Marsilya, Fenerbahçe Maçı Öncesi Temkinli - Son Dakika
Spor

Marsilya, Fenerbahçe Maçı Öncesi Temkinli

Marsilya, Fenerbahçe Maçı Öncesi Temkinli

Avrupa Ligi C grubundaki 1.hafta maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Marsilya Teknik Direktörü Elie Baup, yarın güçlü bir ekiple karşılaşacaklarını söyledi.

19.09.2012 19:48

Fenerbahçe ile Marsilya arasında oynanacak olan UEFA

Avrupa Ligi C grubundaki 1.hafta maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Marsilya Teknik Direktörü Elie Baup, yarın güçlü bir ekiple karşılaşacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Marsilya kalecisi Mandanda ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Elie Baup, yarınki maçın takım açısından son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Fenerbahçe iyi bir takım. Aynı zamanda güçlü bir ekip olduğunu düşünüyorum. Bizim için iyi bir sınav olacak. Yarın nasıl bir sonuçla ayrılacağımızı göreceğiz" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ambiyansını daha önce de duyduğunu söyleyen Elie Baup, "Daha öncesinde Niang, bize seyirciden ve ambiyanstan bahsetti. Bu maçı oynayacak olmak bizi mutlu edecek. Şampiyonlar Ligi seviyesinde olacağına inanıyorum. Yarın herkes futbol izlemeye gelecek. Önemli olan insanların coşkuyla izlemesi ama bizim içinde zor olabilir. Ambiyans oradaki insanların futbola olan ilgi ve alakasını gösterir. Oyuncularımızın çoğu uluslararası oyuncular ve bu nedenle oyuncularıma bu ambiyansın pek etkisi olacağını düşünmüyorum" açıklamasını yaptı.

Kadrolarında yer alan oyuncuların yarınki maça hazır olup, olmadıklarına ilişkin soruya ise Baup, şu cevabı verdi:

"Şans verdiğimiz her oyuncu oynayacak. Fenerbahçe'nin tecrübeli bir ekip olduğunu biliyorum ve bizim de iyi oyuncularımız var. Bizim de uluslararası arenalarda çeşitli başarılara imza atmış sporcularımız var" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe ile oynayacakları maçın kendileri için önemli bir sınav olacağının da altını çizen Elie Baup, "Fenerbahçe iyi bir takım. Güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum ve bizim için iyi bir sınav olacak. Yarınki maçta göreceğiz" dedi.

İstanbul'da oynayacakları maçın, Fransa'daki rövanş maçına ilişkin kolay ya da zor geçeceğiyle ilgili soruya Fransız teknik adam, "Fenerbahçe bireysel ve teknik anlamda iyi bir ekip. Ben Fenerbahçe'yi bu grubun favorisi olarak görüyorum. Fenerbahçe'de dünya çapında yıldız oyuncular var: Meireles, Krasic, Kuyt gibi… Herkes de o oyuncuları tanıyor" cevabını verdi.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki gruplarında güçlü takımların olduğunu da belirten Elie Baup, "İçinde bulunduğumuz grupta kaliteli takımlar yer alıyor. Elimizden geleni yaparak sonucu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

MANDANDA: "İYİ VE KALİTELİ BİR TAKIMLA KARŞILAŞACAĞIZ"

Marsilya'nın kalecisi Mandanda ise "İyi ve kaliteli oyuncuları olan bir takımla karşılaşacağız. Böyle güçlü ve iyi bir takımla karşılaşmak bizi mutlu edecek. Takımımızdaki her oyuncu çok çalışıyor ve ne olacağını yarın göreceğiz. Nasıl bir sonuçla sahadan ayrılacağımızı göreceğiz" dedi.

Hem Lig, hem de Avrupa Kupaları'nda mücadele etmelerinin kendilerini yormanın ve yıpratmanın ötesinde iyi bir seri yakalamalarında etkili olduğunu da belirten Mandanda, "İyi bir seri yakaladık ve elimizden geldiği kadar iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Kendi ligimizde de oynadığımız 5 maçı da kazandık. Yarın da elimizden geleni yapacağız" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe'nin güçlü bir ekip olduğunu da vurgulayan tecrübeli kaleci, "Fenerbahçe güçlü bir ekip, yarın maçın sonucuna bakacağız. Sonucun nasıl olacağına ilişkin şu an bir şey söylemem mümkün değil" şeklinde konuştu.

Yeni sezon öncesinde transfer edilen İngiliz orta saha oyuncusu Joey Barton'un yarınki maçta nasıl performans göstermesini beklediğinin sorulması üzerine Mandanda, "Arkadaşlarım çok çalışıyor. En iyisi için elimizden geleni veriyoruz. Yarın maçta ne olacağını göreceğiz" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki atmosfer hakkında bilgi sahibi olduklarını dile getirerek, "Mamadou Niang, stadın büyük ambiyansından ve seyircilerin desteğinden bahsetmişti. Bence bu statta, Şampiyonlar Ligi seviyesinde bu maçı oynamak çok güzel. Sonuçta bizi mutlu edecek bir oyun olacaktır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Marsilya, Fenerbahçe Maçı Öncesi Temkinli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement