Murat Yakın'dan Chelsea'nin Şifreleri - Son Dakika
Spor

Murat Yakın'dan Chelsea'nin Şifreleri

Chelsea'yi bu sezon iki maçta da yenerek büyük bir başarıya imza atan Basel Teknik Direktörü Murat Yakın, Galatasaray'ın Chelsea maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.

26.02.2014 08:37

Chelsea'yi bu sezon iki maçta da yenerek büyük bir başarıya imza atan Basel Teknik Direktörü Murat Yakın, Galatasaray'ın Chelsea maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Stamford Bridge’de 2-1, İsviçre’de 1-0 kazanmalarının sürpriz olarak değerlendirilmesine karşı çıkan Yakın, “Chelsea’yi iki maçta da yenmemiz mucize değildi. Her iki maça da taktiksel ve zihinsel olarak iyi hazırlandık. Maç öncesindeki öngörülerimiz gerçekleşti ve bunu sahaya çok iyi yansıttık” yorumunu yaptı.

‘Hatayı affetmezler’

“İki maçlık elemelerde her türlü sonucu elde edebilirsiniz. Galatasaray’ın tur şansının olduğunu söyleyebilirim. Bir yüzde veremem ama yüksek. Yani imkansız değil. Çünkü Galatasaray’ın da iyi bir kadrosu, başarılı bir hocası var. Chelsea’ye karşı da bunu kullacaklardır.”

Gol yememek gerekiyor

Genç hoca taktiği vererek, “Gol yemeden elde edilecek her türlü galibiyet ciddi bir avantaj demek. Galatasaray’ın savunma anlayışının Mancini ile beraber oturmaya başladığını görüyoruz. Bu bakımdan Galatasaray evinde kesinlikle maceraya atılmamalı. Hatta skoru 0-0’da götürüp uygun anı beklemeli. Çünkü Chelsea hata affetmez. Klas oyuncuları, her an sonucu değiştirebilecek yetenekleri olan bir takım. Galatasaray yüzde 100 konsantrasyonla oynamalı” ifadelerini kullanıyor.

Murat Yakın, Galatasaray için ise şunları söylüyor: “Galatasaray’ın, Şampiyonlar Ligi’ndeki birkaç maçını izledim. Özellikle Juventus maçları Galatasaray’ın referans alabileceği maçlar. İtalya şampiyonuna karşı Galatasaray sadece sonuç olarak değil oyun olarak da etkindi. Hem İtalya’da, hem de Türkiye’deki maçta çok doğru bir oyun anlayışı ile oynadı. Gruptan çıkması sürpriz olarak yorumlandı belki ama gerek kadrosuna, gerek elindeki imkanlara ve teknik kadroya baktığımız zaman bunlar normal şeyler. Bundan sonraki aşamada top artık ortada. Gününde olan, hata yapmayan ya da affetmeyen öteye gider. Galatasaray’ın elinde iyi bir takım var. Dünya yıldızları oynuyor. Juventus maçındaki strateji ve yüksek konsantrasyon Chelsea maçlarında yeterli olur mu? Bunu bilmiyorum. Ama en az o günkü kadar iyi oynamak zorundalar.

Murat Yakın\'dan Chelsea\'nin Şifreleri
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Murat Yakın'dan Chelsea'nin Şifreleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement