Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Galatasaray’ın Medical Park Antalyaspor’la 1-1 berabere kaldığı Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçını değerlendiren spor yazarları, sarı-kırmızılıların savunmada takviyeye ihtiyacı olduğu görüşünü dile getirdi.

20.01.2014 10:56

Aslan son dakikada üzüldü

Ahmet Çakır – Zaman

Melo önemli bir adam ve bu sezon iyi oynuyor. Onun savunma merkezinde olduğu 3-5-2 arayışı da anlaşılabilir. Fakat bu işin defoları MP Antalyaspor karşısında ortaya çıktı. Ayrıca çok fazla ileri çıkıp yerini boşaltması, çabuk sinirlenmesi ve sürekli risk içinde oynamaya çalışması felaketlere yol açabilir.

Ortada oyun kuran Emre Çolak Galatasaray'ın en iyisiydi. Selçuk'u oradan alıp kanatlara yakınlaştırmak pek işe yaramadı, sadece ceza alanına yakın oynaması etkili göründü. Maçın büyük bölümünde Cim Bom iyi pas yapamadan, ne oynadığı anlaşılmaz, dağınık bir görünümdeydi. Sinyor Mancini, bu serüvenden vazgeçmesi gerektiğini elbette ki benden daha iyi görebilir.

Levent Tüzemen – Fotomaç

Mancini Galatasaray'a 3-5-2 sistemini oturtmaya çalışıyor. Üçlü defansta sürekli oyuncu deniyor, sadece Semih'i sabit tutuyor. 3-5-2 oynamak hem riskli hem de güzeldir ama savunmada aktörleri doğru seçerseniz başarılı olursunuz.

Antalya'da bu bölgece Chedjou, Melo ve Semih oynadı. 4-4-2'de Chedjou göbekte Semih ile beraber oynayabilir ama 3-5-2'de zor oynar. Çünkü Kamerunlu çok dalıyor ve pozisyon almakta dikkatsiz.

Melo'yu üçlü savunmanın göbeğinde oynatmak Galatasaray'a zarar verir. Çünkü Melo ve Selçuk, iki yıl şampiyon olan takımın orta sahasındaki efsane ikilisiydi.

"Stopere ihtiyacımız var"

Kadir Çetinçalı – Vatan

Mancini'nin sahaya sürdüğü kadro tam anlamıyla Türkiye Kupası'na ne kadar önem verdiğini gösteren cinstendi. Ancak İtalyan hoca bir yandan da sezonun 2. yarısında kullanacağı taktiğin de provasını yaptı. 3'lü savunmanın göbeği yine Melo'ya emanetti fakat bu Fenerbahçe'deki gibi Mehmet Topal'ın maç içinde zaman zaman yaptığı gibi değil de tam bir stoper görevindeydi. Mancini dün de gösterdi ki mutlaka bir stoper takviyesi istiyor aksi halde Melo 2. yarıda savunmacı olacak.

Osman Şenher – Milliyet

Antalyaspor önünde Melo defansta oynamasaydı Antalyaspor farklı kazanırdı. Chedjou sakatlıktan çıktı, şu an hazır değil. Eboue sağda önde oynuyor. Rakip hücuma çıktığı zaman da defansına yardım etmesi gerekir. Ne hücumda ne defansta takımına hiçbir katkısı olmayan Eboue'yi seyrediyoruz. Aynı şekilde Riera... Eboue'den biraz daha çok çalışsa da hiçbir ekstrası olmayan bir isim.

Telles ile Hajrovic sola ve sağa geldiği zaman Galatasaray'ın hücum gücü artacak. Her şey bir yana iyi bir stoper alınmazsa Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray tur atlar diye hiç heveslenmeyelim. Çünkü Semih iyi mücadele ediyor ama eksikleri çok. Özellikle de hava toplarında. Chedjou olsa da olur, olmasa da. Bu kalitedeki bir yabancı neden transfer edilir, bunu da anlamış değilim.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement