Messi, Sinema Senaryosu Gibi Döndü - Son Dakika
Spor

Messi, Sinema Senaryosu Gibi Döndü

Messi, Sinema Senaryosu Gibi Döndü

Arjantinli oyuncu Messi, iki aylık sakatlıktan, Getafe karşısında sergilediği inanılmaz performansla döndü.

09.01.2014 21:00  Güncelleme: 21:03

YORUM

Ben Hayward | İspanyol Futbol Yazarı

Nefes kesen bir yardımcı roldü. Lionel Messi sevdiği sahnelere döndü ve iki ay kenarda kaldıktan sonra büyük ekranları aydınlattı. Kendisinden yalnızca destekleyici bir rol beklenirken o ustaca performans ortaya koydu.

Bu her zaman olduğu gibi hareklilit doluydu. Messi serbest vuruşta baraja vurdu ve neredeyse Pedro'ya asist oluyordu. Nefis çabası yan ağlarda kaldı. Saniyeler sonra müthiş bir bitiric vuruş gönderdi. Duraklama dakikalarında ise takımının dördüncü golünü kaydetti. Bütün bunlar neredeyse 26 dakika içinde oldu.

Bu harika bir final oldu. Barça Teknik Direktörü maçtan sonra, "Messi'nin kariyeri sinema senaryosu gibi. Bugün burada yaptıkları dizi olur." ifadelerini kullandı.

Bu maçtan önce Martino, Messi'nin azimle döneceğini söylemişti. Tata verdiği demeçte, "Onun katil bakışları var." şeklinde konuşmuştu. Getafe de bu suikastın kurbanı oldu. Arjantinli oyuncu döndüğü için mutluydu ve Barça da onun dönüşünden memnundu.

SAYILARLA MESSI'NİN DÖÜNÜŞÜ

2

Dört gol girişminin ikisi başarıyla sonuçlandı.

4

2007'deki unutulmaz Maradona benzeri çabası da dahil olmak üzere Getafe'ye karşı Kupa'da dört golü var.

16

Leo's double saw him take his tally for the season to 16 and overtake Pedro as Barca's top scorer.

26

26 yaşındaki oyuncu rahatsızlık belirtiler hiç göstermedi ve Getafe karşısında 26 dakika içinde iki gol attı.

59

Messi sakatlanmasından 59 gün sonra Çarşamba günü ilk kez sahaya çıktı.

"Onun iyi formda olmadığını düşündüğünüz zaman, sakatlıktan dönüyor ve neler yapabileceğini iki dakika içinde gösteriyor." Arjantinli oyuncuya olan hayranlığını gizleyemeyen Martino bu sözleri kullandı. "Ama onun antrenmanlarda iyi göründüğünü söylemiştik. O da bu gece bunu gösterdi ve hepimiz bundan çok mutluyuz."

Zamanlaması kusursuz. Katalan ekibinin sezonun şimdiye kadarki en zorlu testi olan Atletico Madrid deplasmanından önce Messi'nin dönüşü büyük bir itici güç olabilir.

Arjantinlinin dönüşü aynı zamanda aday olduğu ve beşince kez üst üste kazanmak istediği Pazartesi günü verilecek olan Ballon d'Or'a denk geldi.

Bu onur Leo'nun sakatlıklarla boğuşması ve Cristiano Ronaldo'nun çok iyi bir sezon geçirmesinin ardından Portekizli oyuncuya verilecekmiş gibi duruyor. Eğer Arjantinli oyuncu sağlıklı olsaydı ünvanını korumak için favori olabilecekti.

Bunlara karşılık o tek başına saf bir yetenek ve muhtemelen en iyi olarak da kalır. "Ballon d'Or farklı bir oyun alanına taşındı." Barça defansı Dani Alves Goal'e kısa süre önce yaptığı açıklamada böyle konuşmuştu. "Bu görüş alanlarına taşındı ve sahanın dışında kaldı. Ama eğer sahadaki performanlara bakacak olursak, bence Leo ikinci sırayı zorlayacaktır."

Bu sefer kazanır ya da kazanmaz ama Messi'nin görkemli dönüşü 2013 yılının en iyi oyuncusuna verilecek ödül öncesinde onun yüce becerilerini çarpıcı bir şekilde hatırlattı.

Ondan önce Cumartesi günü Atletico Madrid deplasmanı olacak. Barça, 2014 yılına yaptığı muhteşem başlangıçtan çok, Arjantinli yıldızın sahalara geri dönüşüne seviniyor.

Messi'nin kariyeri sinema senaryosu gibi. Bugün burada yaptıkları dizi olur.

- Barcelona patronu Gerardo Martino

Takım kaptanı Carles Puyol Çarşamba günkü maçın ardından, "Oynamak için hazır olacak mı bilmiyorum. Çalışmalarına devam etmek zorunda. Kararı da antrenör verecek. Uzun süredir sakatlıkla mücadele ediyor ama nasıl oynadığını unutmamış. Antrenmanları çok iyi geçmişti ve bunu da gösterdi. Bu yüzden en iyi oyuncu o." ifadelerini kullandı.

Yani o Ballon d'Or'u kazanma ihtimalini arttırmak için vaktinde dönemediğinden dolayı Barça'nın büyük şampiyonluklar kaznaması için yardımcı olacaktır. Bundan dolayı da Katalan ekibi Kasım ve Aralık ayında Arjantinli oyuncuya imzayı attırmayı umuyordu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Messi, Sinema Senaryosu Gibi Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement