"Karar Türk Futbolunda Kara Bir Lekedir" - Son Dakika
Spor

"Karar Türk Futbolunda Kara Bir Lekedir"

"Karar Türk Futbolunda Kara Bir Lekedir"

Tolga Deniz Aytöre, Raul Meireles'e PFDK'nın verdiği 12 maç men cezasını değerlendirdi.

21.12.2012 00:25  Güncelleme: 08:29

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde, oyundan kırmızı kartla ihraç edildikten sonra maçın hakemi Halis Özkahya'ya yaptığı hareketler neticesinde PFDK tarafından 12 maç men cezası verilen Raul Meireles ile ilgili, sarı-lacivertli yönetim harekete geçti. Portekizli oyuncuya verilen bu cezayı "Türk futbolunda kara bir leke" olarak nitelendiren Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Tolga Deniz Aytöre, kararda hukuki yanlışlıklar olduğunu iddia etti. İşte Aytöre'nni açıklamaları:

Biz bugün Disiplin Kurulu'na başvuruda bulunduk. Hakem raporunda oyuncunun kendisini anlayamadığı bir şekilde hakaretlerde bulunduğunu ve tükürdüğünü beyan etmiştir. Ancak oyuncumuz kendi ifade ettiği gibi görüntülerden de belli olduğu gibi bütün diyalogu İngilizce yapmıştır.

Disiplin yargılamalarında hakem rapor aksi ispat edilmedikçe esasdır. Ancak bu görüntülerle hakem rapor aksi ispat edilmiştir. Ortada sadece dayanılacak, delil sayılacak bir rapor olmadığı için diğer beyanlar ve görüntülerin değerlendirilerek bir karara verilmesi gerekirken alınan bu karar Türk futbolu için kötü bir kara sayfadır. Bu 12 maçlık cezada bazı hukuki yanlışlıklar var.

%%ONERI_166%%

Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu hatalar ile ilk kez karşılaşmıyoruz. İsyanımız bu. Kulüpten yapılan açıklamada bu sürece önem verdiğimizi dile getirdik. Her türlü delil, başkan Aziz Yıldırım, tanık futbolcular duruşmada olacak. Sayın hakemimizi de bu duruşmaya tekrar ifade vermesi için çağıracağız. Disiplin Kurulu'na da görüntülü savunma talep ettik ama bu talep reddedildi.

Tüm görüntüler dosyada mevcuttu. Hukuken de bu görüntüler olmak zorunda. Kurullar yayıncı kuruluş görüntülerini resmi delil olarak kabul etmek zorundadır. Bu görüntüleri yolladık ki kaldı ki yollamamız gerekmiyor. Hukuki mücadelemizi topyekün olarak göstereceğiz. Artık ceza almamak ve cezamızı kaldırmakla yetinmeyeceğiz. Bunu tüm kamuoyu özenle ve dikkatle dinlemeli, dikkate almalıdır.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Karar Türk Futbolunda Kara Bir Lekedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement