Paralimpik Olimpiyatlarında Başarısız Antrenörü İşten Çıkardılar İddiası - Son Dakika
Spor

Paralimpik Olimpiyatlarında Başarısız Antrenörü İşten Çıkardılar İddiası

Paralimpik Olimpiyatlarında Başarısız Antrenörü İşten Çıkardılar İddiası

Londra 2012 Paralimpik Oyunları'nda bir altın iki gümüş ve bir broz ile madalya sıralamasında 16'ya yükselen Türkiye'de sporcular mücadeleye devam ediyor.

03.09.2012 12:20

Londra 2012 Paralimpik Oyunları'nda bir altın iki gümüş ve bir broz ile madalya sıralamasında 16'ya yükselen Türkiye'de sporcular mücadeleye devam ediyor. Görme engelliler judo takım sporcusu Nazan Akın, doğum gününde gümüş madalya kazandı. Bir antrenör ise başarısız olduğu için işten çıkarıldığını ileri sürdü.

Görme engelliler Judo Takımı sporcusu Nazan Akın Excel Arena'da, çeyrek finalde Bulgar Ivomira Mihaylova'yı, yarı finalde de Fransız Celine Manzuoli'yi yendi. Ancak finalde Çinli Yanping Yuan'a 5. saniyede ippon puanıyla yenilen Akın, gümüş madalya kazandı. Nazan Akın yaptığı açıklamada, "Çok istedim birinci olmayı ancak olmadı. Dün doğum günümdü ve madalyayı doğum günümde kazandım. Aldığım en büyük hediye oldu" dedi.

Görme engelliler Judo 57 kiloda yarışan Duygu Çete ise, çeyrek finalde Japon Mayumi Yoneda'yı ippon puanıyla yenen milli sporcu, yarı finalde Azeri Afag Sultanova'ya yuko puanıyla mağlup oldu. Bronz madalya maçında ABD'li Cynthia Paige Simon ile karşılaşan 23 yaşındaki Çete, rakibini waza-ari puanıyla yenerek madalyaya uzandı. Çok mutlu olduğunu söyleyen Çete, "Emeklerimizin karşılığı boşa çıkmadı şampiyonluk bekliyordum ama olmadı" ifadelerinde bulundu.

Antrenör Muzaffer Ulucam ise, "Londra'ya 4 bayan 2 erkek sporcumuzla katıldık ve görme engelliler tarihinde bir ilk yaşadık. Bronz ve gümüş madalya ile judo tarihine altın harflerle ismi yazıldı. Herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

BAŞARISIZ OLDU İŞTEN ÇIKARILDI İDDİASI

Cahit Kılıçarslan'ın antrenörü Recep Günay ise yaptığı açıklamada Kılıçarslan'ın sakatlanmasının ardından İzmir Belediyesi'nden 'işten kovuldunuz' mektubu aldığını ileri sürdü. Diğer koşucunun düşmesi sebeiyle Cahit'in düştüğüne dikkat çeken Günay, "Yarışmayı dördüncü olarak bitirdi ve finale kalacağını düşünüyorduk ancak olmadı. Biz itirazımızı yaparak durumu anlattık ve bizi komite haklı bularak Cahit'in finale kalmasını sağladı. Cahit büyük bir mücadele verdi ancak aynı gün biz Cahit ile ilgilenirken evden aldığım telefon ile işten çıkarıldığımı öğrendim. Böyle bir günde böyle bir anda yapılacak en son şey olmalıydı" açıklamasında bulundu. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Paralimpik Olimpiyatlarında Başarısız Antrenörü İşten Çıkardılar İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement