Pepe ve Balotelli'yi Solladı! Şaka Değil! - Son Dakika
Spor

Pepe ve Balotelli'yi Solladı! Şaka Değil!

Pepe ve Balotelli\'yi Solladı! Şaka Değil!

Haber.Barış KAYGUSUZ barisk@maksimum.net Beşiktaş'ın bir numaralı yıldızı Ricardo Querasma saha içinde yaptığı agresif davranışlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

08.02.2012 11:45

Haber: Barış KAYGUSUZ

barisk@maksimum.net

Beşiktaş'ın bir numaralı yıldızı Ricardo Querasma saha içinde yaptığı agresif davranışlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Son olarak siyah-beyazlı ekibin Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdman Yurdu'nu ağırladığı mücadelede kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan Portekizli yıldız, PFDK tarafından iki maç cezaya çarptırıldı.

İlk yarıda oynanan Bursaspor-Beşiktaş mücadelesinde de sinirine hakim olamayarak kırmızı kart gören ve takımını 10 kişi bırakan Q7, Mersin maçında gördüğü kırmızı kartla bu sezonki ikinci kartını görmüş oldu.

BEŞİKTAŞ'IN LİDERİ

Bu sezon 8'i sarı 2'si kırmızı kart olmak üzere 10 kez kart gören Queresma, bu kategoride bütün takım arkadaşlarını geride bıraktı. İçinde bulunduğumuz 2011-2012 sezonunda sadece 18 maçta forma giyen Portekizli yıldız bu 18 maçta takımın stoperi Egemen Korkmaz'dan bile daha fazla kart gördü.

Oynadığı pozisyon itibariyle kart görmeye daha yakın bir isim olan Egemen, bu sezon oynadığı 33 maçta 7 sarı kart görürken; Queresma'nın gördüğü kart sayısı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Portekizli yıldız Mersin İdman Yurdu karşısında gördüğü gereksiz kırmızı kartla, kritik Fenerbahçe derbisinde takımını yalnız bırakmış ve siyah-beyazlı taraftarın tepkisini çekmişti.

Q7 geçtiğimiz sezonu da oynadığı 39 maçta 14 sarı ve 1 kırmızı kartla kapatmıştı.

KEMİK KIRAN STOPERLERLE YARIŞIYOR

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü yıldızı gördüğü kartlarla dünya futbolunda sert ve acımasız stoper denince akla gelen iki ismi de zorluyor.

Yaptığı her hareket olay olan ve İspanya'da kriz üzerine kriz yaratan Pepe, Queresma'nın geride bırakmakta zorlandığı isimlerin başında geliyor. Real Madrid'in Portekizli stoperi bu sezon forma giydiği 26 maçta, 1'i kırmızı olmak üzere 11 kez kart gördü.

Oyun tarzının sertliğinden dolayı ülkesi Uruguay'da 'bebek yüzlü katil' olarak anılan Diego Lugano da bu sezon Quresma'ya yetişemeyen isimlerden biri olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezonlarda ülkemizde gördüğü ve ya görmediği kartlarla sıklıkla tartışma konusu olan eski Fenerbahçeli oyuncu bu sezon transfer olduğu Paris Saint Germain formasıyla 15 maça çıkarken yalnızca 6 kez sarı kart gördü.

Barcelona'nın İspanyol stoperi Gerard Pique de bu sezon Queresma'yı yakalayamayan isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Forma giydiği 22 maçta 7 kez sarı kartla cezalandırılan İspanyol yıldız hiç bir maçta kırmızı kart görmedi. Yıldız futbolcunun, Katalan ekibindeki partneri olan Carles Puyol ise bu sezon yalnızca 4 kez sarı kart gördü.

FUTBoluN ASİ ÇOCUKLARI Q7'YE YETİŞEMEDİ

Ricardo Queresma bu sezon gördüğü kartlarla, saha içindeki yeteneklerinin yanı sıra, sergiledikleri agresif davranışlarla sıkça gündeme gelen iki ismi de geride bıraktı.

Manchester City'nin sorunlu yıldızı Mario Balotelli bu sezon 1'i kırmızı olmak üzere toplamda 8 kez kart görürken; İngilizlerin asi çocuğu Joey Barton bu sezon 6 kez sarı, 1 kez de kırmızı kartla cezalandırıldı.

Q7'NİN YAPTIĞINI STOKE CİTY YAPMADI!

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi olan ve oynadıkları sert futbolla tepki toplayan Stoke City'de kart sayısında Q7'yi geçemedi. Portekizli yıldız, Stoke City'de forma giyen futbolcuların tamamından daha fazla kart gördü. Forma giydiği 18 maçta 8 sarı ve 2 kırmızı kart gören Queresma'ya en çok yaklaşan isim ise İngiliz ekibinin stoperi Robert Huth oldu. Alman stoper bu sezon forma giydiği 32 maçta 9 sarı ve 1 kırmızı kart gördü.

Spor Toto Süper Lig'de 2 maçta kırmızı kart gören Queresma'nın cezalı olduğu maçlarda Beşiktaş şu ana kadar 5 puan kaybetti. Ligin 5. haftasında Gaziantepspor deplasmanında 2 puan bırakan siyah-beyazlı ekip, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisinde sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak 3 puan kaybetti.

Beşiktaş'ın Perşembe akşamı deplasmanda oynayacağı Sivasspor mücadelesinde de Portekizli yıldız cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

%%EMBEDVIDEO_1901%%

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Pepe ve Balotelli'yi Solladı! Şaka Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement