Karabükspor, Süleyman Abay'dan Rahatsız - Son Dakika
Spor

Karabükspor, Süleyman Abay'dan Rahatsız

Karabükspor, Süleyman Abay\'dan Rahatsız

Karabükspor Basın Sözcüsü Gölbek, Trabzonspor ile yapacakları maçın hakemi Süleyman Abay'ın takıma karşı olumsuz tutum içinde bulunduğu söyledi.

12.02.2014 19:20  Güncelleme: 20:08

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabük spor'un basın sözcüsü Ahmet Gölbek, hafta sonu sahalarında Trabzonspor ile yapacakları maçın hakemi Süleyman Abay'ın takımlarına karşı olumsuz tutum içinde bulunduğunu iddia etti.

Gölbek, gazetecilere yaptığı açıklamada, son haftalarda ülke spor kamuoyunun futbolun güzelliğinden çok hakem hatalarını konuştuğunu ve ne yazık ki böyle bir futbol sarmalının içine girdiklerini söyledi.

Hemen her müsabaka sonrasında hakem hatalarının gündemin ilk sırasını tuttuğunu anlatan Gölbek, şöyle konuştu:

"Kardemir Karabükspor olarak bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Trabzonspor maçını yönetmek üzere Süleyman Abay atanmış bulunuyor. Abay'ın bize karşı nedenini bilemediğimiz, bir türlü çözemediğimiz olumsuz bir tutumu var. Yıl 2012, Mersin İdmanyurdu takımı zor durumda ve bir çıkış arıyor. Deplasmanda oynadığımız maçın 55. dakikasında futbolcumuz İshak Doğan hiç yoktan kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı, müsabakayı kaybettik. 2013 yılında Gençlerbirliği müsabakasının hemen başlarında futbolcumuz Anıl hiçbir pozisyon yokken 42. dakikada kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı ve müsabakayı kaybettik. Gençlerbirliği o süreçte hayli zor bir durum yaşıyordu."

Gölbek, şunları kaydetti:

"Yıl 2013, kendi evimizde Bursaspor maçı oynarken yine Sayın Süleyman Abay, 28. dakikada futbolcumuz Samba Sow'u kırmızı kartla oyun dışı bıraktı ve tesadüf Busaspor'un krizli günlerine denk gelen bu müsabakayı da kaybettik. Şimdi çok değerli ve Türk futboluna önemli katkılar yapmış olmasına rağmen bu sezon Süper Lig de kötü bir gidiş sergileyen Trabzonspor ile kendi evimizde oynayacağız ve müsabakayı Abay yönetecek. Çok kıymetli rakibimizin içinde bulunduğu bu kötü günlerden kurtulması için hiçbir kurumun, kuruluşun, kişinin himmetine muhtaç olmadığını elbette ki biliyoruz, bilecek erdemliliğimiz var. Buna rağmen, kimsenin 'durumdan vazife çıkartmak hevesine' kapılmaması için bu uyarıyı yapmakta ve adil, ön yargılardan uzak, tarafsız bir müsabaka yönetimi beklediğimizi duyurmak, sergilenebilecek olumsuz tutumları, tavırları dikkate alarak, bu açıklamayı yapmakta yarar görüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Karabükspor, Süleyman Abay'dan Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement