Önce Savunma - Son Dakika
Spor

Önce Savunma

Önce Savunma

İspanya'da lideri belirleyebilecek olan Atletico Madrid-Barcelona karşılaşmasının ilk 11'lerini yazarımız Emre Çelik değerlendirdi.

11.01.2014 20:36

Vicente Calderon'da yaklaşık 50 dakika sonra başlayacak karşılaşmanın ilk 11'leri belli oldu.

Atletico Madrid'de Simeone, büyük ölçüde beklenilen bir 11 seçimi yapsa da Raul Garcia'nın yerine David Villa'yı tercih etmesi dikkatlerden kaçmadı. Pres gücü ve savunma yönü David Villa'ya göre bir kademe daha iyi olan Raul Garcia, bu maçta öncelikli tercih olabilirdi. Takım savunmasıyla bulunduğu konuma gelen Atletico Madrid'de öndeki baskı, geçtiğimiz haftalara göre kısmen yetersiz kalabilir. Atletico Madrid, Villa ile kendisinden alt kalibrede takımlara karşı bu açıdan bir sıkıntı çekmedi ama Barcelona karşısında Villa bu açıdan sırıtabilir.

Bu seçimin dışında ise Atletico Madrid adına maçın anahtarlarından birisi Tiago olacak. Mario Suarez'in yokluğunu şimdiye kadar aratmayan Tiago, önceki maçlara kıyasla topla oynamaktan ve sorumluluk almaktan korkmamalı. Aksi halde bütün yük Gabi'ye binecektir ki bu durumda Atletico Madrid durdurulması daha kolay bir ekibe dönüşebilir.

Messi ve Neymar yok

Barcelona cephesinde ise Gerardo Martino "Valdes; Alves, Mascherano, Pique, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Cesc, Alexis" seçimini yaptı. Messi'nin maça başlamaması zaten beklenen bir durumdu ama Neymar'ın olmaması sürpriz oldu. Açıkçası bir sakatlığı yoksa - hafta içi rahatsızdı - bu seçim Martino'nun savunmayı da düşündüğünü gösteriyor. Pedro, Neymar'a kıyasla pres gücü daha yüksek ve geriye daha fazla yardım eden tipte bir oyuncu. Alexis'in de aynı türde olduğu düşünülürse Barcelona'nın ileride ciddi bir pres uygulayacağını tahmin etmek çok da zor değil.

Bunun yanı sıra Martino'nun savunmada Bartra yerine Pique'yi seçmesi maçın ardından çok konuşulabilir. Pique, sezon başından bu yana takımın en formsuz oyuncularından birisi. Bartra da aksine bir o kadar formda. Fakat görünen o ki Martino, sezon başından bu yana oynadığı güzel oyunla değil hatalarla anılan Pique'yi seçerek isimlerin ağırlığında ezilmiş.

Son olarak şunu da eklemek gerekir ki 11'lerin yanında değişiklikler de son derece önemli olacak. Barcelona'da Messi ve Neymar tek başlarına oyunu değiştirebilecek kapasitedeler (Messi kariyerinde en fazla Atletico Madrid ağlarını havalandırdı). Fakat Atleti'de oyuna etkiyebilecek tek isim Raul Garcia. Bu açıdan eğer doğru değişiklikleri zamanında yapmayı başarabilirse Barcelona çok daha avantajlı taraf.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Önce Savunma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement