Kurtuluşspor Amatör Spor Kompleksi’ne Görkemli Açılış - Son Dakika
Spor

Kurtuluşspor Amatör Spor Kompleksi’ne Görkemli Açılış

Kurtuluşspor Amatör Spor Kompleksi’ne Görkemli Açılış

İnegöl Belediyesi'nin Bu Yıl Açacağı 9 Spor Projesinden İlki Olan, Kurtuluş Amatör Spor Kompleksi, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Katıldığı Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı.

04.01.2011 14:39

Devlet Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Çelik, tesisin Kurtuluş Amatör Spor Kompleksi diye adlandırıldığını ama görülen kompleksin profesyonel bir tesis olduğunu belirterek, Hükümet ve Belediye olarak böyle önemli bir tesisi, şehrin önemli yerinde açmanın her baba yiğidin işi olamayacağını, bunun ancak İnegöl sevdalısı kişilerilerin işi olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Bursa'nın en büyük ilçesi olan İnegöl'ün adeta bir futbolcu fabrikası olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başladı. Kızılcıklı; AK Parti Hükümetinin göreve başlamadan önce İnegöl'de amatör spor kulüplerinin maç oynayabileceği bir çim saha yokken, bugün gelinen noktanın dünya standartlarına yaklaştığını belirtti ve yatırımlara devam edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl'ün, nüfusu, ekonomisi, sosyo-kültürel konumdaki hareketliliği gibi, sporda da çok hareketli bir şehir olduğunu belirterek İnegöl'de toplam 11 amatör spor kulübünün olduğunu vurguladı. Bu takımlarımızın alt yapı yaş gruplarını da dikkate aldığınız bu tesislerden yararlanacak kişi sayısı çok ciddi rakamlara ulaşıyor. Amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarını daha profesyonel anlamda halledebilmek adına planlama yaptıklarını da belirten AKTAŞ; Kurtuluş Amatör Spor Kompleksinin Yaklaşık 1 milyon 800 bin TL'ye mal olduğu söyledi.

Aktaş, konuşmasının son bölümünde ise 2011 yılı Haziran ayına kadar yapılacak 10 açılışı ise şöyle sıraladı;

1.'si açmış Olduğumuz Kurtuluş Amatör Spor Kompleksi,

2.'si Sanayi Amatör Spor Kompleksi,

3.'sü Okullar Bölgesi Spor salonu,

4.'sü Alanyurt spor salonu ve Spor Kompleksi,

5.'si Restorasyonu tamamlanan Tarihi Kapalı Çarşı

6.'sı Gençlik Merkezine Dönüştürülen Tarihi Tekel Binası

7.'si Modernizasyon Çalışması tamamlanan kuyumcular Çarşısı,

8.'si Halk Ekmek Fabrikası,

9.'su Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi,

10.'su da Cazibe Merkezi projesi.

Konuşmaların ardından, tesisin ilçe ve Türk Sporuna hayırlar getirmesi temennisiyle kurban kesimi ve dualarla birlikte kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Bakan Faruk Çelik ve beraberindeki davetliler penaltı atışı yaparak tesislerde ilk golü attılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Kurtuluşspor Amatör Spor Kompleksi’ne Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement