Nico Rosberg, Hamilton ile Yaşadıklarına Açıklık Getirdi - Son Dakika
Spor

Nico Rosberg, Hamilton ile Yaşadıklarına Açıklık Getirdi

Nico Rosberg, Hamilton ile Yaşadıklarına Açıklık Getirdi

Nico Rosberg, Çin GP sonrasında takım içerisinde yaptıkları toplantının ardından yaşananları geride bırakmaya hazır olduğunu söyledi.

13.04.2015 18:53

Yarışın ardından basın toplantısında konuşan Rosberg, Lewis Hamilton’un yavaş kalarak kendi yarışını olumsuz etkilediğini ve kendisini Ferrari’nin baskısı altına sokmaya çalıştığını söyledi. Hamilton ise Rosberg’in geçecek kadar yaklaşamadığını ve onun yarışını idare etmenin kendi görevi olmadığını söyledi.

Rosberg “Yarışın ardından kesinlikle şiddetliydi ancak oturduk ve iyi bir toplantı yaptık. Çok fazla yapıcı eleştiri oldu. Artık her şey geçmişte kaldı ve Bahreyn’e hazırlanıyoruz.” dedi.

Bir başka soruya cevap olarak Rosberg “Ağladığımı mı söylüyorsunuz? Peki. Bunu aklımda tutacağım ve daha fazla saygı göstermeye çalışacağım. Lewis’e niçin atak yapmadım? Bunu niçin sorduğunuzu anlayabiliyorum ve dışarıdan bunu anlamak zor olabilir. Ancak sebep şu ki ilk bölümde ona atak yapmaya çalıştım ve bu işe yaramadı. Tek olan lastiklerime zarar vermekti ve bunu tekrar yapmamın bir anlamı yoktu çünkü arkada Vettel vardı ve ikinciliği riske atardım. İkinci kez atak yapmayı deneseydim lastiklerimi tamamen mahvederdim ve Vettel beni geçmek için çok iyi şansa sahip olurdu. Yarışı kazanmak ve Lewis’le mücadele edip onu geçmek için tek şansım yarışın sonunda olabilirdi ve ona hazırlanmaya çalıştım.”

“Şüphesiz haftanın en kötü zamanı sıralamalarda Lewis’e karşı kaybetmekti. Bu yarışımı en çok etkileyen şeydi ve sadece 0.04 saniyeydi. Bu yüzden gelecek sene 0.05 sn hızlı olmalıyım.” dedi.

Benzer haberler için TRF1.net

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Nico Rosberg, Hamilton ile Yaşadıklarına Açıklık Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement