Nadal'dan Murray'ye "Zamansız Çekilme" Göndermesi - Son Dakika
Spor

Nadal'dan Murray'ye "Zamansız Çekilme" Göndermesi

Nadal\'dan Murray\'ye "Zamansız Çekilme" Göndermesi

İspanyol tenisçi, dünya 1 numarası unvanını devraldığı Britanyalı rakibinin kura çekiminden birkaç saat sonra çekilme kararı almasını ilginç buldu.

07.09.2017 15:48

Nadal'dan Murray'ye "zamansız çekilme" göndermesiİspanyol tenisçi, dünya 1 numarası unvanını devraldığı Britanyalı rakibinin kura çekiminden birkaç saat sonra çekilme kararı almasını ilginç buldu.

ABD Açık'ın kura çekiminden sadece birkaç saat sonra turnuvadan çekilen dünya 2 numarası Andy Murray'nin bu kararı, tenis camiasında tartışma yarattı. Büyük Britanyalı tenisçinin çekilme kararı almak için neden kura çekimini beklediği üzerinden dönen tartışmalara katılan son isim Rafael Nadal.

Sezonun son Grand Slam'i öncesi dünya 1 numarası unvanını Murray'den devralan Nadal, meslektaşının turnuvadan çekilme kararının zamanlamasını "garip" bulduğunu söyledi. Dusan Lajovic'i mağlup ettiği ilk tur maçının ardından basına konuşan İspanyol tenisçi, "Murray'nin kura çekiminin hemen ertesi sabahında turnuvadan çekilmesini anlamak zor. Normalde sakatlık sebebiyle bir turnuvaya katılma durumunuz belirsizliğini koruyorsa, ilk maçınıza kadar çalışmalarınızı sürdürür ve durumunuzu değerlendirirsiniz. Eğer sakatlığınız turnuvada oynamanıza engel oluyorsa, bunu maç sabahında veya maçtan bir önceki akşam duyurursunuz, kuradan hemen sonra değil. Sakatlığınız daha ciddi bir boyuttaysa zaten kuraya girmezsiniz." yorumunda bulundu.

Nadal bununla birlikte Murray'nin sağlıklı bir şekilde kortlara dönmesinin en önemli şey olduğunu belirterek, Britanyalı tenisçinin kısa sürede iyileşmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.

Sakatlığı sebebiyle Wimbledon'dan bu yana herhangi bir turnuvaya katılmayan Andy Murray'nin ABD Açık'tan çekilme kararını kuradan önce duyurması halinde Roger Federer, sezonun son Grand Slam'ine 2 numaralı seribaşı olarak katılacaktı. Böyle bir durumda Nadal ve Federer, turnuva ana tablosunun farklı yarılarında yer alacak ve ancak finalde birbirlerine rakip olabileceklerdi. Mevcut durumda ise iki tenisçi, daha erken turlarda elenmemeleri halinde yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Nadal'dan Murray'ye 'Zamansız Çekilme' Göndermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement