Lıetuvos Rytas: 75 - Fenerbahçe Ülker: 81 - Son Dakika
Spor

Lıetuvos Rytas: 75 - Fenerbahçe Ülker: 81

Lıetuvos Rytas: 75 - Fenerbahçe Ülker: 81

Lıetuvos Rytas: 75 - Fenerbahçe Ülker: 81

24.11.2010 22:08

LIETUVOS RYTAS: 75 - FENERBAHÇE ÜLKER: 81

VİLNİUS, (DHA)

Turkish Airlines Euroleague'in C Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, 6. maçında karşılaştığı Lietuvos Rytas'ı deplasmanda 75-81 yenerek 5. galibiyetine ulaştı. 7 bin 200 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada 24 sayı atan Roko Ukic ve 16 sayı kaydeden Oğuz Savaş, temsilcimizin 6. mücadelesindeki 5. galibiyetinde başrolü paylaştılar.

Maçtaki ilk sayılarını üçüncü denemesinde Darius Lavrinovic ile bulan Fenerbahçe Ülker, Jonas Valanciunas'ın turnikesine Roko Ukic'in üçlüğüyle yanıt verdi. Lietuvos Rytas, Martynas Gecevicius'un devreye girmesiyle üç sayı geriden takibini sürdürdü. Sarı - Lacivertliler, 6. dakika geride kalırken Marko Tomas'ın üçlük isabetiyle skoru 6-12'ye getirdi ve Roko Ukic de farkı korudu. Temsilcimiz 9. dakikaya girilirken Kaya Peker ile durumu 8-16 yaptı fakat Sarunas Jasikevicius'un üçlüğüne engel olamadı. Tarence Kinsey ve Gecevicius son dakika içerisinde kaydettikleri 2'şer sayıyla birinci çeyreğin sonucunu belirlediler: 13-18.

İkinci periyoda isabetli bir üçlükle giren Arturas Jomantas'a Lynn Greer'dan 5 sayılık cevap geldi. Ancak Sarunas Jasikevicius da bir uzak mesafeli bir basket kaydederek skoru 19-23'e getirdi. Lietuvos Rytas, bu sayılarla başlayan ve Khalid El-Amin'in 11-0'a taşıdığı seriyle maçı lehine çevirdi. Bu bölümde takımını sürükleyen Oğuz Savaş, 2 hücumda 5 sayı atarak Fenerbahçe Ülker'i 27-28 öne geçirdi. Emir Preldzic de serbest atış çizgisinden farkı 3'e çıkardı. Khalid El-Amin ile eşitliği sağlayan Litvanya ekibi, pota altında Oğuz Savaş'ı durduramadı ve temsilcimiz durumu 30-34 yaptı. Ev sahibi 17. dakikada farkı kapattıktan sonra mücadele karşılıklı birer basketle sürdü. Roko Ukic'in üçlüğüyle dengeyi bozan Sarı-Lacivertliler, ilk yarıyı 36-40 önde kapattı.

Ukic üçüncü periyoda üçlükle başlarken Milko Bjelica'nın smacına Kaya Peker yanıt verdi. Jonas Valanciunas da bir smaç yaparak farkı tekrar 5'e düşürdü. Fakat Fenerbahçe Ülker'in eli iyice ısınan Hırvat oyun kurucusu rakip potaya üst üste 8 sayı göndererek skoru 42-53'e taşıdı. Oğuz Savaş ile skor üretmeye devam eden temsilcimiz yakaladığı seriyi 12-2'ye çıkardı. Cemal Nalga'nın nefes aldırdığı Lietuvos Rytas, Mirsad Türkcan'ın üçlük isabetini önleyemedi. Yine Mirsad'ın isabetiyle 29. dakikada 46-63 üstün duruma gelen Sarı-Lacivertliler, Cemal'in çabasına rağmen son periyoda 50-65'lik büyük avantajla girdi.

Final çeyreği karşılıklı üçlüklerle başladı ve Martynas Gecevicius uzak mesafeli bir isabetle durumu 56-70 yaptı. Mirsad Türkcan'ın gayretiyle farkın kapanmasını engelleyen Fenerbahçe Ülker, 34. dakikayı 61-74 üstün geçti. Temsilcimiz, Gecevicius'un skorer oyununa rağmen Roko Ukic'in tekrar sorumluluk almasıyla rakibine maça ortak olma şansı tanımadı. Brad Newley'nin son dakikadaki üçlüğü ve ardından Cemal Nalga'nın turnikesi durumu 73-79 yapsa da Sarı-Lacivertliler serbest atışlarla farkı korumayı bildi. Fenerbahçe Ülker aldığı 75-81'lik galibiyetle Cholet deplasmanındaki kaybı telafi etmeyi başardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Lıetuvos Rytas: 75 - Fenerbahçe Ülker: 81 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement