Kadlec ve Yobo Yolcu! - Son Dakika
Spor

Kadlec ve Yobo Yolcu!

Kadlec ve Yobo Yolcu!

Fenerbahçe, kupaya veda edilmesinin ardından takımda oynamaları iyice zora giren ancak talipleri olduğu öğrenilen Michal Kadlec ve Joseph Yobo ile devre arasında yollarını ayırıyor.

11.12.2013 11:47

Spor Toto Süper Lig'de yabancı futbolcu sayısı sezondan sezona azalırken, kulüpler de buna göre politika çizmeye başlıyor. Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmadığı için ligin ikinci devresinde yalnızca 17 resmi maça çıkacak olan Fenerbahçe, bu konuda yol haritasını daha şimdiden belirlemeye başladı. Sarı-lacivertli ekip, devre arasında kadrodaki lejyonerleri azaltma yoluna gidecek.

Fenerbahçe karda çalıştı!

Fenerbahçe'de şu an, takımdan ayrılmaya en yakın 2 yabancı futbolcu Michal Kadlec ve Joseph Yobo... İki oyuncuya da resmi olarak olmasa da menajerler vasıtasıyla birçok teklif gelmiş durumda... Sarı-lacivertli kulüp bu teklifleri değerlendirmek için devre arasını bekliyor.

Nijeryalı stoper Yobo, Fenerbahçe'den 2 milyon euro garanti para ve maç başına 10 bin euro alıyor. Kadlec'e ise senelik 2 milyon 100 bin euro garanti para ödeniyor ve bu oyuncu da maç başı 10 bin euro kazanıyor. Bu açıdan hesaplandığında iki futbolcunun takımdan ayrılmasıyla sarı-lacivertliler, 10 milyon euroya yakın tasarruf yapacak.

Kadlec'i aldığı bonservis bedeline yakın bir ücretle satmayı planlayan Fenerbahçe, Joseph Yobo'yu ise bonservis bedeli istemeden gönderecek. Böylece Yobo'nun iki yıllık yaklaşık 3.5 milyon euroluk maliyeti ve Kadlec'in bonservisiyle birlikte yıllık maliyeti olan 6.5 milyon euro sarı-lacivertlilerin kasasında kalacak.

A2 derbisi Fenerbahçe'nin

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de sadece 1 maçta 48 dakika forma giyen Michal Kadlec ve yine sadece 1 maçta forma giyip 90 dakika sahada kalmasının yanı sıra gol de atan Yobo'nun elden çıkarılması ile hem kadro şişkinliğinden kurtulacak hem de 10 milyon euroyu cepte tutacak. Oynamak isteyen iki futbolcunun da ayrılmak istediği belirtiliyor.

Gelecek sezon 5+0+3'e dönecek olan yabancı kontenjanı nedeniyle yönetimin de göndermeye çabaladığı isimlerden Michal Kadlec'e Alman kulüplerinden çok sayıda teklif var. Joseph Yobo'ya ise Süper Lig kulüplerinin talip olduğu ve Nijeryalı'nın bu teklifleri değerlendireceği öğrenildi.

Ahmet Ercanlar

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kadlec ve Yobo Yolcu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement