Kayseri Takımlarının İlk Yarıda Yüzü Gülmedi - Son Dakika
Spor

Kayseri Takımlarının İlk Yarıda Yüzü Gülmedi

Kayseri Takımlarının İlk Yarıda Yüzü Gülmedi

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı sonunda Kayseri takımları Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor ligin son iki sırasını paylaşıyor.

06.01.2014 12:35  Güncelleme: 12:49

MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Kayseri'yi temsil eden iki takım da aynı puanlarla son iki sırayı paylaşarak, taraftarlarını üzdü.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul'dan sonra birden fazla takımla temsil edilen tek şehir olan Kayseri, büyük umutlarla başlayan sezonun ilk yarısında istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı.

Uzun yıllar sonra aynı sezonda iki takımın Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek olması sezon başında tüm Kayserili futbolseverleri mutlu etmişti.

Spor Toto Süper Lig'de son 9 yıldır gösterdiği başarılarla dikkati çeken Kayserispor'un geçen sezonu 5. sırada bitirmesi, Kayseri Erciyesspor'un da PTT 1. Ligi şampiyon tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi her iki takım taraftarını da yeni sezon için umutlandırmıştı.

Ancak ligin ilk yarısında Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor, topladıkları 12'şer puanla 17. ve 18. sıralarda kendilerine yer bulabildi. 17. sıradaki Kayserispor 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet, son sıradaki Kayseri Erciyesspor ise 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı.

Kayserispor sezona galibiyetle başlamıştı

Sezona iç sahada Sivasspor galibiyetiyle başlayan Kayserispor, daha sonra oynadığı 16 maçta sadece 1 kez galip geldi.

Geçtiğimiz sezonu, takımın başına teknik direktör Robert Prosinecki'nin  gelmesinin ardından büyük bir yükseliş göstererek 5. sırada tamamlayan  Kayserispor, bu sezonun ilk yarısında taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Kayserispor'u sakatlıklar "yaktı"

İlk 17 haftada aldığı başarısız sonuçlarla taraftarlarını üzen Kayserispor, ligin ilk yarısı boyunca önemli oyuncuların yokluğunu hissetti.

Sarı-kırmızılı ekipte, önemli oyuncular Bobo, Zurab, Simic, Jaja ve Nobre başta olmak üzere yaklaşık 10 futbolcu uzun süreli sakatlık yaşadı.

Kayseri Erciyesspor da umduğunu bulamadı

Teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde sezona çok sayıda transfer yaparak, başlayan ligin yeni ekiplerinden Kayseri Erciyesspor da ligin ilk yarısında Kayserispor gibi taraftarının yüzünü güldüremedi.

Çapa, geçen sezon Gençlerbirliği'nde talebeleri olan Cem Can, Azofeifa, Vleminckx ve Spor Toto Süper Lig tecrübeleri olan Erhan Güven, Sinan Kaloğlu, Ekrem Ekşioğlu, Turgay Bahadır, İbricic ve Yasin Öztekin gibi futbolcuları transfer ederek, ligde ilk 10 içerisinde yer alacak bir takım kurduklarını açıklamıştı. Ancak ligin ilk yarısında mavi-siyahlı ekip umduğunu bulamadı.

Çapa ve Prosinecki görevlerinden ayrıldı

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa ile Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, alınan başarısız sonuçların ardından görevlerini bıraktı.

Çapa, Kayseri Erciyesspor'da ligde 15 hafta sonra yönetimle anlaşarak karşılıklı sözleşmeye feshetti.

Prosinecki de yaklaşık 2 ay önce istifa ettiği ancak ısrar üzerine tekrar döndüğü görevinden ilk yarının son maçının ardından ikinci kez ayrıldı.

Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor'da, ligin devre arasında takımlara takviye yapılarak, ikinci yarıya iyi başlamanın hesapları yapılıyor. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kayseri Takımlarının İlk Yarıda Yüzü Gülmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement