Manisaspor Ve Konya Torku'nun Büyük Başarısı - Son Dakika
Spor

Manisaspor Ve Konya Torku'nun Büyük Başarısı

Manisaspor Ve Konya Torku\'nun Büyük Başarısı

Manisaspor ve Konya Torku Şekerspor'lu bisikletçilerin elde ettikleri ferdi ve takım başarısı Türkiye'nin bisiklet sporunda büyük bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

25.04.2011 19:13

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda henüz bu yıl kurulan Manisaspor ve Konya Torku Şekerspor'lu bisikletçilerin İstanbul ' İstanbul ve Kuşadası ' Turgutreis etaplarında elde ettikleri ferdi ve takım başarısı Türkiye'nin bisiklet sporunda büyük bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

Her ne kadar iki takımında kadrolarında yabancı sporcular olmasına rağmen genel ferdi klasmanda Konya Torku Şekerspor'dan Miraç Kal'ın 6. 59. 22'lik derecesiyle 7. liği elde edişi ve birinciyle sadece 10 salise farkın bulunması göze çarpan en büyük belge.

Manisaspor takımından Ahmet Akdilek ise aynı saat dilimiyle 11. likteki yerini almış durumda. Yine Konya Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar iki etap sonunda 30. Sırada bulunuyor.

TEKERLEK FARKI SONUCU BELİRLİYOR

İki etap sonunda Manisaspor genel takım klasmanında tekerlek farkıyla üçüncü durumda. Birinci Caja Rural takımının 20. 58. 06'lık derecesiyle Manisaspor'un derecesi aynı. Keza Konya Torku Şekerspor'da aynı zaman dilimiyle genel takım klasmanında 9. Sırada bulunuyor.

Bisikletçiler, 8 etaptan oluşan tur boyunca toplam bin 360 kilometre pedal çevirecek. Yarın Bodrum- Marmaris etabı ile devam edecek yarış, 1 Mayıs Pazar günü Side- Alanya etabıyla son bulacak.

KUŞADASI-TURGUTREİS ETABINI KAZANAN ASTANA TAKIMININ BİSİKLETÇİSİ, IGLINSKY VALENTIN, 'HARİKA BİR YARIŞ GEÇTİ. ANCAK BENİM HAYALİM FRANSA TURU KOŞMAKTIR' DEDİ

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 181 kilometrelik Kuşadası-Turgutreis etabını kazanan Astana takımının bisikletçisi Iglınsky Valentin, 'Harika bir yarış geçirdim. Ama benim hayalim birfgün Fransa ya da İtalya turu koşmaktır' dedi.

Bugünkü başarısı için çok çalıştığını ifade eden Iglınsky medya mensuplarının sorularını şöyle yanıtladı:

'Çok büyük sprintçilerle birlikte yarıştım. Hele finişe Petacchi Grıepel gibi mükemmel sprintçilerle gelmem beni zor durumda bırakabilirdi. İstanbul etabında yanlış pozisyon aldım. Aynı hatayı bugünkü yapamazdım ve çok iyi bir pozisyon yakaladım. Arkadaşlarım Petacchi'yi çok iyi tuttular. Bu yardım benim önümü açtı ve birinci oldum. Kendi gücümün farkındaydım. Diri geldim finişe ve başardım. ' Astana kentinde doğduğunu, Monaco'da yaşadığını ifade eden yarışın birinci Genel Ferdi klasmanda da birinciliğe yükselmesini kendisi adına yakalanacak büyük başarılardan biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Manisaspor Ve Konya Torku'nun Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement