Nasıl Yorumladılar? - Son Dakika
Spor

Nasıl Yorumladılar?

Nasıl Yorumladılar?

Trabzonspor’un Medical Park Antalyaspor’u 2-1 yendiği karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları, Karadeniz ekibinin pozisyon üretmekte zorlandığını dile getirdi.

30.12.2013 11:26

Trabzonspor kazanarak bitirdi

İskender Günen – Sabah

İlk yarı Trabzonspor'un pozisyon üretememesinin en önemli nedeni orta alan. Çünkü gerek Zokora gerekse Aykut oyunun sadece savunma tarafında varlar. Ayaklarına aldıkları her topta ise yana ve geriye çok fazla oynadıkları için rakibi zorlayacak öne hamle yapmayı da düşünmüyorlar. Malouda zaman zaman karşı savunmayı zorlayan oyuncu olmasına rağmen etkisiz kaldı. Önde oynayan Olcan, Henrique ve Yusuf da ilk yarı hiçbir varlık gösteremedikleri için gol pozisyonu üretmekte çok yetersiz göründüler. Eğer Antalyaspor'un attığı golden sonra ilk yarının son dakikalarında gelen penaltı golü olmasa Trabzonspor için ikinci yarı çok daha zorlu geçebilirdi.

Cem Dizdar – Fanatik

Trabzon'da ülke ortalamasına nazire yapan iki takım saha!.. O denli yavaş o denli temposuz bir maç. Sahadaki oyuncular en basit iş için bile filozof titizliği gösterip, eni konu düşündükten sonra işe koyuluyorlar. İnsan düşünmeden edemiyor; "Bu oyuncular idmanlarda da böyleyse onların başında hoca olarak dikilmek zor iş olsa gerek. Adamlar sıkıntıdan patlıyordur idman sonuna kadar!"

Akçay güven tazeledi

Cemal Ersen – Milliyet

Ne Zeki'nin ağları bulan füze gibi golü, ne Malouda'nın penaltısı... Maçın kırılma anı, Trabzonspor'un 55 dakikada yaptığı çok kritik oyuncu değişikliği oldu. Aykut Akgün'ün yerine Emre'yi alan; orta sahada Malouda'yı pas trafiğinin sorumlusu yapıp, doksan dakika kulübeden çıkmayan teknik direktör Mustafa Akçay'ın mı, yoksa yardımcısı Hami Mandıralı'nın fikri miydi bilmiyoruz ama, Trabzonspor'a maçı kazandıran hamle işte bu oldu. Maçın skoruna etki eden karşılıklı iki gol ilk yarıda gelse de, bordo-mavili ekibin oyuna ağırlığını koyduğu ve sayısız pozisyon ürettiği bölüm, son yarım saatlik dilimdi.

Serdar Bali - Star

Her şeye rağmen Trabzonspor aldığı üç puanla ve ileriye umutla bakar şekilde devreyi kapattı. Emre Güral "üstümde durun" diye yırtınıyor ve faydalı da oluyor.. Henrique'ye verilen şansı hak etmiyor mu? Benim bildiğim futbolda, stoper topu geldiği tarafa doğru uzaklaştırır. Çünkü önünü görür ama arkasındaki pozisyondan haberi yoktur. Sol Bamba topu ceza sahasına indirerek Antalyaspor'a jeneriklik gol attırmıştır. Mustafa hoca, Aykut Demir sol bek oynamaz madem, oynatıyorsun; sezon başında Olcan'ı niye sol bek oynattın? Aykut ve Zokara yan yana oynamaz; hele kendi sahanda hiç oynamaz. Henrique'nin Trabzonspor'da oynama şansı bana göre yoktur.

Ve Adrian koltuk değneği (!) ile yürüse bile Trabzonspor'da oynamazsa Allah beni kahretsin.

Bu futbol ligle ters orantılı

Cengiz Tokgöz – Fotomaç

Trabzonspor, ligin ilk yarısının son karşılaşmasında Antalyaspor kilidini Emre ile açtı. Bordo-mavililer, bu galibiyet ile ligin ilk devre bitiminde son 3 yılın en iyi performansını yakaladı. Kırmızı-beyazlılar ilk yarıda savunma ağılıklı oynadı. Koray Tuncay'a, Vederson Olcan'a ve Emre de Henrique'ye yapıştı adeta. Yalnız bu yarıda değil, maçın tamamında Antalyaspor kalecisi Fornezzi, Onur'a nazire yaparcasına bir yığın tehlikeli pozisyonda gole geçit vermedi. ve belki de takımını farktan kurtardı.

Lütfü Özel – Vatan

Oyun bütününde çok denk mücadele oldu. 2. yarıda oyunun daha çok Antalya yarı sahasında geçmesinin en büyük nedeni, öncelikle, Trabzon'un baskılı oynama isteğinden çok Antalya'nın standart 'diğerleri' anlayışı oldu. "Geri çekil, aman ceza alanına yaklaştırma, şut attırma, bir puan iyidir" mantığı dakikalar azaldıkça iyice kaleye yakın bekleme haline gelince üç puanı kazandı Karadeniz ekibi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement