Ligue 1'de 21. Haftanın Ardından - Son Dakika
Spor

Ligue 1'de 21. Haftanın Ardından

Ligue 1'de 21. Haftanın Ardından

Hava şartlarının oldukça zorladığı haftada Ligin tepesindeki PSG, Monaco ve Lille takipçileriyle arasındaki farkı yine açtı.

20.01.2014 17:26

Ligue 1'de bu hafta futbol keyfi ne yazık ki hava şartlarının hışmına uğradı. Maçların bir kısmı ertelenmenin eşiğinden dönerken, Marsilya-Valenciennes maçı karşılaşmanın hakemi M.Varela tarafından iptal edildi. Güneyde yağan sağanak yağmur zemini ağırlaştırınca hakem futbolcuların sağlığını düşünerek maçı ileri bir tarihe erteledi.

Zirve koptu gidiyor

PSG'nin Pogba inadı

Bu hafta spor otoritelerinin beklediği üzere zirvede bir kopukluk yaşandı. Zorlu Saint-Etienne deplasmanına çılan Lille, sahadan 2-0'lık skorla yenik ayrılınca hem bir sıra gerisindeki rakibiyle olan puan farkını 3'e düşürdü, hem de Paris Saint Germain evinde Nantes'ı bozguna uğratınca liderin 10 puan gerisinde kaldı. Açıkçası bu saatten sonra PSG ile Monaco'yu yakalayabileceklerini hiç zannetmiyorum. Ligin ilk yarısında yaptıkları takım savunmasını yapamaz hale geldiler ve gol yollarında çektikleri sorunlar hala baki. Teknik direktörleri René Girard sağ beke acil takviye istemişti fakat kulüp yöneticileri maddi imkansızlıklardan takviye yapmayı bırakın, kulübü satmayı düşünür hale geldiler. Başka Michel Seydoux şu sıralar bir çok yabancı yatırımcı ile görüşüyor. Bu sürecin uzaması Lille'nin aleyhine işleyecektir. Monaco her ne kadar Toulouse deplasmanından 3 puan çıkarsa da, Paris Saint Germain kadar alternatifli bir kadrosu olmadığından rotasyon sıkıntısı çekecek önümüzdeki haftalarda. Bundan 5 hafta sonra Paris Saint Germain kayıp yaşamadığı takdirde şampiyonluğu büyük ölçüde garantiye alabilir.

Düşenler belli gibi

Monaco'ya Nijeryalı sol bek

Daha ikinci yarının başı olmasına rağmen ligden düşecek olan 3 takımdan ikisi belli oldu gibi. Evinde Montpellier'ye 2-0 yenilen Sochaux'yu artık değil Hervé Renard, Sir Alex Ferguson gelse bu girdaptan çıkaramaz. Düşme potasında potansiyel rakiplerinden biriyle karşılaşan Sochaux, daha maçın ilk yarısında on kişi kalınca hiçbir varlık gösteremedi. 90 dakikanın sonunda kaleye isabetli tek bir şut dahi atamayan takım bundan sonra zor toparlanır gibime geliyor. Bir diğer düşmesi kesinleşen ekip ise AC Ajaccio. Nice deplasmanına küçük bir umutla giden takım, rakibine oranla daha iyi oynamasına rağmen şanssız iki golle yenildi ve dibe demir attı. Montpellier'nin de Sochaux deplasmanında kazanması AC Ajaccio cephesinde moralleri iyice bozdu. En yakın düşme adayı Valenciennes'le 8 puan olan fark, ateş hattının bir sıra üstündeki takım olan Evian'la 12 oldu. Başkan Orsoni yaptığı hatalar için Korsika'daki en büyük kiliseye gidip şimdiden günah çıkarmaya başlasa iyi olacak. Ravanelli'yi 'kötü teknik adam' diye kapı dışarı ettiğinden beri beli doğrulmuyor.

Haftanın toplu sonuçları:  Saint-Etienne 2-0 Lille OSC, Bastia 1-0 Girondins de Bordeaux, Lorient 2-0 EA Guingamp, OGC Nice 2-0 AC Ajaccio, Rennes 0-0 Evian Thonon-Gaillard, Sochaux 0-2 Montpellier, Stade de Reims 0-2 Olympique Lyonnais, Toulouse 0-2 AS Monaco, Paris Saint Germain 5-0 Nantes.

Haftanın takımı: Paris Saint Germain

Sirigu geleceği hakkında konuştu

Nantes'ı sahadan sildi son bahar şampiyonu. Maçın sonunda toplam 908 pas, 72.5% topa sahip olmayla adeta rencide etti rakibini Paris. Insanlığa aykırı bir futbol oynayarak da 64 dakikada 5 gol atarak maçı çok rahat kazandı. Şampiyonlar Ligi öncesi Ligue 1'i hazırlık kampı olarak değerlendiren takım, zirvede yalnız kalma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Laurent Blanc'ın taktik zekası ile yarattığı kusursuz makine, rakiplerini silindir gibi ezip geçmeye devam ediyor.

Haftanın teknik direktörü: Remi Garde (Olympique Lyonnais)

Müthiş derecede güç kaybeden kadrosuna rağmen sezon başından beri takımını adam etmeye çalışan genç antrenör, nihayet bir takım ruhu yakalamayı başardı. Sürekli gol yemesiyle eleştirilen Lyon, zorlu Stade de Reims deplasmanından çok önemli bir üç puanı gol yemeden alarak savunma yapmayı öğrendiğini gösterdi. Remi Garde bu haftanın teknik direktörü olmayı kesinlikle hak etti.

Haftanın Kare Ası

Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint Germain): "Büyük Zlatan" yine yaptı yapacağını. Biri penaltıdan olmak üzere iki gol kaydeden oyuncu, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Bütün hücumları başarı ile yönlendiren Zlatan, Paris Saint Germain'in %51'i olduğunu bir kez daha gösterdi.

Maxime Gonalons (Olympique Lyonnais): Napoli'nin neden bu arkadaşı bu kadar ısrarla istediğini anladım sonunda. Stade de Reims karşısında şahane bir futbol oynayan Gonalons, takımının defansını organize etti ve liderlik vasıfları sayesinde arkadaşlarını sürekli ayakta tutmayı başardı. Gonalons için 12 milyon euro teklif eden Napoli'nin rakamı biraz daha yukarı çekmesi gerekecek.

Daniel Congré (Montpellier): Kaptan gemisini kurtardı. Daniel Congré kritik Sochaux deplasmanında takımın en iyilerinden biriydi. Nadir de olsa gelişen Sochaux hücumlarını kesen oyuncu olarak ön plana çıktı ve kırılgan Montpellier defansını başarılı bir biçimde organize etti.

Renaud Cohade (Saint Etienne): Harika bir futbol oynadı Cohade. Maçın tamamında sahada kaldı ve forvet arkasında neler yapabileceğini gösterdi. Yanlarında oynayan Tabanou ile Hamouma'ya sürekli alan yaratan ofansif orta saha oyuncusu, defansın arkasına attığı şık paslarla göz kamaştırdı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ligue 1'de 21. Haftanın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement