Orhangazi Su Sporları Merkezi Olacak - Son Dakika
Spor

Orhangazi Su Sporları Merkezi Olacak

Orhangazi Su Sporları Merkezi Olacak

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Gençtürk, İznik Gölü sahilinde yapılması planlanan Su Sporları Merkezi'nin yerini tespit etti.

23.03.2013 10:43  Güncelleme: 11:23

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, İznik gölü sahil şeridini gezerek göl sahilinde yapılması planlanan Su Sporları Merkezi'nin yerini tespit etti.

İznik Gölü sahil şeritinde incelemelerde bulunan Federasyon Başkanı Ahmet Gençtürk, İznik Gölü'nün yelken sporları için uygun olduğunu belirterek, "Ancak tek sorun dalgakıran. Göl içinde bir menderek, dalgakıran olmadığı taktirde yelken sporu yapılması mümkün değil. Öncelikli olarak yerel imkanlarla dalgakıran inşa edilmesi gerekiyor" dedi.

FEDERASYONDAN DESTEK

Federasyon olarak Orhangazi'ye her türlü desteği verebileceklerini söyleyen Gençtürk, "Tesisin yapılması için elimizden geleni yaparız. Bizim daha fazla yapabileceğimiz şey ise tesislerin yapılması, dalgakıranın da inşasından sonra buraya düzenli bir şekilde yarışlar vermek. Bunu rahatlıkla organize edebiliriz burada. Ayrıca federasyon olarak bu projelerin tamamının hayata geçmesi için desteğimizi de sunarız" diye konuştu.

GÖL KERANI ŞENLENECEK

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise İznik Gölü'nün Orhangazi sahil şeridinin su sporlarının merkezi olması için uğraş vereceklerini belirterek, "İznik gölü yıllardır ihmal edilmiş. Biz şimdi gölün doğal yapısını koruyarak gölü su sporlarına açmak, burayı bir merkez haline getirmek istiyoruz. Otoyol ile birlikte burası başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her bölgesine son derece yakın bir sahil olacak. Biz önce su sporları merkezini kuracağız. Ardından ise bu merkezi en iyi şekilde işleteceğiz" dedi.

FOTOĞRAF - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Orhangazi Su Sporları Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement