Kimine İyi Ki, Kimine Keşke... - Son Dakika
Spor

Kimine İyi Ki, Kimine Keşke...

Kimine İyi Ki, Kimine Keşke...

İNCELEME.Yasin TUNÇ yasint@maksimum.net Süper Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısının perdesi kapanırken; Galatasaray 10 sezon aranın ardından 37 puanla zirvede yer alırken; şike iddiaları yüzünden büyük sorunlar yaşayan Fenerbahçe ise 35 puanla ezeli rakibini takip etti.

28.12.2011 11:55

İNCELEME: Yasin TUNÇ

yasint@maksimum.net

Süper Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısının perdesi kapanırken; Galatasaray 10 sezon aranın ardından 37 puanla zirvede yer alırken; şike iddiaları yüzünden büyük sorunlar yaşayan Fenerbahçe ise 35 puanla ezeli rakibini takip etti.

Beşiktaş ve Trabzonspor iki kulvarda birden mücadele verirken; siyah beyazlılar ligde liderin 5 puan gerisinde; Trabzonspor ise 13 puan gerisinde kendisine yer buldu.

Dört büyük takım, kadrolarına lig başında önemli oyuncular transfer ederken; bazıları beklentileri karşılarken; kimileri ise hayal kırıklığı oluşturdu ve vasatın üstüne çıkamadı.

Sporx.com dört büyük ekibin yabancı futbolcularının ilk yarı karnesini mercek altına aldı. İşte ezeli rakiplerin takımlarındaki IN ve OUT'lar...

-IN-

JOHAN ELMANDER (GALATASARAY)

Galatasaray'ın Bolton'dan transfer ettiği Johan Elmander, düşüş yaşadığı Premier Lig kariyerinden sonra sarı kırmızılı ekipte yeniden parladı. Görev aldığı 15 maçta 6 gol ve 1 asist üreten İsveçli golcü, Fatih Terim'in forvet hattındaki vazgeçilmezi oldu.

RETO ZIEGLER (FENERBAHÇE)

Fenerbahçe'de Andre Santos'un gidişiyle sorun olacağı düşünülen sol beke ilaç gibi gelen Reto Ziegler, kiralık olmasına rağmen gösterdiği performansla dikkat çekti. 16 maçta ilk 11'de sahaya çıkan İsviçreli oyuncu, Aykut Kocaman'ın vazgeçilmezleri arasına girerken; ilk yarıda iki asist yaptı.

DIDIER ZOKORA (TrabzonSPOR)

Trabzonspor'un Sevilla'dan transferi Didier Zokora, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde bordo mavililerin dinamosu oldu. Ön liberoda tecrübesiyle Şenol Güneş'in ilk 11'de sürekli oynattığı Fildişili futbolcu, 14 Süper Lig ve 6 da Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi. Ligde iki kez kırmızı kart gören Zokora'nın bir asisti bulunuyor.

EMMANUEL EBOUE (GALATASARAY)

Galatasaray'ın Arsenal'den kadrosuna kattığı Emmanuel Eboue, yüksek tempolu futbolu ve Premier Lig tecrübesini Süper Lig'de çok iyi kullandı. 16 maçta Fatih Terim tarafından forma şansı verilen Fildişili yıldız futbolcu, biri Fenerbahçe maçı olmak üzere iki gol kaydetti. Sağ bekte ve sağ kanatta rakip takımı zorlayan bir görüntü çizen Eboue, Süper Lig'in yükselen değerleri arasında kendisine yer buldu.

FELIPE MELO (GALATASARAY)

'Altın Bidon' olarak lanse edilen Felipe Melo, G.Saray'a kiralandıktan sonra çok farklı bir Melo sahneye koydu. Fatih Terim'in 'Altın Adam'ı olan Brezilyalı, 16 maçta sahada yer alırken; 4 gol atma başarısı gösterdi. Hırslı yapısı ve agresif oyun anlayışı ile taraftarın gözdesi haline gelen Melo, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

ONDREJ CELUSTKA (TrabzonSPOR)

Şenol Güneş'in nokta transferlerinde biri olan Ondrej Celustka, Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de Trabzonspor'un vazgeçilmezi oldu. Özellikle Inter'i 1-0 mağlup ettikleri maçta galibiyet golünü atan Celustka, bir anda taraftarın da sevgisini kazandı. Ligde 15 maçta süre alan genç futbolcu, bir gol ve bir asist üretirken; bir kez kırmızı kart gördü.

FERNANDO MUSLERA (GALATASARAY)

Lazio'dan transfer edildiğinde diğer Leo Franco ve Zapata gibi olmasından korkulsa da, Fernando Muslera kalitesini yakın zamanda göstererek değerini katladı. 16 maçta kalesinde güven veren Uruguaylı file bekçisi, sadece 10 gol yedi. Bir kez kırmızı kart gördüğü için takımını yalnız bırakan Muslera, Fatih Terim ve Galatasaray camiasının güvenoyunu aldı.

TOMAS UJFALUSİ (GALATASARAY)

Fatih Terim'in kadrosunda ısrarla görmek istediği Tomas Ujfalusi, Galatasaray'ın isabetli transferlerinden biri oldu. Savunmada özellikle Semih Kaya ile iyi bir ikili olan Çek futbolcu, Servet Çetin ile Gökhan Zan'ın pabucunu dama attı. 16 maçta 11'de görev alan Ujfalusi, kırmızı kart görmezken; 5 kez sarı kart ile cezalandırıldı.

-OUT-

ALBERT RIERA (GALATASARAY)

Fatih Terim'in 6 yabancı transferinden istediği verimi alamadığı tek isim Albert Riera. 14 maçta şans bulmasına rağmen sadece bir asist üretebilen ve takım oyununda uzak bir görüntü çizen tecrübeli solak, vasat bir performansın üstüne çıkamadı. Ünal Aysal'ın da 'tembel' yorumu yaptığı Riera, Galatasaray'ın isabet tutturamadığı tek futbolcu oldu.

HENRI BIENVENU (FENERBAHÇE)

Aykut Kocaman'ın Niang'a alternatif olarak transfer ettiği Henri Bienvenu, boş alanda daha etkili olmayı sevse de, Fenerbahçe'de bu pozisyonları çok fazla bulamadı. Sırtı dönük oynayamayan ve son vuruşlarda klasik Afrikalı futbolcu sıkıntısı yaşan Kamerunlu forvet, 16 maçta 4 gol 2 asist ile oynarken zaman zaman Daniel Güiza'ya benzetildi.

ADRIAN MIERZEJEVSKI (TrabzonSPOR)

Trabzonspor'un büyük beklentilerle transfer ettiği Adrian, bordo mavililerin hücum hattındaki çok yönlülüğü bir türlü yakalayamadı. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de toplam 22 maça çıkan Polonyalı orta saha, sadece 3 asist yaptı. Şenol Güneş'in beyin olarak düşündüğü Adrian, yeteneklerini ligin ilk yarısında sergilemeyi başaramadı.

EDU (BEŞİKTAŞ)

Schalke'den sürpriz bir şekilde transfer edilen Edu, vücut yapısı ve ağırlığı sebebiyle Ailton'a benzetildi. Almeida'nın sakatlığı sonrasında ilk 11'de şans bulmasına rağmen, bu fırsatı değerlendiremedi. Süper Lig'de 9 ve UEFA Avrupa Ligi'nde 5 maça çıkan Brezilyalı; ligde 1, Avrupa'da 2 gol kaydetti. Beşiktaş'ın pivot santrfor anlayışına ters olan Edu, beklendiği gibi beklentileri karşılayamadı.

PAULO HENRIQUE (TrabzonSPOR)

Trabzonspor'un Benfica ile oynadığı maçta futbol hayatında ilk kez sakatlanan Paulo Henrique için bordo mavili macera tatsız başladı. Süper Lig'de sadece 10 maça çıkabilen ve 1 gol kaydeden Brezilyalı, beğenilmeyen Jaja'nın performansının yanına bile yanaşamadı. Şenol Güneş'in büyük umutlar beslediği Henrique de istenilen forvet olamadı.

SIDNEI (BEŞİKTAŞ)

Benfica'dan kiralandığında siyah beyazlı camiada heyecan uyandıran Sidnei, Süper Lig'de sadece ve sadece 6 maça çıkabildi. Tomas Sivok ve Egemen Korkmaz'ın arkasında kalan Sidnei, Kayserispor yengilsinin de yegane sebebiydi. Ağır oluşu ve kademede sorun yaşaması, Carvalhal tarafından tercih edilmemesine sebep oldu. Bu performansı ile de yedek kalmaya devam edecek gibi.

MAREK CECH (TrabzonSPOR)

Hrvoje Cale'nin yerine West Bromwich'ten kadroya dahil edilen Marek Cech, sol bekte inişli çıkışlı bir grafik çizdi. 11 lig maçında şans bulan Çek futbolcu, düz bir çizgiyle oynadı. Genel anlamda vasatın üstüne çıkamayan Cech, risksiz oyunu tercih ederken; Premier Lig'ten gelmesine rağmen bordo mavili ekipte pek de öne çıkamadı.

JULIO REGUFE ALVES (BEŞİKTAŞ)

Atletico Madrid'in B takımından transfer edilen Julio Alves'in ne maksatla transfer edildiği bilinmese de kendisini A takımda görmek pek de mümkün olmadı. Genelde A2 takımla maçlara çıkan, Süper Lig'de ise sadece 2 karşılaşmada forma giyen Portekizli, kendisi hakkında net bir yorum yapamamıza neden oldu. Sezonun ikinci yarısında fırsat yakalayabilirse, yeteneklerinin ne ölçüde gerçek olduğunu görme şansı bulacağız.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Kimine İyi Ki, Kimine Keşke... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement