Mehter Marşıyla Maça Çıktık" - Son Dakika
Spor

Mehter Marşıyla Maça Çıktık"

Mehter Marşıyla Maça Çıktık"

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu ve şu sıralarda Hindistan'ın Pune City takımında top koşturan Tuncay Şanlı TFF'nin resmi dergisi Tam Saha'ya röportaj verdi.

01.03.2016 21:49

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu ve şu sıralarda Hindistan'ın Pune City takımında top koşturan Tuncay Şanlı TFF'nin resmi dergisi Tam Saha'ya röportaj verdi.

Şanlı, geçmişten günümüze kadar kendisi hakkında sorulabn sorulara içtenlikle yanıt verirken anlattığı bazı anekdotlar dikkatlerden kaçmadı.

Yaptığı açıklamalarda derlenenler ise şu şekilde

"ALMANYA MAÇINA MEHTER MARŞI İLE GİTTİK"

"Euro 2008'de Almanya maçı için stada gittik. Daha önce teypten mehter marşını ayarlamıştım. Soyunma odalarına mehter marşıyla eşliğinde gittik. Herkes bize bakıyordu. Koltuk değnekleriyle zor yürüyen Servet Çetin bile ben maça çıkacağım diyordu. Milli Takım, Milli ruh çokj farklı birşey. Zaten yetenekliyiz, o bilinçle sahaya çıkınca çok daha farklı şeyler ortaya çıkabiliyor. Zaten Fatih Terim hocam başta olmak üzere bize o ruhu işletmiştir"

ÇEK CUMHURİYETİ MAÇINDA KALEYE GEÇİŞİ

"Çek Cumhuriyeti maçında içgüdüsel olarak kaleye geçtim. Hocama işaret ettim ben geçerim diye. O da bana 'tamam devam et dedi' kaleye geçtim ve kale bir anda dört beş katı büyük göründü gözüme. O üç dakikalık bölüm bitmek bilmedi. Bir yandan iyi oyunyoruz ama dua da gerekiyor. Bizim yarı sahada faul olunca Hamit'le topu uzun vur diye kavga ediyoruz. Benim için çok ilginç bir tecrübeydi"

"BİZDEN ÖNCEKİ KADRO DA BİZDEN BAŞARILIYDI"

"Biz 2008'e gittiğimizde bizden önceki kadro da çok başarılı bir kadroydu. Şimdiki Milli oyuncularla bir kıyas yapmak doğru olmaz. Önemli olan geçişi doğru yapmak. Kıyaslama yerine yetenekli oyuncularımızın olduğunu söylemeyi daha doğru buluyorum"

"ESKİDEN DAHA ÇOK VARDI, ŞİMDİ SAYABİLİYOR MUYUZ"

"Kolayı seçerseniz kolay olur. Ben İngiltere'de yaşadıklarımla herşeyimi geliştirdim. Sokaktaki hayvana bile bir farklı bakabiliyor insan. Buradaki psikoloji ise bambaşka, sürekli kazanamazsınız. Hep başarılı olmanız gereken bir baskı var. Önemli olan zoru başarabilmek. Zaten pasaporttan geçerken 2-0 geriden başlıyorsun. Daha önce Tugay ağabey başardı, Emre başardı, Okan ağabey başardı. Nihat başarmadı mı? Önceden daha çok vardı, şimdi sayabiliyor muyuz?"

"İLLA BARCELONA'YA MANCHESTER'A GİDECEK DİYE BİR ŞEY YOK"

" Enes Ünal'ın babası benim kaptanımdı, beraber oynadık. Çok yetenekli ve gelişebilir. Bizde transfer olacaklarsa Barcelona, Manchester United, Chelsea'ye gitsin diye bakılıyor. Tamam hayalini böyle et de önce bir çık, sonra geliştir kendini en iyisi ol. Arda direkt Barcelona'ya gitmedi mesela. Kendini Atletico'da çok gekiştirerek gitti"

EN UNUTAMADIĞI GOLÜ...

"Milli forma ile attığım en güzel gol Konfederasyon Kupası'nda Fransa'ya attığım goldü. En unutulmaz maç Çek maçı, Hırvatistan maçı, Almanya ile oynadığımız yarı final maçı diyebilirim. Birlikte oynadığım en iyi oyuncu için bir isim söylemeyi çok sevmiyorum. Herkesten birşeyler öğrenmişimdir"

"HİNDİSTAN MACERASI ÇOK KEYİFLİYDİ"

" Türkiye'ye dönmeyi hiç düşünmüyordum ama rahmetli başkanımız o zaman bize kapılarını açmıştı. Çok güzel diyaloglar kurduk. Ben Türkiye'de oynamayı istemiyordum normalde. Katar olayı bir anda oldu. Bülent Uygun hocam çok istemişti beni. İkinci sezon da istediler ama şartlar uymadı. Ben de Hindistan'a gittim. Önce ne alaka diye düşündüm ama sonra Anelka, Zico, Materazzi herkes oraya gidince Hindistan macerası başladı. Hindistan çok farklı. Tüm takım otelde kalıyor. Kamplara 2 gün önceden giriyorsunuz. Çünkü yol çok uzun sürüyor. Soktakta duş alan tamamen sokakta yaşayan insanlar var. Yolda inekler yürüyor. Belki bir daha göremeyeceğim yerler ama burada da güzel dostluklar kurdum. Çok keyifli geçti Hindistan macerası"

"ÇİN'DEN TEKLİF GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ"

"Zokora, Mutu eski takım arkadaşlarımdan Steve Simonsen ve Roger Johnson'la beraber oynadım. Hindistan'da çok yatırım var. Statlar çok dolu. Eskiden kriket modaydı, hala öyle ama futbolu da çok seviyorlar. Çok yatırım var. Üretip geliştirmeye çalışırlar. Şuanda orada sezon bitti, zaten 7 takım var. Çin'de de büyük bir yatırım var. Orası da kalabalık bir ülke. Teklif gelirse değerlendiririz."

Şu sıralarda antrenörlük kurslarına devam eden Tuncay Şanlı, Fatih Terim aracılığı ile kursa başladığını ve ilk başta soğuk baktığını ancak şimdi çok şey öğrendiğini belirterek bir gün mutlaka hocalık deneyimi yaşamak istediğini söyledi.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Mehter Marşıyla Maça Çıktık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement