Liverpool Kulübü, Devre Arasında Namaz Kılan İki Müslümana Sahip Çıktı - Son Dakika
Spor

Liverpool Kulübü, Devre Arasında Namaz Kılan İki Müslümana Sahip Çıktı

Liverpool Kulübü, Devre Arasında Namaz Kılan İki Müslümana Sahip Çıktı

Blackburn maçının devre arasında namaz kılan iki müslüman linç kampanyasına maaruz kalırken dev Liverpool kulübü, ırkçı taraftarlara tokat gibi cevap verdi.

17.04.2015 09:55

Anfield'da Blackburn Rovers maçının devre arasında namaz kılan iki taraftar, Liverpool kulübüne şikayet edildi. İngiliz devi, ırkçı taraftarlarına en güzel cevabı verirken, nefret söylemi içeren mesajları da polise teslim etti.

NAMAZ KILIYORLAR DİYE "REZALET" YAZDI

İngiltere'de Liverpool'un Blackburn'u yendiği FA Cup maçının devre arasında yaşananlar Avrupa'da müslümanlara nasıl çifte standart uygulandığını bir kez daha kanıtladı. Asif Bodi ve Abubakar Bhula isimli iki müslümanı Anfield Road koridorlarında namaz kılarken görüntüleyen Liverpool taraftarı Stephen Dodd, twitter hesabından "Müslümanlar ilk yarıda namaz kılıyor. Rezalet" diye yazdı.

"GÖSTERİLEN TEPKİ YANLIŞ"

İngiliz basınına konuşan avukat Asif Bodi, "Maçta ilk kez namaz kılmıyorum. Birçok insan bunu hoşgörüyor. Anfield'deki görevliler harikaydı ancak birkaç kişi yanlış tepki göstermiş" dedi.

LIVERPOOL, İKİ MÜSLÜMANA SAHİP ÇIKTI

Bu paylaşımın üzerine açıklama yapan Liverpool Kulübü, hiçbir şekilde ayrımcılığı hoş görmediklerini belirterek, ırk, din, cinsiyet, yaş, engel ve cinsel tercihleri ne olursa olsun, Anfield'da tüm taraftarlara güvenli bir ortam sağlamak için elinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Müslüman taraftarların Anfield'da devre arasında namaz kılarken görüldükleri bir fotoğrafın sosyal medya sitesi Twitter'da paylaşılmasıyla ilgili şikayetler aldık. Bu paylaşıma hakaret içerikli yorumlar yapılmıştır. Kulüp, 8 Mart 2015 tarihinde atılan tweeti, Merseyside polisine bildirmiştir. Polis konuyu soruşturmuş ve Liverpool Kulübü'nden tweeti atan kişiyle ilgili gerekeni yapmasını istemiştir. Kulüp şu anda alacağı kararı belirleme sürecindedir ve kararın ardından yeni bir açıklama yapılacaktır."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Liverpool Kulübü, Devre Arasında Namaz Kılan İki Müslümana Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • saygi duyacaksiniz.: O degilde arkadas bir muslumanin diger inanclarla dalga gectigini yada konustugunu gordunuzmu.demek buki dunyada tek din islam dinidir. 79 1 Yanıtla
  • milliyetci: bayat haber!!! 0 39 Yanıtla
  • ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ: FENER DE OLSA SAHİB ÇIKMAZLARR ÇÜNKÜ ZATEN FENERİ KURANLAR İSTANBUL FENER RUMM PATRİK HANASİ UGRAŞOLSUNN MÜSLÜMANLIKDAN UZASINLARDİYE 14 3 Yanıtla
  • Ç A M L I D E R E...Liii__TAVSİYECİ: SYN_LİVERPOOL__SİZDENN RİCAMDIRR__ BİRR MESCİT YAPARSANIZZ HEM İHTİYACI HEMDE YOBAZZLARA GÜZEL CEVAB VERMİŞŞ OLURSUNUZZZ 5 3 Yanıtla
  • 007: Ahiret inancı yorumun çok güzel. yanlışlıkla beğenmedim e bastım geri de alamadım. 3 0 Yanıtla

Advertisement