Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Tokatspor'u zaman zaman zorlandığı maçta 2-0 ile geçerken, spor yazarları sarı-kırmızılıların iki alt ligde oynayan rakibine karşı neredeyse tam kadro çıktığı maçta parlak bir performans sergilemediği yönünde hemfikir oldular.

16.01.2014 12:36

Aslan tat vermedi

Ahmet Çakır - Zaman

Mancini anlaşılan Celtic maçının ikinci yarısında denediği Semih-Melo- Hakan Balta üçlüsü uygulamasını önemsiyor çünkü aynısını burada da yaptı. Kanatlarda Bruma ve Riera'nın verimsizliği, ileri ikilide de Burak ve Umut'un beceri eksikleri yüzünden sarı-kırmızılı takım büyük bölümünü tek kale oynadığı maçta sonuca gitmekte zorlandı. Aynı durum Celtic maçında da yaşanmıştı ve bu, Drogba'nın sarı-kırmızılı takım için sanıldığından çok daha önemli bir adam olduğunu ortaya koyuyordu. Koskoca ilk yarıda Sneijder'in iyi bir şutu ve yine onun başlattığı atakta beceri eksiği yüzünden ağlara gönderilemeyen top dışında sözü edilmeye değer bir hücum üretkenliği de yoktu.

Levent Tüzemen – Fotomaç

Mancini'nin 3-5-2 sisteminde savunmanın göbeğinde Melo'yu kullanması ilginçti. Mancini, oyunun geriden başlamasını özellikle istiyor. Melo da bunu başarıyla yaptı. Ancak üst üste iki yıl Galatasaray şampiyon olurken göbekte Selçuk-Melo ikilisi çok başarılı olmuşlardı. Melo geriye çekilince Selçuk dengesini kaybetti. Emre, ona ayak uyduramadı. Melo göbekte oynadığında hem defansa yardım ediyor hem sıkışan oyunu ters kanada açmayı başarıyor. Zaman geliyor göbekten dikine sürpriz bir golcü gibi hücum atakları yapıyor. Tokat 2. yarı tamamen kapanınca Galatasaray'ı da zaten üzerinde buldu.

''Kaç tane kaçırdık sayamadım''

Cem Dizdar – Fanatik

Dün akşam iki ayrı 'gelir grubundan' takım karşılaştı TT Arena'da. Selçuk/Sneijder merkezli Galatasaray Burak/Umut ikilisine top taşımaya uğraşırken Tokatlı futbolcular da geçit vermemek için didiniyorlardı. Onlar açısından maçın 4. dakikasında Galatasaray'ın üçlü müdafaasının sol tarafı açık verdiğinde 3-4 pasla oraya inip Melo 'nun kayarak müdahale ettiği pozisyon ve 85. dakikada eveleyip geveledikleri dışında dişe dokunur pozisyon bulamamaları şaşırtıcı olmasa gerek. Ki, iki pozisyon da 'dişe dokunurdu'. Sonuçta geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış bu yıl da gruplardan çıkmayı başarmış Galatasaray 'a karşı oynayan 2. Lig Beyaz Grup takımının oyuncularıydı hepsi. Başta kalecileri Mehmet Dönmezdemir ki,  dün geceki performansıyla bu ülkedeki en zengin oyuncu varlığının kaleciler olduğunun kanıtıydı adeta- tüm futbolcular şimdiye dek yaptıklarının katbekat üstüne çıktıklarını hissettiren bir oyun oynadılar.

Kadir Çetinçalı – Vatan

Bruma sezonu kapattı

Final maçı oynarcasına istekliydi sarı-kırmızılılar. İlk düdükle birlikte ciddiyetle rakibin üstüne gittiler. Ancak bütün bu ciddiyete ve doğru motivasyona karşın güçlükle kazandı Galatasaray. Tokatspor direndi. Galatasaray ile oynamanın zevkini doyasıya hissetti. Başta kaleci Mehmet olağanüstü kurtarışlarla maçın gerilimini daha da yukarı taşıdı. Soncu kritik bir penaltı belirledi. Penaltı doğru bile olsa Galatasaray'ın galibiyetinin ceza vuruşundan gelmesi benim içime sinmezdi. Tokatlı futbolcuların olağanüstü direnişine olan saygımı daha da artırdı. Galatasaray'da Didier Drogba ile Fernando Muslera dışında olmazsa olmaz eksik yoktu. ve Tokat karşısında da onların eksikliği bahane olamazdı. Galatasaray'ı skor açısından penaltıya mahkum eden birinci unsur final paslarının isabetsizliği olabilir. Ayrıca Mancini 3-5-2 denemeye ısrar ediyor ama bu sistem Juventus'a karşı uyar ise Tokatspor maçında da doğru rota olur mu?

İlhan Söyler – Hürriyet

Tokat gibi takımlar büyük takımlara karşı oynadıkları zaman kendilerini 'vitrine' çıkarmak isterler. Bu hiçbir zaman değişmeyen bir kaidedir. Mesela kaleci Mehmet... Adeta bir panter gibiydi. Galatasaray'ın birçok topunu nefis çıkarttı. Varını yoğunu ortaya koydu. Büyük takımlar, 'Nasıl olsa bu maç kolay' diyerek oynar böyle karşılaşmaları. Selçuk ve Sneijder, iyi futbolun gereği olan her şeyi yaptı. Ama Tokat defansı öyle bir örgü örmüştü ki, bir oyuncu geçilse, diğeri hazırdı. Mancini'nin öğrencileri bu kadar baskı kurup uzun süre sonuca gidemediği bir maçı, zor da olsa galip kapadı. Tokat bir iki kere gelse de, son anlarda yakaladığı pozisyonu atsa her şeyi değişebilirdi. Yine de Galatasaray, taraftarının önünde zor da olsa galip geldi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement