Milli ve Rekortmen Atlet İsmail Akçay Hadi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Spor

Milli ve Rekortmen Atlet İsmail Akçay Hadi'yi Ziyaret Etti

Milli ve Rekortmen Atlet İsmail Akçay Hadi\'yi Ziyaret Etti

Milli ve Rekortmen Atlet İsmail Akçay, kendisi gibi eski milli atlet olan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi ziyaret etti.

15.07.2013 09:48  Güncelleme: 10:20

Milli ve Rekortmen Atlet İsmail Akçay, Akdeniz Oyunları'nın ardından, kendisi gibi eski milli atlet olan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi ziyaret etti.

Kariyerinde 1960-1975 yılları arasında 8 kez Türkiye birinciliği, Balkan şampiyonluğu, Dünya ikinciliği ve olimpiyat 4.'lüğü bulunan ve 85 kez milli mayoyu giyen İsmail Akçay, Akdeniz Oyunları'nda Atletizm Türk Milli Takımı'nın 5 altın, 7 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 19 madalya kazanmasından mutlu olduğunu söyledi.

Milli ve rekortmen atletler Veli Ballı, Mehmet Yurdadön, Mehmet Terzi, Ahmet Altun ve Sadık Salman gibi ünlü atletlerin antrenörlüğünü de yapan Akçay, son günlerde başta atletizm olmak üzere, halter ve diğer sporlarda doping olayının konuşulmasından duyduğu rahatsızlığı anlattı.

Akçay, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi sporculuk dönemlerinden tanıdığını ve başarılı il müdürü olarak yakından izlediğini belirterek, "Adana için şans olan Fazlı Bayram Hadi iyi bir spor yöneticisi. Hadi'den Adanalı spor ailesi iyi yararlanmalı ve kıymetini bilmeli" diye konuştu.

Fazlı Bayram Hadi, Türk atletizmin yaşayan en büyük efsanelerin başında gelen İsmail Akçay'ı tüm sporcuların model alması gerektiğini belirtti. Akçay'ın iyi bir sporcu olduğu kadar iyi de bir antrenör olduğunu vurgulayan Hadi, her yıl Akçay'ın doğduğu Balıkesir'de "İsmail Akçay Yarı Maratonu" yapıldığını ve ünlü atletlerin katıldığını sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli ve Rekortmen Atlet İsmail Akçay Hadi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement