Manchester City Zorlansa da Lider: 2-3 - Son Dakika
Spor

Manchester City Zorlansa da Lider: 2-3

Liverpool'un Chelsea'ye yenilmesiyle altın bir fırsat yakalayan Manchester City, Everton deplasmanından 3 puanla döndü ve yeniden lider oldu!

03.05.2014 21:44

Premier Lig'de zirveyi en doğrudan ilgilendiren bu maçta Manchester City şampiyonluğa inanırcasına bir oyun ortaya koydu.

Karşılaşmaya Manchester City oldukça hızlı başladı. Ancak açılış golünü atan taraf henüz 11. dakikada Everton oldu.

Naismith'in pasında kaleyi sol çaprazdan gören Ross Barkley, topun dibine nefis girdi ve çizgisinin önünde olan Joe Hart'ı fantastik bir golle avladı. 20 yaşındaki orta sahanın bu golü belki de Premier Lig'de sezonun golü olabilir.

Ancak golün ardından City bastırmaya devam etti. Orta sahada oldukça çekişmeli geçen mücadelelerin ardından Kompany, Barkley'i ceza sahası çizgisinin üzerinde yere düşürdü. Hakem penaltı vermedi ve pozisyonun dönüşünde Manchester City, Arjantinli yıldızı Sergio Aügero'nun ayağından gelen gol ile skora 1-1'lik dengeyi getirdi.

23. dakikada Tim Howard'ın koruduğu köşeden topu ağlara gönderen Agüero sakatlanarak oyun dışı kaldı.

43. dakikada ise Edin Dzeko, Tim Howard ile karşı karşıya kaldı ancak Howard topu kurtardı seken topu James Milner nefis ortaladı ve Dzeko da aynı güzellikte topu kafayla ağlara yolladı! 45+1'de Lukaku bomboş pozisyonda topu üstten auta yolladı ve ilk yarı 1-2 City lehine sona erdi.

İKİNCİ DEVRE HEYECAN FIRTINASINA DÖNDÜ!

İkinci yarıya 48. dakikada Samir Nasri'nin ortasında topa yükselen Dzeko, attığı nefis kafa golüyle skoru 1-3'e getirdi.

Bu golün ardından Lukaku bir kez daha net bir fırsat yakaladı, ancak Belçikalı golcünün kötü top kontrolü pozisyonunu bozdu.

65. dakikada sahneye sonunda Romelu Lukaku çıktı! İki defa net şansları değerlendiremeyen genç forvet, bu sefer de zor bir pozisyonda Baines'in ortasında topu ağlara yollamayı başardı ve skor 2-3 oldu.

78. dakikada Fernandinho, Naismith'e oldukça sert ve topla alakasız bir müdahele yaptı, ancak hakem sadece taç kararı verdi. City centilmenlik yaparak tacı Everton yarı sahasına doğru kullandı ve City'den hiçbir oyuncu topu kovalamadı.

79. dakikada Dzeko yerde kaldı ve sakatlandı. Hakem uzun süre sağlık görevlilerinin oyun alanına dahil olmasına izin vermedi. Edin Dzeko yaklaşık 4 dakika yerde yattı ve tedavisi sonrasında bir sıkıntısı çıkmayınca sarı kart gördü.

Maçın son anlarına kadar Everton beraberlik golü için bastırdı. Oyuna sonradan dahil olan Deulefou, Joe Hart ile kendi çabalarıyla karşı karşıya kaldı ancak İngiliz file bekçisi gole izin vermedi.

Everton'ın çabaları gol getirmeyince Manchester City, şampiyonluk iplerini bu zaferle ele geçirmiş oldu! Everton ise Şampiyonlar Ligi yarışından tamamen kopmuş oldu.

Manchester City, ligdeki son iki maçını iç sahada Aston Villa ve West Ham'a karşı oynayacak.

Manchester City Zorlansa da Lider: 2-3
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Manchester City Zorlansa da Lider: 2-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement