Kararını Verdi! - Son Dakika
Spor

Kararını Verdi!

Kararını Verdi!

Kansas Jayhawks’ın yetenekli oyuncusu Joel Embiid beklenen açıklamayı yaptı ve bu yılki NBA Drafı’na girmeye karar verdiğini duyurdu.

11.04.2014 10:32

Kansas Jayhawks'ın yetenekli oyuncusu Joel Embiid beklenen açıklamayı yaptı ve bu yılki NBA Drafı'na girmeye karar verdiğini duyurdu.

2003'te LeBron James, Dwyane Wade ve Carmelo Antony'nin seçildiği drafttan sonra yetenek açısından en yüksek potansiyelin lige dağılmasının beklediği 2014 NBA Draftı'nda ilk sırasından seçilmesi beklenen Kansas Üniversitesi oyuncusu Joel Embiid, sürpriz yapmadı ve drafta katılacağını açıkladı.

NCAA'de Connecticut şampiyon!

2.13 boyunda olan ve atletik özellikleriyle dikkat çeken Embiid, Kansas'ın maçlarını oynadığı Allen Fieldhouse'da bir basın açıklaması yaptı ve üniversite yönetimine, takım arkadaşlarına, taraftarlara ve kişisel ekibine verdikleri destek için teşekkür etti.

Belindeki stres kırığı nedeniyle Kansas'a 'Mart Çılgınlığı' döneminde katkı sağlayamayan birinci sınıf öğrencisi Embiid, konuyu ailesiyle tartıştığını, şu an Minnesota Timberwolves'ta forma giyen ve kendisini Kamerun'daki bir yaz kampında keşfedip, ABD'ye getiren Luc Mbah a Moute ile de konuşarak NBA'e adım atmaya karar verdiğini söyledi.

Sadece bu isimlerle değil, Nijerya asıllı NBA efsanesi Hakeem Olajuwon, Portland Trail Blazers forması giyen Fransız Nicolas Batum ile de konuşma şansı yakaladığını anlatan Embiid, "Bana NBA'e bu yaz girip, girmememi söylemediler. Bana sadece yaşayabileceğim avantaj ve dezavantajlardan bahsettiler" derken, devam eden sakatlığı için de "Belim artık iyi. Neredeyse yüzde yüze ulaşmaya çok yakınım" şeklinde konuştu.

NBA'de gelecekte çok önemli bir pota altı oyuncusu olması beklenen Embiid'in NBA Draftı'nda kamuoyunda daha popüler olan ikili Jabari Parker ve Andrew Wiggins'ın önünde ilk sıradan seçilmesi bekleniyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kararını Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement