Kartalspor Teknik Direktörü Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Spor

Kartalspor Teknik Direktörü Yıldırım Açıklaması

Kartalspor Teknik Direktörü Yıldırım Açıklaması

"(Ekonomik sorunlar nedeniyle) Takımda yarınki maça çıkmama konusunda güçlü bir istek var" "Son ana kadar yöneticilerin vecibelerini yerine getirmesini bekleyeceğiz"

10.05.2014 15:53

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kartalspor'un teknik direktörü Şaban Yıldırım, sezon başından bu yana ekonomik sıkıntıların içinde bırakıldıklarını belirterek, takımında yarınki Çankırıspor maçına çıkmamak gibi bir düşünce oluştuğunu söyledi.

Yıldırım, "Masadaki en güçlü seçenek bu. Son ana kadar yöneticilerin vecibelerini yerine getirmesini bekleyeceğiz. Ben bekliyorum, diyalog kanallarını kapatmamaya çalışıyorum. Oyuncularımın yaptığını da destekliyorum" dedi.

Takımda yaşanan sorunu AA muhabirine anlatan Yıldırım, kulüp yönetiminin sezon başından bu yana futbolculara büyük bir sıkıntı yaşattığını, peşin, maç başı ve prim ücretlerini ödemediğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çocuklar evlerine gidecek dolmuş parası bulamıyorlar. Kimisi mevcut evini, arabasını sattı. Banka kredilerine girenler oldu. İnsanlar borçlara karşı sokağa çıkamaz hale geldiler. Bir sene daha burada kalsam ben de belki evimi satmak zorunda kalacağım. Bu raddeye getirilmiş, defalarca söz verilmiş bir takımdan söz ediyoruz. Bu çocuklar formalarına, işlerine ve birbirlerine olan saygılarından şimdiye kadar iyi bir takım hüviyeti gösterip buraya kadar geldiler."

Yaşadıkları ekonomik sıkıntıya rağmen takımın büyük bir mücadele ve kenetlenme örneği göstererek başarılı bir sezon geçirdiklerini belirten teknik direktör Şaban Yıldırım, şunları kaydetti:

"Para problemi yaşayan takımlar kadrosu ne kadar iyi olursa olsun kesinlikle büyük düşüşler yaşarlar. Ama bizim takımımız, bu hafta kazandığı takdirde neredeyse play-off'u garantilemiş olacak. Takımımız bu durumda. Her defasında söz verdiler, tutmadılar, buraya kadar getirdiler. Bu maç için sözleri vardı, o sözlerini de yerine getirmediler. Artık insanların dayanacak gücü kalmadı. Mesele para meselesi olmaktan çıktı. Çocuklar, yönetim kurulu tarafından, kendilerinin hafta sonu eğlencesi gibi görüldüğünü hissediyorlar. Geliyorlar hafta sonu bir şey yokmuş gibi eğleniyorlar. Takım maç kazanıyor o başarının hazzını yaşamaya çalışıyorlar. Yönetim kurulu verdiği sözleri tutmadı. Kendilerini kurtarmak için yalanlar söylemektedirler. Böyle bir ortamdan dolayı çocuklar böyle bir karar almışlardır.

Ben prensip olarak bu tip kararlara karşıyım. Yarınki maça çıkmama kararı konusunda güçlü bir istek var. Masadaki en güçlü seçenek bu.  Son ana kadar biz yöneticilerin vecibelerini yerine getirmesini bekleyeceğiz, ben de buradayım, bekliyorum. Diyalog kanallarını kapatmamaya çalışıyorum. Şu anda insanların içinde güçlü bir şekilde bu duygu vardır. Mantık çok fazla devrede değildir. Kimse oyuncularımı suçlayamaz, suçlayan haksızlık etmiş olur. Oyuncularımın bu yaptığını destekliyorum, onların yanındayım. Ben onlardan ayrı değilim, biz o takımla buraya kadar geldik. Biz şampiyonluk istiyoruz. Şampiyonluk bizim davamız, bu yöneticilerin davası olmadı maalesef. Bizim şampiyon olmamızı, play-off'a kalmamızı istemediler. Sürekli yaptıklarıyla bu takımı ayağından çektiler. Bu takımın bundan sonraki davası da şampiyonluktur." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kartalspor Teknik Direktörü Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement