeta silkeledi. Fildişili yıldız, skorun 1-1'e gelmesine neden olan fahiş hatasına karşın harika bir maç çıkardı. Fernandinho ile kurdukları ikili, Flamini'ye fazla yük bindiren Arsenal orta sahasına epey fazla geldi. Fiziksel ve zihinsel olarak tepede olmayan konuk ekip oyunun hiçbir bölümünde üstünlüğü ele alamadı ve sonunda bu ağır yenilgiye razı gelmek zorunda kaldı.

Manuel Pellegrini'nin takımı evinde oynadığı 8 maçta attığı 35 golle çok yüksekten uçuyor. Bu maçın ardından şampiyonluk yarışından bahseden herkes, Arsenal'den evvel Manchester City'den söz edilmeye başladı bile.

Welbeck ve United geri döndü!

Aston Villa 0-3 Manchester United

Son şampiyon sonunda kazandı. Üst üste üç maçlık yenilgi serisini sona erdiren Man United'da Danny Welbeck, sakat olan Van Persie'nin yokluğunda sahne alırken nihayet sezonun ilk haftasından sonra golle tanıştı. Akınların özellikle Antonio Valencia üzerinden ve sağ kenardan şekillendiği United'da Ekvadorlu oyuncu maçın yıldızı olurken, David Moyes'in dönüşünü dört gözle beklediği Rafael'in sağ bekteki varlığı da bundan böyle United'a önemli bir artı değer katacağa benziyor.

Henüz maçın ilk 20 dakikası geride kalmışken attığı 2 golle rahat bir galibiyet alan Kırmızı Şeytanlar'da Ryan Giggs ilk 11'de başlarken yerini maç içerisinde Darren Fletcher'a bıraktı. Yakın dönemde takımın önemli parçalarından İskoç oyuncu, geçen yıl sonundan bu yana ilk kez forma giydi. Sindirim sisteminde yaşadığı sorundan ötürü futbolda uzak kalan tecrübeli oyuncu, eğer düzenli olarak takıma katkı verebilirse United orta sahası sezonun geride kala bölümünde yaşadıklarını tekrar etmeyecektir.

Aston Villa ise oynadığı son 10 maçın 7'sinde gol atamadı. Yıldız golcüleri Christian Benteke aylardır gole hasret.

Luis Suarez şov devam ediyor

Tottenham Hotspur 0-5 Liverpool

Galatasaray zorlu yarışta

Kısa zaman önce deplasmanda Mancester City'e 6-0 kaybeden Tottenham, daha kötüsü olmaz derken yeni bir kabus daha yaşadı. Luis Suarez ve arkadaşları, halihazırda Daniel Sturridge ve kaptan Steven Gerrard sahada yokken gol olup yağdılar ve Andre Villas-Boas'ın daha kötüsünü hayal etmek yerine yaşamasına neden oldular. Portekizli teknik adamsa adeta kendi kuyusunu kazdı, aksak arka dörtlüsünün arkasında fazla geniş alanlar bıraktı. Yeterince aktif olmayan orta saha oyuncularının hantallığına başta Jordan Henderson'ın çok başarılı oyunuyla ceza kesen konuk takım, maçı tek bir takımın şovuna dönüştürdü ve tabii ki yine başrolde Luis Suarez vardı.

Bu sezon 16. golünü kaydeden Uruguaylı yıldız takımı taşımaya devam ediyor. Attığı gollerin yanı sıra Spurs'e yaşatılan hezimette yaptığı servisler ve bizatihi sahadaki varlığıyla yine oyuna ağırlığını koydu. Ona yaptığı müdahale sonrası Paulinho'nun oyundan atılmasıyla maç koparken, savunma hattında eksikleri olan Tottenham bir daha maça dahil olamadı ve her şey yine kontrolden çıktı.

Andre Villas-Boas'ın son bir kredisi kalmış olabilir, daha fazlası değil. Liverpool tekrardan şampiyonluktan bahsederken Tottenham için yıl sonu fikstürü ayrıca karar zamanı olacak.

Yine kazandılar

Everton 4-1 Fulham

Son 5 haftada karşılaştığı Liverpool ve Arsenal'e yenilmeyen, Manchester United'ı ise deplasmanda mağlup eden Everton, bir süredir iyi becerdiği işi tekrar ederek evinde farklı kazandı. Goodison Park'ta oynadıkları son üç maçta 11 gol kaydeden Maviler, emin adımlarla yukarı tırmanmaya devam ediyorlar. Geçen hafta kazanarak nihayet nefes alan Fulham ise maç boyu Everton'ın sıkletine çıkamayarak işlerin o tarafta pek de kolay düzelemeyeceğini tekrar ortaya koydu.

Steve Clarke da kovuldu

Cardiff City 1-0 West Bromwich Albion

West Bromwich Albion, üst üste 4. kez kaybedince menajeri Steve Clarke ile yollarını ayırdı. Geçen sezonu 8. sırada tamamlayan İskoç Hoca, 2013 yılı boyunca yalnızca 7 kez kazanınca kendi sonunu hazırladı. Destek aldığı yöneticilerin geçmiş ilkbaharda değişmesine karşın yaz transfer döneminde önemli transferler yapmışlardı; fakat 6 maçlık kazanamama serisi Clarke'ın işinin yarım kalmasına sebep oldu. 5 maçtır kazanamayan Cardiff City ise WBA'i mağlup ederek rahat nefes aldı. (1-0)

Diğer skorlar: Chelsea 2-1 Crystal Palace, Newcastle 1-1 Southampton, West Ham 0-0 Sunderland, Hull City 0-0 Stoke City, Norwich City 1-1 Swansea City

Haftanın Takımı: MANCHESTER CITY

Sezonun kala bölümünde Arsenal'in fazla iyi geldiği takımlar ve rahat hedef maç galibiyetleri olmuştu, ama City çıtayı bir adım daha yukarı taşıdı. Arsenal için fazla iyiydiler, attıkları 6 golle müthiş bir maç çıkarıp korku salmaya devam ettiler.

Haftanın Oyuncusu: LUIS SUAREZ

Geçen hafta olduğu gibi yine haftanın oyuncusu olan Uruguaylı yıldız, eksik takımını bir kez daha sırtına aldı ve yeniden şampiyonluk yarışının orta yerine taşıdı. Onun varlığı, Liverpool'u başka hiç kimsede olmayan bir değer sahibi yapmaya yetiyor.

Haftanın hayal kırıklığı: ANDRE VILLAS-BOAS

Daha kötüsü ne olabilir, sorusuna deplasmanda alınacak 6-0 yenilginin 5 gollü versiyonunu evinde yaşamak cevabını veren Portekizli teknik adamı yeni kriz günleri bekliyor. Üstlendiği zor iş, biraz da kendi yaklaşımı ile kısa zamanda iyiden iyiye çetrefilli bir hal aldı.

Haftanın sözü: "Meseleyi kendi aralarında çözerler, onlar Alman." (Arsenal menajeri Arsene Wenger, saha içerisinde tartışan Per Mertesacker ve Mesut Özil hakkında konuşuyor)

Haftanın 11'i: Jussi Jaaskelainen (West Ham United); Pablo Zabaleta (Manchester City), Phil Jones (Manchester City), Martin Skrtel (Liverpool), Jon Flanagan (Liverpool); Fernandinho (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Antonio Valencia (Manchester United); Danny Welbeck (Manchester United), Luis Suarez (Liverpool)

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Premier League'de 16. Haftanın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement