Lütfen Rekorumu Kırma!" - Son Dakika
Spor

Lütfen Rekorumu Kırma!"

Lütfen Rekorumu Kırma!"

1987-89 yılları arasında Real Madrid’le 3 sezon üst üste lig şampiyonluğunu kazanan Leo Beenhakker, Carlo Ancelotti’nin göz diktiği rekoruyla ilgili konuştu.

25.02.2014 21:06

"Tarihe geçmek istiyorum"

71 yaşındaki Hollandalı ünlü teknik adam Leo Beenhakker, Real Madrid'de başarıdan başarıya koştuğu 1980'lerin sonundaki dönemde elde ettiği kulüp rekoruna göz diken Carlo Ancelotti'ye rekorunu kırmaması için ricada bulunacağını söyledi.

"Don Leo" lakaplı teknik adam 1986'da Hollanda milli takımının Dünya Kupasına gidememesi sonucu görevden alınmış ve temmuz ayında Real Madrid ile sözleşme imzalamıştı. Real'in başında kaldığı üç sezonda üç şampiyonluk ve bir Kral Kupası sahibi olan Beenhakker, aynı zamanda 1989'da hem lig hem kupayı kazanarak Beyaz Şimşekler'in tarihinde duble yapan son teknik adam olmuştu.

O dönemde, tam 34 maç üstüste namağlup unvanını koruyan Real Madrid'in rekoru, Carlo Ancelotti'nin bu sezonki performansı tarafından tehdit ediliyor. 26 maçtır kaybetmeyen İtalyan hocanın takımı, son mağlubiyetini ligin ilk yarısındaki El Clasico'da Barcelona'dan almıştı. Rakibine 2-1 mağlup olan Real, daha sonra oynadığı 15 La Liga, 8 Copa del Rey ve 3 Şampiyonlar Ligi maçının hiç birisini kaybetmedi.

63 hafta sonra yeniden

"O sezon harika bir çizgi yakalamıştık, bu sezonki Real'in de çok iyi bir takım olduğunu söylemem lazım, bence şampiyonluğu hakediyorlar" şeklinde konuşan Beenhakker, "ama Ancelotti'ye e-mail gönderip 'Carlo, sen benim arkadaşımsın, lütfen rekorumu kırma' diyeceğim" sözüyle de duruma esprili olarak yaklaştı. Real'in yeni yıldızlarından Jesé'ye de övgüler yağdıran Beenhakker, 1989 yaz aylarında Real'den ayrılmış, başına geçtiği Ajax'la Hollanda şampiyonu olurken bir başka Hollandalı Johan Cruijff, Barcelona ile 5 yıllık bir saltanata başlamıştı.

Ancelotti'nin bu rekoru kırmak için önündeki en büyük engel, 23 Mart'ta konuk edecekleri Barcelona olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Lütfen Rekorumu Kırma!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement