Karate 1 Premıer League'in İstanbul Etabı Bugün Sona Eriyor - Son Dakika
Spor

Karate 1 Premıer League'in İstanbul Etabı Bugün Sona Eriyor

Karate 1 Premıer League\'in İstanbul Etabı Bugün Sona Eriyor

9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası ve Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı, bugün yapılacak altı final müsabakası ile tamamlanacak.

07.09.2014 13:08

9. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası ve Karate 1 Premier League'in İstanbul etabı, bugün yapılacak altı final müsabakası ile tamamlanacak. Dünya Şampiyonu Milli sporcu Enes Erkan da şampiyonluk için tatamiye inecek.

Karatenin 'Şampiyonlar Ligi' olarak kabul edilen Karate 1 Premier League'in İstanbul etabı, altı sıklette yapılacak finallerin ardından tamamlanacak. 57 ülkeden 592 sporcunun katılım gösterdiği İstanbul etabı, tarihin en yoğun katılımlı organizasyonu olarak kayıtlara geçti. Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nun ev sahipliği yaptığı organizasyonun ikinci gününde bay ve bayan takım kata ile bayan kumite 68 ve 68 kg, bay kumite 84 ve 84 kg'da madalyalar sahiplerini bulacak. Dünya Şampiyonası öncesi en ciddi prova gözüyle bakılan organizasyonda Milli Takım tam kadro mücadele ediyor. Bugün yapılacak finallerde ferdi bayan takım katada Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin mücadele ederken, ferdi bay takım katada ise Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Metin Sofuoğlu'ndan oluşan Milli Takım madalya mücadelesi içinde olacak.

DÜNYA ŞAMPİYONU ENES ERKAN TATAMİYE İNİYOR

Dünya ve son iki yılın Avrupa Şampiyonu unvanı ile +84 kiloda tatamiye çıkacak Enes Erkan, Dünya Şampiyonası'ndaki muhtemel rakipleri karşısında şampiyonluk için mücadele edecek. Dünya Şampiyonu unvanının üzerinde baskı oluşturmadığını belirten milli sporcu, eksiklerini görmek adına önemli mücadeleler vereceği müsabakaları şampiyon olarak tamamlamak istediğini söyledi. Mayıs ayında Finlandiya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda bayan takım kumitede şampiyonluk sevinci yaşayan Meltem Hocaoğlu ise +68 kiloda madalya mücadelesi verecek. Final müsabakaları saat 15.00'te başlayacak.

MİLLİLERDEN İLK GÜN'DE 3 ALTIN MADALYA

Karate 1 Premier League İstanbul etabının ilk gününde üç final yapan milli sporcular, çıktıkları mücadelelerin tamamını kazanarak günü zirvede kapatmıştı. U21 Avrupa Şampiyonu Ali Sofuoğlu ferdi katada şampiyon olarak Karate 1 Premier League kariyerinin ilk altın madalyasını kazandı. Avrupa Şampiyonu Serap Özçelik ise kumite 50 kiloda mücadelesinde zirveye çıkarken, ilk günün kapanışını 75 kiloda Serkan Yağcı yaptı. Milli sporcu, zorlu geçen mücadelede tecrübeli rakibi Mısırlı Ahmed Solymann'ı 4-3 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ilk gün yapılan müsabakalarda kazanılan üç altın madalyanın gurur verici olduğunu belirterek, madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti. Başkan Delihasan, organizasyonun çok iyi geçtiğini vurgulayarak, tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karate 1 Premıer League'in İstanbul Etabı Bugün Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement