Novak Djokovic, Grigor Dimitrov'u Geçerek Wimbledon'da Adını Finale Yazdırdı - Son Dakika
Spor

Novak Djokovic, Grigor Dimitrov'u Geçerek Wimbledon'da Adını Finale Yazdırdı

Novak Djokovic, Grigor Dimitrov\'u Geçerek Wimbledon\'da Adını Finale Yazdırdı

Novak Djokovic, Grigor Dimitrov’u dört set sonucunda geçerek Wimbledon’da finale yükseldi.

04.07.2014 18:30

Wimbledon’da ilk ve son şampiyonluğunu 2011 yılında yaşayan Novak Djokovic ilk sete rakibine göre daha iyi bir başlangıç yaptı. İlk sette kullandığı servislerle etkili olmaya çalışan Djokovic, Dimitrov’un da yaptığı basit hatalarla oyunda üstünlük kurdu. Dimitrov’un bir kere servisini kırmayı başaran Djokovic seti 6-4 kazanmayı başardı.

İkinci sette de iyi bir başlangıç yapan Wimbledon’ın seri başı Djokovic, üçüncü oyunda servis kırdı.Sette 3-1 geriye düştükten sonra kendi adına kötü geçen bir karşılaşmayı lehine çevirmeyi başaran Dimitrov üst üste beş oyun kazanmayı başardı. Servis karşılamada bir hayli etkisiz kalan Djokovic karşılaşmanın üçüncü setini 6-3 kaybetti.

Harika çekişmeye sahne olan yarı finalin üçüncü setinde adeta Djokovic kaçtı Dimitrov kovaladı. Karşılıklı alınan oyunlarla geçilen sete Djokovic’in yakın bölgeye atmaya çalıştığı toplarda yaptığı hatalar damga vurdu. Eşitliğin bir türlü bozulmadığı set “Tie-break”e uzadı. Tie-break’te oyunun üstünlüğünü ele geçiren Djokovic kullandığı başarılı servislerle Dimitrov’u oyunlarda 7-2 sette ise 7-6 yenmeyi başardı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Novak Djokovic, Grigor Dimitrov'u Geçerek Wimbledon'da Adını Finale Yazdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement