Medicana Sivasspor Yekta Kurtuluş ile Anlaştı - Son Dakika
Spor

Medicana Sivasspor Yekta Kurtuluş ile Anlaştı

Medicana Sivasspor Yekta Kurtuluş ile Anlaştı

Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Yekta Kurtuluş ile her konuda anlaştıklarını belirterek, 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun Galatasaray ile sözleşmesini feshetmesini beklediklerini söyledi.

15.08.2015 19:18

Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Yekta Kurtuluş ile her konuda anlaştıklarını belirterek, 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun Galatasaray ile sözleşmesini feshetmesini beklediklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk edecek olan Medicana Sivasspor'da karşılaşma öncesi kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz kulübün isim sponsoru olan Medicana Sivas Hastanesi'nin düzenlediği yemekte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemek sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Otyakmaz, "Geçtiğimiz sene özellikle Sivasspor için ligin bir bölümü gerçekten kabus gibiydi. Çok zor bir sezon yaşadık. Fakat ondan sonra gerekli hamleleri yaparak tehlikeli bölgeden uzaklaştık ve bu sene de aynı sıkıntıları yaşamamak adına ince eleyip sık dokuyoruz. Belki biraz fazla eledik bugün itibariyle lig başlıyor ama transferi tam manasıyla sonuçlandırmış değiliz. Tabi ki hali hazırdaki takımımızın içinde bu karşılaşmayı çıkaracak ve kazanacak güçte olan futbolcularımız var. Ama bu sayıdaki futbolcularla ligin bitmeyeceğini biliyoruz. Yapacağız iki, üç transferle belki dörtte olabilir bu transferi kapatmayı düşünüyoruz" dedi.

"YEKTA İLE HER KONUDA ANLAŞTIK"

Yabancı bir orta saha ve Galatasaraylı Yekta ile anlaştıklarını belirten Otyakmaz, "Anlaştığımız bir orta saha şuanda tesislerimizde kulübüyle anlaştığımız takdirde renklerimize katacağız. Onun dışında bir santrafor ile anlaştık. Kulübüyle ilgili problemlerin çözülmesini bekliyoruz. Hafta içi çözülecek ve takımımıza katılacaktır. Yine Galatasaray'dan almış olduğumuz izinle Yekta Kurtuluş ile bir görüşme yaptık ve kendisiyle aramızda anlaştık. Galatasaray İstanbul'a döndükten sonra yapacakları görüşme neticesinde karşılıklı sözleşmesini fesih ederek Sivasspor'un renklerine katacağız" diye konuştu.

"YABANCI SINIRININ KALDIRILMASI TÜRK FUTBOLU İÇİN UYGUN BİR SEÇİM"

Yabancı sayısının serbest bırakılmasının sorulması üzerine Başkan Otyakmaz şunları söyledi:

"Eskiden yabancı sayısı ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu bir politika güdüyordu. Şimdi bu politika serbestliğe ulaştı. Çünkü bütün takımlar hep birlikte memnun olmuyordu. Avrupa'da yarışan takımlar yabancı sayısının azlığında şikayet ediyordu. Bugün Avrupa'da mücadele edecek olanlar ilk 11'lerini dahi yabancı futbolculardan oluşturabilecek durumdalar. Diğer taraftan Anadolu kulüpleri milli takıma zararı olabileceğini düşünerek yabancı sayısının sınırlı kalmasını arzu ediyordu. Bence Türk futbolu için bunun uygun bir seçim olduğunu düşünüyorum."

Ligin ikinci yarısını yeni statta oynayabileceklerini belirten Otyakmaz, stadın teslim süresinin geçtiğini ve kış ayında stadı teslim almayı arzu etmediğini ifade etti.

"COSTA İÇİN OLYMPIAKOS İLE ANLAŞTIK"

Portekizli stoper Manuel da Costa için Olympiakos ile anlaştıklarını söyleyen Otyakmaz, "Costa için Olympiakos bir teklifte bulundu. Kendisi de gitmek istediğini söyledikten sonra biz Olympiakos ile anlaştık. Şuanda Costa ile Olympiakos görüşüyor. Kendi araların sorunları çözüp anlaştıkları takdirde bu transfer gerçekleşebilir" şeklinde konuştu.

Bu sezon daha kaliteli bir lig oynanacağını belirten Otyakmaz, marka değerine biraz daha hizmet edecek bir lig olacağını düşündüğünü aktardı.

Aaatıf Chahechoue için Galatasaray'dan Cüneyt Tanman ile görüştüklerini dile getiren Otyakmaz," Transfer sezonunun başladığı dönemlerde Galatasaray'dan Cüneyt Tanman'dan bir teklif geldi. Fakat henüz Ambrabat sorunu çözülmemişti. O çözüldükten sonra talip olabileceklerini söyledi ama daha sonra bir gelişme sağlanmadı. Bugün düşündüğümde iyi ki bir gelişme sağlanmamış transferin zor yapıldığı bir süreçte Aaatıf gibi bir oyuncuyu tekrar Sivasspor'a kazandırmak bize çok daha pahalıya patlayabilirdi" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Medicana Sivasspor Yekta Kurtuluş ile Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement