Kiğılı'dan Lugano'ya Sitem - Son Dakika
Spor

Kiğılı'dan Lugano'ya Sitem

Kiğılı\'dan Lugano\'ya Sitem

Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı Habertürk TV'de Halil Özer, Serdar Ali Çelikler ve Kadir Çöpdemir'in sunduğu "Takımdan Ayrı Düz Koşu" programına birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

28.11.2011 08:50

Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı Habertürk TV'de Halil Özer, Serdar Ali Çelikler ve Kadir Çöpdemir'in sunduğu "Takımdan Ayrı Düz Koşu" programına birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

İlk olarak Fenerbahçe'nin ligde son dönemde yaşadığı düşüşü değerlendiren Kiğılı, "Son dönemdeki ruh halimiz kolay değil. 3 Temmuz'dan sonra geçen süreç yaklaşık 120 gün. Bu süre içerisinde zaten ilk 15 günde şaşkındık neyi nasıl yapacağımızı şaşırdık. Kolay bir iş değil aniden gelen bir şok oldu. Müthiş bir kadro kurmuştuk Şampiyonlar Ligi için ama bir anda bir sabah uyanıyoruz şok oluyoruz. Başkanımız kulüpte her şeye hakim bir başkan. Başkanımız işini bilen bir insan, sabah 9'da işine başlar ve gece 12'ye kadar çalışır kendi işlerini yapar ve bizim işlerimizi de kontrol ederdi. Zor dönemler atlattık ancak bu kadar hızlı toparlanmamızın arkasında taraftar var. Taraftar olmasaydı bu güce sahip olamazdık. Takımda bir düşüş var hocamız da gözlemliyor ama bu, geçici bir süre. Biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Bütün bu olaylardan sonra bile en yakın rakibimizin 3 puan önündeyiz ve lider durumdayız. Kolay bir iş değil bu ancak taraftarımızdan biraz sabır diliyoruz. Neden dolayı olduğunu biz de biliyoruz" dedi.

EMENİKE GİTMEK İSTEDİ

Lugano, Mevlüt Erdinç gibi isimlerin Fenerbahçe ile yazılmasına da değinen Kiğılı, "Lugano bir günlük tatil için geldi gitti. Lugano ile yapılan anlaşmamızda belli bir madde vardı. O madde karşılığı gereken miktarı getirdi ve serbest kaldı. Karşılıklı anlaşma gereği gitti. Lugano Şampiyonlar Ligi'nden çıkarılmamızın ardından kendi istedi. Sevdiğimiz taraftarın da sevdiği bir futbolcuydu. Ancak Şampiyonlar Ligi'ne kalmayacak olmamızdan sonra Lugano ve Niang kendi kararlarını vermek istedi. Emenike de oynamak istemedi. "Ben hayatımda ilk defa gözaltına alındım bu moralle oynamam mümkün değil" dedi. Biz Ruslar'dan önce Emenike'yi aldık. Ruslar'ın gözdesiydi biz onlardan önce transfer ettik. Emenike kendi istemedi. Rus takımı hazırdı aldılar ancak Emenike yaşanan olaylardan sonra Türkiye'de oynamak istemedi. Türkiye'de futbol oynamam mümkün değildir dedi. Niang ise 32 yaşına gelmiş bir futbolcu ve 4 yılılığına, yıllık 4.5 milyon eurodan gitti. Haklı olarak bu fırsatı reddedemedi. Biz bu oyuncuları satmadık. Lugano için ise "kendi düşen ağlamaz" diyorum. Kendi tercih hakkını kullanıyorsun sonra beğenmeyip gelmek istiyorsun. Konuşacağız bakalım ne olacak. Burada gördüğü sevgiyi orada görmesi mümkün değildi zaten. Paris'te dolaştığı vakit kim gelir de imza ister kolay değil. Fenerbahçe'de el üstündeydi. Bu ortamı bırakıp gitmesi yanlıştı" dedi.

ŞAMPİYON OLURSAK NE OLACAK?

Meclis tarafından kabul edilen yeni yasa ile ilgili de konuşan Kiğılı şunları söyledi:

"Kanun meclisten çıktı. Cumhurbaşkanının imzası ve resmi gazetede çıkmasından sonra yasa kabul ediliyor. Önümüzdeki günlerde bu gelişmeler olduktan sonra bu kanun 18 kulübün ricası önerisiyle değişecek. Yasa devam etseydi kulüpler yarın öbür gün yönetici bulmakta güçlük çekecekti. Statta olabilecek şiddet olayından yöneticiler sorumlu tutulup hapis cezasına çarptırılacaktı. Kanun ağırdı ve kulüpler birliğinin oy birliğiyle değişti. Ancak resmi gazetede yayınlanmadan kesinleşmiyor. Ondan sonra savcının iddianamesini bekleyeceğiz. Camia olarak başkanımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Ondan sonra federasyonun talimatları var. Federasyonun talimatları da değişebilir. UEFA'nın emriyle federasyon bizi Şampiyonlar Ligi'nden çekti. Peki bizim halimiz ne olacak. Şampiyon olursak ne olacak? İçeride olan arkadaşlarımız temiz çıkarsa ne olacak? Şampiyonlar Ligi hakkımız elimizden gitti" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ali Koç'un Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne hangi sebeplerle alınmadığına dair çeşitli bilgilere sahip olduğunu ve bu bilgi-belgeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirtmesinin ardından bu konuya da değinen Kiğılı, "Ali Bey'in önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamaları bekliyoruz. Yasa resmi gazetede yayınlandıktan sonra bir takım açıklamalar yapacağız. Bu konu ile ilgili beni maruz görün önümüzdeki günlerde açıklayacağız" dedi.

YILDIRIM BAŞKANLIĞA ADAY OLACAK MI?

Aziz Bey şu anda başkandır. İstifa etmedi. Yönetim kurulu ve başkanın görevi devam ediyor. Herhangi bir cezai durum yok. Gözetim içerisindeler. Yarın iddianame açıklanacak şartlar nedir bilinmiyor. Başkanımızın görevi devam ediyor. Görev süremiz Mayıs'ın sonunda bitiyor. Ondan sonra yeni yönetim ve Başkan gelecek.

25 MİLYON DOLAR YATIRDIK

"Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım'ın ceza evine girmesinden sonra düşüş yaşadı" yorumunun abartılı bir yorum olduğunu söyleyen Kiğılı, "Amatör sporlarda kız basketbolunda erkek voleybolu ve basketbolunda son derece iddialıyız. Bugün Galatasaray'ı yendik. Hem voleybolda hem basketbolda iddiamız devam ediyor ve biz onlara şampiyon gözüyle bakıyoruz. Geçen sene voleybol, basketbol, kürek gibi amatör şubelere 25 milyon dolar yatırdık. Şike deniyor geçen sene ikinci yarıda 12 milyon dolar resmi prim dağıttık. Bir taraftan şike dönüyor bir taraftan da resmi kayıtlar var. Zor günler geçiriyoruz" dedi.

FENERBAHÇE SEKİZİNCİ SIRADA

Fenerium'un elde ettiği ciddi gelirlere de değinen Kiğılı," 104 yıllık köklü bir kulübüz ve taraftar kulübünü seviyor. 3 ay evvel Şenes Erzik beni aradı ve UEFA'nın mağaza sıralamasında Avrupa'da sekizinci sırada olduğumuzu ve beni tebrik ettiğini söyledi. 3 ay önce Barcelona'ya gittim ve içeride satılan ürün çeşidi 2 ya da 3'tür. Formayı 75 eurodan satıyor arkasına 17 euroya isim yazıyor. 92 euroya forma satıyor. Başka da ürün yok. Bizdeki çeşitlilik kimsede yok. Basının da bilmediği Fenerium'un dışında lisans verdiğimiz ürünler var. Mesela tost makinası yapıyoruz. Tostu yaptığınız zaman üzerine Fenerbahçe arması çıkacak. Bunu Fenerium'da olmasa da elektronik ürün satan yerlere lisans karşılığı vereceğiz. Ciddi lisans geliri alıyoruz ayrıca satıştan gelir elde ediyoruz. 5 milyon TL'ye yakın lisans verdiğimiz ürünlerden gelir elde ediyoruz. Fenersu var, oyuncaklar var, top var, çakmak var. Bunlar Fenerium dışında elde ettiğimiz gelirler ve bu rakamlar inanılmaz boyutlarda" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Kiğılı'dan Lugano'ya Sitem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement