Portakal'ın Şifresini Çözmek - Son Dakika
Spor

Portakal'ın Şifresini Çözmek

Portakal\'ın Şifresini Çözmek

A Milli Futbol Takımımız, yeni teknik direktörü, yenilenen kadrosuyla ilk maçına çıkacak.

06.09.2012 12:20  Güncelleme: 13:43

SPORX - A Milli Futbol Takımımız, yeni teknik direktörü, yenilenen kadrosuyla 2014 FIFA Dünya Kupası grup elemelerindeki ilk maçına çıkacak. A Milli Takım, Abdullah Avcı yönetiminde, Guus Hiddink- Oğuz Çetin dönemindeki kötü tablonun izlerini silmeye çalışacak. 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçında cuma günü Hollanda ile kozlarını paylaşacak Milliler, grubun favorisine karşı önemli bir sınav verecek. AVCI'NIN ORTA 5'LİSİNE DİKKAT Guus Hiddink'in görevine son verilmesinin ardından IBB'de başarılı bir grafik çizen Abdullah Avcı, mili takımın başına geçti. 2014 elemeleri öncesinde Avrupa'da ve Türkiye'de oynayan genç yetenekleri milli kadroya davet eden Avcı, hazırlık maçları süresince başarılı olabileceklerinin sinyallerini verdi. Slovakya maçı ile başlayan süreçte 7 hazırlık mücadelesi yapan ve son olarak Avusturya ile oynayan A Milli Takımımız, 4 galibiyet ve 3 yenilgi elde etti. Slovakya, Finlandiya ve Avusturya'a mağlup olan milliler, Gürcistan, Bulgaristan, Portekiz ve Ukrayna'yı ise yenmeyi başardı. Kafasındaki 11'i oturtmaya çalışan Avcı; özellikle orta alandaki 5'liyi buldu. Fenerbahçe'den Mehmet Topal ve Galatasaray'dan Selçuk İnan ile ön liberoyu oluşturan Avcı, sağ kanadın vazgeçilmezi Hamit Altıntop ve sol kanattaki yeni cevheri Fürth takımından Sercan Sararer'i takımına monte etti. 'Playmaker' görevi olarak Arda Turan'a forma veren Avcı, bu 5 futbolcuya çok güveniyor. İlk maçında zorlu Hollanda deplasmanına konuk olacak A Milliler, sistemi oturmuş, ayağa çok iyi pas yapan bir takım karşısında puan ya da puanlar arayacak. Hollanda'ya önce topla oynama şansı verip, takım halinde topun arkasına geçmek isteyecek olan Avcı, orta alanda kazanılan toplarla rakip defans bloğunun arkasında Burak ya da Umut'u kaçırıp gol arayacak.

AYRI BİR PARANTEZ, UMUT Toulouse'dan Galatasaray'a sezon başında kiralanan Umut Bulut, Spor Toto Süper Lig'e fırtına gibi başlarken; 3 maçta 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Milli Takım'ın Portekiz'i 3-1 ile geçtiği mücadelede de iki gol atan milli forvet, formunun zirvesinde yer alıyor. Abdullah Avcı'nın geçtiğimiz sezonun Süper Lig gol kralı Burak Yılmaz'ı Galatasaray'da yedek kulübesine iten Umut'a mı; yoksa her şeye rağmen Burak'a mı forma vereceği belirsiz. Avcı'nın en zor kararı bu olacak. MİLLİLERİN ÇÜRÜK YANI Türk futbolunun olduğu kadar, A Milli Takım'ın da en zayıf yanı savunması. Katı defans yaptığımız zamanda bile kademe hataları yüzünden basit golleri kalesinde gören A Milli Takım için en büyük handikap bu. Son Avusturya maçında defans ve kalede yaşanılan sorunlar sebebiyle kaybettiğimiz gerçeğini hatırlayacak olursak; Hollanda gibi son derece tehlike bir ekip önünde 90 dakika motivasyonu korumak zorunda kalmalıyız. Aksi takdirde tabelada hiç de iyi bir skor göremeyiz. MİLLİ TAKIM KADROSU KALECİ: Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe), Cenk Gönen (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)

DEFANS: Bekir İrtegün, Caner Erkin, Egemen Korkmaz, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Semih Kaya, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen)

ORTA SAHA: Mehmet Topal (Fenerbahçe), Hamit Altıntop, Selçuk İnan, (Galatasaray), Arda Turan, Emre Belözoğlu (Atletico Madrid), Gökhan Töre (Rubin Kazan), Nuri Şahin (Liverpool), Sercan Sararer (Greuther Fürth), Tunay Torun (Stuttgart), Mehmet Ekici (Werder Bremen)

FORVET: Mevlüt Erdinç (Rennes), Umut Bulut, Burak Yılmaz (Galatasaray) YILDIZLAR TOPLULUĞU HOLLANDA Bert van Marwijk ile EURO2012'de üç maçta sıfır çekerek hayal kırıklığı yaratan Hollanda, takımın başına efsane hoca Luis van Gaal'i getirdi. Bu dönem zarfında sadece bir hazırlık maçı yapan Portakallar, Belçika karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı. Sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrılan Hollanda, defans hatalarıyla S.O.S vermeye devam etti.

Belçika maçında hem oyuncularının hem kendisinin hatalar yaptığını kabul eden 61 yaşındaki tecrübeki teknik adam takımda radikal değişiklikler de yapmayı planlıyor. Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Gregory van der Wiel, Ibrahim Afellay gibi transfer dolayısıyla verimli bir antreman dönemi geçiremeyen as oyuncuların yerine, genç oyuncular oynatmayı planlıyor. Aldığı olumsuz sonuçlara sünger çekerek, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne iyi bir başlangıç yapmak isteyen Van Gaal'in takımı tam bir yıldızlar topluluğu. Özellikle ofans hattı çok tehlikeli olan Hollanda'da, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Bas Dost ve Huntelaar dikkat çeken isimler. Sağ kanatta Bayern Münih ve Hollanda'da fırtınalar estiren Arjen Robben ve Inter'in beyni Wesley Sneijder takımın en kritik yıldızları. Robben ters ayaklı bindirmeleri karşısında oldukça zor anlar yaşayabilecek Milli Takım'da Avcı'nın yapacağı hamleler çok önemli.

AYRI BİR PARANTEZ, VAN PERSIE A Milli Takım için ayrı bir sorun da tabii ki Van Persie... Arsenal'den Manchester United'a transfer olduktan sonra da gollerine arka arkaya devam eden Hollandalı futbolcu, formunun zirvesinde. Belçika ile oynanan hazırlık maçında oynamayan van Persie, Türkiye maçının kadrosuna davet edildi. Hızlı oyunu ve bitirici vuruşlarıyla rakiplerin korkulu rüyası olan yetenekli forvetin, savunma oyuncularımıza zor anlar yaşatacağı da bir gerçek. PORTAKALLARIN ÇÜRÜK YANI Son dönemlerde defansında büyük sorun yaşayan Hollanda, rakip takımlara duvar olmakta zorlanıyor. Belçika karşısında son 15 dakikada kalesinde üç gol gören Hollanda savunması tel tel dökülürken; Luis van Gaal'in kafasındaki en ciddi sorun bu. Heitinga, Mathijsen ve Ron Vlaar gibi isimlere sahip Portakallar, savunmaya henüz bir çare üretebilmiş değil. Burak ve Umut gibi savunmayı delici özelliklere sahip forvet hattımız için en güzel haber de bu olsa gerek. HOLLANDA'NIN KADROSU KALECİ: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City).

DEFANS: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV).

ORTA SAHA: Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (FC Twente), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (PSV).

FORVET: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern Münih). HABER - YORUM: Yasin TUNÇ

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Portakal'ın Şifresini Çözmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement