Mourinho İstediğini Aldı - Son Dakika
Spor

Mourinho İstediğini Aldı

Mourinho İstediğini Aldı

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Chelsea, Atletico Madrid ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak final şansını Londra’ya bıraktı.

23.04.2014 10:22

Final için ilk avantaj Chelsea'de! Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Atletico Madrid ile Vicente Calderon'da karşılaşan Londra ekibi, müthiş bir savunma performansı ile maçı 0-0 noktaladı ve final öncesinde önemli bir avantaj yakaladı.

Maça Atletico Madrid daha iyi başladı. Topa rakibine göre daha fazla sahip olan ev sahibi ekip, oyunu rakip yarı alanda oynamaya başladı fakat Chelsea'nin uyguladığı alan savunması Atletico'nun pozisyon bulmasına engel oldu. 18. Dakikada kullanılan köşe vuruşunda Raul Garcia Chelsea kalecisi Cech'in sakatlanmasına neden oldu. Oyuna devam edemeyen Çek kaleci yerini Mark Schwarzer'a bıraktı. Kontralarla pozisyon bulmak isteyen Chelsea, bunda başarılı olamayınca oyunu kendi sahasında kabul etti. İlk yarı boyunca Koke ve Mario Suarez ile ceza sahası dışından kaleyi yoklayan Simeone'nin ekibi çerçeveyi bulamayınca ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda Atletico baskısını artırdı. İlk yarıya nazaran kanatları daha etkili kullanan ev sahibi ekip rakip yarı alanda tehlikeli olmak istedi. Bu anlayışa rağmen pozisyon bulmakta zorlanan Atletico 60. dakikada Arda'nın girmesiyle temposunu daha da artırdı. Bu sürece kadar Chelsea sadece Lampard ve Torres ile Atletico kalesini yokladı fakat şutlar zayıf kaldı. Atletico Chelsea'yi kendi sahasına hapsettiği bölümde Gabi, Raul Garcia ve Diego Costa ile pozisyonlar yarattı fakat istediği sonucu bir türlü alamadı. Maçın son anlarında başka pozisyon olmayınca Jose Mourinho Vicente Calderon'dan istediğini aldı ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Bu eşleşmenin rövanşı 30 Nisan Çarşamba günü Stamford Bridge'te oynanacak.

Atletico Madrid-Chelsea karşılaşmasının detayları için tıklayın

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Mourinho İstediğini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement