Karate: 49. Avrupa Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Karate: 49. Avrupa Şampiyonası

Karate: 49. Avrupa Şampiyonası

Erkek ve Kadın Kumite Milli Takımları finale yükseldi.

02.05.2014 21:11

49. Avrupa Karate Şampiyonası'nda, Erkek ve Kadın Kumite Milli Takımları finale yükseldi. Erkekler Azerbaycan ile kadınlar ise ev sahibi Finlandiya ile 4 Mayıs Pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak.

Erkek Kumite Milli Takımı ilk turda Rusya'yı 3-1'lik skorla geçti. İkinci turda Bosna Hersek karşısına Enes Erkan, Rıdvan Kaptan, Yaser Şahintekin, Erman Eltemur ve Gökhan Gündüz'den oluşan kadroyla çıkan milliler, rakibini 3-2 yenmeyi başardı. Erkek Kumite Milli Takımı üçüncü turda Macaristan'a puan averajıyla üstünlük sağladı. Seride üç maç berabere bitti. Her iki ekip birer galibiyet aldı. Enes Erkan'ın rakibi karşısındaki 7-2'lik galibiyeti Türkiye'yi üst tura taşıdı.

Milliler grup finalini Almanya'ya karşı yaptı. Türkiye, Almanya karşısına Enes Erkan, Rıdvan Kaptan, Yaser Şahintekin, Ömer Kemaloğlu ve Gökhan Gündüz ile çıktı. Türkiye, Almanya karşısında 3 galibiyet alarak, finale çıktı.

Erkek Kumite Milli Takımı, 4 Mayıs Pazar günü Avrupa şampiyonluğu için Azerbaycan ile karşılaşacak.

-Bayanlar

Kadın Kumite Takımı, ilk turda Romanya, ikinci turda da Rusya'yı mağlup ederek üçüncü tura yükseldi. Üçüncü turda geçen yılın Avrupa ikincisi Fransa'yı Serap Özçelik ve Tuba Yenen'in galibiyetleriyle geçen Kadın Kumite Milli Takımı, grup finalinde Ukrayna karşısına çıktı.

Ukrayna karşısında galibiyet ve beraberlik sayıları eşit olmasına rağmen milliler, puan averajıyla finalist olmayı başardı.

Kadın Kumite Milli Takımı, altın madalya için 4 Mayıs'ta ev sahibi Finlandiya ile mücadele edecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Karate: 49. Avrupa Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement