Madrid'de Türk Derbisi! - Son Dakika
Spor

Madrid'de Türk Derbisi!

Madrid\'de Türk Derbisi!

İspanya La Liga'nın 14.haftasında Madrid derbisi heyecanı yaşanacak.

01.12.2012 10:10  Güncelleme: 10:18

İspanya La Liga'nın 14. haftasında Madrid derbisi heyecanı yaşanacak. Mesut Özil'li Real Madrid kendi sahası Santiago Bernabeu'da Emre ve Arda'lı Atletico Madrid'i konuk edecek.

Simeone'yle yükseliş

Diego Simeone'nin Atletico teknik direktörlüğüne getirilişinin ardından büyük bir ivme yakalayan ve UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan misafir takım, tüm kupalarda oynadığı son 20 maçın 17'sini galip bitirerek büyük bir ivme kazandı. Topla oynamayı sevmeyen ve rakip savunmayı dengesiz yakalamak üzerine bir hücum anlayışı sergileyen Atletico'nun son 20 maçtaki topla oynama yüzdesi sadece %48.

Kendi çöplüğünün horozu

Real Madrid cephesiyse geçen sezon gelen 31. şampiyonluğun ardından bu sezon sıkıntılı günler geçiriyor. Ligde gelen kötü sonuçlarla birlikte lider Barcelona'nın tam 11 puan gerisine düşen ev sahibi, son 6 maçın yalnızca 3'ünü kazanabildi. Fakat, Real Madrid'in kendi sahasında golcü ve kazanan takım olmayı sürdürüyor. Bu sezon La Liga'da 6 iç saha maçına çıkan Madrid, bu maçlarda 3.3 gol ortalaması tutturarak bu alanda ligin en golcü takımı oldu.

En son 95/96'da

1995/96 sezonundan beri derbiye puan tablosunda önde olarak başlamayan Atletico Madrid, o sezonu şampiyon tamamlamıştı. Bugün teknik direktörlük yapan Diego Simeone'yle birlikte Kiko, Pantic, Caminero, Penev ve kaleci Molina gibi yıldız isimlere sahip olan Atletico 87 puan toplarken, Real Madrid 70 puanla 6. sırayı alabilmişti. Fakat, o sezon Atletico, kendi sahasında Real'e 2-1 yenilmiş, deplasmanda ise 1-1'le beraberliği kurtarablimişti.

Günümüze gelecek olursak, Atletico son 23 maçın yalnızca 6'sında sahadan puan veya puanlarla ayrılma başarısı gösterdi. Ayrıca, Real Madrid'in megastarı Cristiano Ronaldo'yu tutmakta da zorlanan Atletico, Portekizli oyuncudan son 2 maçta 5 gol yedi.

Madrid galibiyeti gören 9 Atletico'lu

Atletico Madrid'in son maçlarda Real Madrid'e karşı şansı tutmasa da kadrosundaki 9 isim daha önce ev sahibi takıma karşı galibiyet yaşadı.

Stoper Cata Diaz, Getafe'de oynarken 2, Filipe Deportivo forması giyerken Riazor'da 2 galibiyet yaşadı. Milli yıldızımız Emre, 2000 yılında Avrupa Süper Kupası'nda Galatasaray formasıyla Real Madrid'i 2-1 yenip, kupaya uzandı. Mario Suarez Mallorca formasıyla, Asenjo Valladolid formasıyla, Juanfran Osasuna'da ve Godin Villarreal'deyken Real Madrid'e karşı sahadan galip ayrıldılar.

Mourinho'nun derbisi

Real Madrid'in 'spektaküler' teknik adamı Jose Mourinho, Atletico Madrid'e karşı 4'ü lig 2'si Copa del Rey olmak üzere çıktığı 6 derbide 6 galibiyet alarak rakibine karşı ağır bir dominasyon kurdu.

Çalıştırdığı diğer takımlar olan Porto, Chelsea ve Inter'le de 21 lokal derbiye çıkan Portekizli çalıştırıcı, bu maçlarda 17 galibiyet 4 beraberlik alarak 'muhteşem' bir performans gösterdi.

Muhtemel 11'ler

REAL MADRID

Casillas

Arbeloa

Pepe

Ramos

Coentrao

Khedira

Alonso

Di Maria

Mesut

Ronaldo

Benzema

ATLETICO MADRID

Courtois

Juanfran

Miranda

Godin

Filipe

Gabi

Emre (Suarez)

Koke

Costa

Arda

Falcao

SAAT: 23.00 (TSİ)

STAT: SANTIAGO BERNABEU

HAKEM: ALBERTO UNDIANO

YAYIN: NTV SPOR

Real Madrid'de stoper Rau Albiol sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Ayrıca, 3-0 kazanılan Alcoyano maçında bileğinden sakatlanan Gonzalo Higuian'le birlikte, Michael Essien ve Marcelo da bu maçta sakatlıkları nedeniyle görev alamayacaklar.

Atletico Madrid'in Belçikalı kalecisi Thibaut Courtois ise sakatlıktan çıktı ve bu maçta görev alabilecek. Ayrıca, Mario Suarez de tek maçlık cezasının ardından Diego Simeone'den görev bekleyecek. Atletico'nun tek eksiği sezon başında transfer olan Cristian Rodriguez.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Madrid'de Türk Derbisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement