Konak Belediyespor'da Hedef Çeyrek Final - Son Dakika
Spor

Konak Belediyespor'da Hedef Çeyrek Final

Konak Belediyespor\'da Hedef Çeyrek Final

Bu sezon ilk kez mücadele ettiği UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde adını son 16 takım arasına yazdıran Konak Belediyesi, ikinci tur ilk maçında yarın Avusturya'dan Neulengbach takımıyla İzmir'd...

09.11.2013 11:11

ALİ KORKMAZ - Bu sezon ilk kez mücadele ettiği UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Konak Belediyespor, ikinci tur ilk maçında yarın Avusturya'dan Neulengbach ile İzmir'de karşılaşacak.

Türk kadın futbol takımlarının ön eleme turunu geçmeyi başaramadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Bosna Hersek'te oynanan ön eleme grubu müsabakalarının 3'ünü de kazanarak, birinci tura çıkan Konak Belediyespor, ilk turda da Polonya'nın RTP Unica Raciborz'u saf dışı bıraktı.

Çeyrek finale yükselmek için Avusturya'nın Neulengbach takımıyla karşılaşacak İzmir temsilcisi, ilk maçını yarın saat 13.00'te Dyo Alsancak Stadı'nda oynayacak. İsveç'ten Jenny Palmqvist, Julia Magnusson ve Asa Olsson görev yapacağı müsabakada dördüncü hakem olarak Belgin Kumru yer alacak. Konak Belediyespor, rövanş maçını 14 Kasım Perşembe günü TSİ 20.00'de Neulengbach'da oynayacak.

Bu sezonki maçları

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 5 maça çıkan Konak Belediyespor, bu maçlarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Bosna Hersek'te oynanan ön eleme maçlarında Bulgar ekibi NSA Sofya'yı 2-0, ev sahibi WFC SFK 2000'i 2-1 ve İskoç temsilcisi Cardiff City'i 1-0 mağlup eden Konak Belediyespor, ilk turda Polonya ekibi RTP Unia Raciborz'u 2-1 ve 0-0'lık sonuçlarla eledi. Şampiyonlar Ligi'nde 7 gol atan Konak Belediyespor, kalesinde 2 gol gördü. Cosmina'nın 3 gol kaydettiği İzmir temsilcisinde Sevgi Çınar ve Sibel Duman ise 2'şer gol kaydetti.

Konak Belediyespor, ön eleme turundan gelen 10 ekipten Zürich (İsviçre) ve Glasgow (İskoçya) ile yoluna devam ediyor.

Rakip Avusturya'dan Neulengbach

Konak Belediyespor'un rakibi Neulengbach geçen sezon ilk turda veda ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında ikinci turda elendi. Eleme grupları dahil Şampiyonlar Ligi'nde 46 maça çıkan Avusturya ekibi bu müsabakalarda 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 20 yenilgi aldı.

Bu yıl ilk turda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon Limasol'u 2-1 mağlup eden Avusturya temsilcisi, Avusturya'da rakibiyle 1-1 berabere kalarak adını bir üst tura yazdırdı. Şampiyonlar Ligi'nde 3 gol atan Neulengbach'da Nina Burger 2, Alexandra Biroova ise 1 gol kaydetti.

Kendi liginde 9'da 9 yapan Neulengbach, 50 gol atarken kalesinde 8 gol gördü. Johannnes Uhlig'in çalıştırdığı Neulengbach'da Avusturyalı Nina Burger Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 36 maçta 33 gol atarken, yine Avusturyalı Maria Gstottner 44 müsabakada 25 gol kaydetti. Avusturya ekibinin kadrosunda Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan'dan birer oyuncunun yanı sıra, 4 de Slovak futbolcu yer alıyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Konak Belediyespor'da Hedef Çeyrek Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement