Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

Maçın Ardından

Sivasspor Teknik Sorumlusu Lopez: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam: "Haksız kararlarla eksik kalıp maçı kaybetmek bizi tabii ki üzdü" " Oyunun kırılma anı, çok gereksiz yere verilen ve hiç de hak etmediğimiz kırmızı karttı" "Bizim adımıza da hakemler adına da talihsiz bir gün yaşandı"

15.09.2013 21:49

Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Lopez, 3-2 kazandıkları Eskişehirspor maçında iyi futbol sergileyerek haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Lopez, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Zorlu bir karşılaşma oldu, maça iyi başladık fakat sonra bazı zorluklar yaşadık. Daha sonrasında maçı iyi devam ettirip hak ettiğimiz bir galibiyet aldık ama önemli olan bu galibiyetin yanında oyuncularımızın göstermiş olduğu oyun temposu ve istekleriydi. Maçı bu şekilde kazandık" diye konuştu.

Sivasspor'un savunma oyuncusu Manuel da Costa ise uzak mesafeden attığı golün sevincini yaşadığını söyledi. Topu önünde bulduğu anda golü düşündüğünü dile getiren Da Costa, zorlu maçtan galip geldikleri için sevinçli olduğunu belirtti.

Golcü oyuncu John Utaka da "Çok zorlu bir karşılaşmaydı ama gerçekten iyi oynadığımız bir maç oldu" dedi.

Maçta ofansif ve defansif anlamda iyi işler yaptıklarını ifade eden belirten Utaka, "Galibiyeti gerçekten hak ettik" ifadesini kullandı.

Aatif Chahechouhe ve Kadir Bekmezci ise galibiyeti hak eden taraf olduklarını söyledi.

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise stadyumdaki ve ekran başındaki futbolseverlerin 5 gollü güzel bir karşılaşma izlediğini söyledi.

Oyunun başında 1-0 öne geçtiklerini ancak birkaç dakika sonra beraberlik golünü yediklerini ifade eden Sağlam, "Skoru koruyabilseyik daha farklı olurdu" dedi.

Hemen gol yiyince oyuncularının moral ve motivasyonunun bozulduğunu, rakibin ise öz güveninin yerine geldiğini belirten Sağlam, ikinci yarıda çok güzel bir gol yediklerini ifade ederek, sahalarda ender görülen bir gol atan rakip oyuncu da Costa'yı tebrik etmek gerektiğini söyledi.

Sonrasında oyunda dengeyi buldukları ve beraberliği sağladıklarını dile getiren Sağlam, "2-2'den sonra oyunun kırılma anı, çok gereksiz yere verilen ve hiç de hak etmediğimiz kırmızı karttı. Biraz önce de içeride pozisyonu defalarca izledim. Pozisyonda Erkan'ın elinin içiyle rakibinin omuzuna yaptığı bir hareket var" diye konuştu.

"Bizim adımıza da hakemler adına da talihsiz bir gün yaşandı"

Her pozisyonu görmeleri için hakem sayısının artıldığını ifade eden Sağlam, şunları söyledi:

"Olan bir şeyi, yapılan bir şeyi atlamış olabilirler, insanlık hali, göremezsin bunu. Dersin ki başka bir tarafa bakıyordum ya da işte dördüncü hakemim de görmedi, çizgideki de görmedi. Bunu insan kabul eder, herkes görmeyebilir, insanlık hali. Olmayan bir şeyi oldu gibi göstermenin anlamını çözemedim. Omuza gelen bir eli... Tabii orada rakip oyuncunun da yılların tecrübesi, çok büyük kariyer sahibi Cicinho'nun da yapmış olduğu bir şey var. Ona da bir tavsiyem var benim. Bizim canımız yandı bugün, o hareketinden dolayı kırmızı kartı gösterdi bize. Emeklerimiz heba oldu ama başka birine yapmasın. Başka birinin canı yanmasın. Hiçbir oyuncu yapmasın. Bizimki de yapmasın, onlar da yapmasın. Maçın dengesi orada değişti."

Sağlam, şöyle devam etti:

"Zaten deplasmanda oynuyorsunuz, rakip sahanın bir dezavantajı var. Artı bir de golü bulup rakibin motivasyonunun düştüğü bir dakikada böyle bir hareket maça damgasını vurdu. Hakemler adına da talihsiz bir pozisyondu ama yine söylüyorum olmayan bir pozisyonu olmuş gibi göstererek bizi bir kişi eksik bırakmanın anlamını çözemedim. Ayrıca attığımız golde, o golü vermemek için çırpınışlarını da anlayamadım. Niye öyle bir şey olduysa. Yani bugün bizim adımıza da hakemler adına da talihsiz bir gün yaşandı. Tabi golleri yedik, hatalarımız vardı, onları biz kendi içimizde çözeceğiz ama bu şekilde kaybetmek, yani haksız kararlarla eksik kalıp maçı kaybetmek bizi tabii ki üzdü."

Üzgün olduklarını ifade eden Sağlam, "Futbol adına olmaması gereken bir gündü" dedi.

Sağlam, Medical Park Antalyaspor ile gelecek hafta yapacakları maçtan galip ayrılarak bu mağlubiyeti telafi etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kamara ve Erman'ın görüşleri

Eskişehirsporlu oyuncu Diomansy Kamara ise Sivasspor'un çok dirençli şekilde mücadele ettiğini söyledi. Maçın başında gol bulduklarını ancak skorda üstünlüklerini koruyamadıklarını dile getiren Kamara, "Daha sonra 2-2'yi yakaladık, hakem nedense golümüzü vermek için aşağı yukarı 5 dakika düşünmek zorunda kaldı. Bunu anlamak mümkün değil" dedi.

Kamara, yanlış bir karar sonucu Erkan Zengin'in kırmızı kartla oyun dışı kaldığını savundu.

Erman Kılıç ise "Maça iyi başladık aslında, 2-2'yi de bulduk fakat hakemin yanlış kararı mı diyeyim artık kırmızı kart oyunu bizden aldı, Sivasspor'a verdi diyebilirim" dedi.

Sivasspor'da 4 sezon forma giyen Kılıç, topu her ayağına aldığında kırmızı-beyazlı ekibin taraftarlarının gösterdiği tepkinin futbolunu etkileyip etkilemediğine ilişkin soru üzerine "Çok etkilediğini düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Kılıç, şunları söyledi:

"Ben burada 4 sene Aslanlar gibi mücadele ettim, takım şike sürecine girdi. Kimse taşın altına elini sokmadı fakat biz yeri geldi tek başımıza bile mücadele ettik. Onu ben Sivas kamuoyunun vicdanına bırakıyorum artık. Nasıl yorumlarlarsa öyle yorumlasınlar. Ben için problem değil, profesyonel futbolcuyum. Burada olmaz, başka yerde olur." - Sivas

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement