James Rodriguez'in Transfer Hikayesi - Son Dakika
Spor

James Rodriguez'in Transfer Hikayesi

James Rodriguez\'in Transfer Hikayesi

En Pahalı Transferler 2013: Henüz 22 yaşında olmasına rağmen gösterdiği performansları dikkat çeken Kolombiyalı yıldız, hatrı sayılır bir paraya Porto'dan Monaco'ya transfer oldu.

20.12.2013 00:15

ÖZEL HABER

Victor Vago | Goal

Monaco'nun geçtiğimiz yaz gerçekleştirdiği transferler günlerce manşetleri süsledi. Bu isimlerin arasında; günümüzün yıldız isimleri olan Joao Moutinho, Radamel Falcao ve Eric Abidal'ın dışında bir de geleceğin yıldızları arasında gösterilen bir isim vardı: James Rodriguez.

45 milyon avro gibi büyük bir transfer bedeliyle transfer edilen 22 yaşındaki yıldız, genç yaşına rağmen ortaya koyduğu performansla, Avrupa futbolunun en dikkat çeken isimlerinden biri olmayı başardı.

Kariyerine ülkesi Kolombiya'nın 2. Lig ekiplerinden Envigado'da başlayan Rodriguez, daha sonra bir sezonluğuna Banfield forması giyerek 1. Lig tecrübesi yaşamış oldu.

PORTEKİZ'DEKİ FİNANSÖRLER

2010 senesinde Porto, Banfield'e 5 milyon avro ödeyerek genç yıldızın bonservisinin %70'ini aldığında Rodriguez için Avrupa kapıları açılmış oldu. Bonservisin kalan kısmını ise başka finansörler tamamından ödendi.

Porto, daha sonra %10'luk hakkını başka bir finansöre sattı ve %35'lik kısmını ise Gol Football Luxembourg SARL'a 2.5 milyon avro karşılığına vermeyi kabul etti. 6 ay sonra Porto, önce 2.25 milyon avro karşılığında bu oyuncunun %30'luk hakkını Convergence Capital Partners BV'den geri aldı. Bu senenin başında ise Portekiz kulübü, Gol Football Luxembourg SARL'a 8.57 milyon avro ödeyerek %30'luk hissesini daha geri aldı.

Porto, Rodriguez'i Monaco'ya sattığı zaman genç yıldızın bonservisinin %90'ına sahipti.

Third-party involvement has become particularly prevalent in Portuguese football where heavily indebted clubs try to find smart solutions to keeping their heads above water.

2010 senesinde Avrupa futboluna adımını attı ve Porto formasıyla 65 maçta 25 gol kaydederek Juventus ve Manchester United gibi büyük kulüplerin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Ancak Dmitry Rybolovlev gibi bir milyarderin kulübü olan Monaco onun için 45 milyon avroyu gözden çıkartınca, Rodriguez de Monaco ile 5 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

Kolombiyalı yıldızın 2010 senesinde 13 bin avro olan haftalık maaşı, menajeri Jorge Mendes'in de iş bitiriciliğiyle haftalık 83 milyon avroya yükseldi.

Bu transfer Rodriguez için bir dönüm noktası oldu. Avrupa'nın en gözde yeteneklerinden biri olan 22 yaşındaki futbolcu için 2. Lig'den yeni gelmiş bir takıma gitmek risk gibi gözükse de, bu sene Monaco'nun ortaya koyduğu performans kafalardaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Goal'e yaptığı açıklamalarda Rodriguez, şu ifadeleri kullandı: "Başka ülke takımlarının benimle ilgilenip ilgilenmediklerini bilmiyorum. Bildiğim tek şey Monaco'nun beni istediğiydi. İyi oyuncuları vardı ve benimle ilgileniyorlardı. Bu yüzden buradayım."

Kolombiya'nın eski teknik patronu Francisco Maturana da, Rodriguez'in gelişiminin devam edeceğini ve daha iyi noktalara geleceğine inandığını belirtti.

Goal'e konuşan Maturana, "Onunla 20 Yaş Altı Milli Takım'dayken tanışmıştım. O zamanlar çocuktu ama ayaklarına çok hakimdi. Çok teknik bir futbolcu ve çok yetenekli. Kendine çok güveniyor, bu nedenle başarılı olacağına eminim. Porto'ya gittiğinde kendisini geliştirmeye devam etti. H acirc;l acirc; çok genç ve henüz yapacaklarının hepsini yapmış değil."

"Çok genç yaşta ülkesini terkedip, başka bir ülkeye gitti. Şimdi Monaco'da. Yeni ülkelere adaptasyon sorunu yaşadığını düşünmüyorum. Bu oyuncudan oyuncuya değişiyor. Önümüzde Fredy Guarin örneği var. O da genç yaşta başka ülkelere gitti ve her şey onun için de çok yolunda. Monaco'nun Rodriguez'e ne kadar verdiği önemli değil. Böyle bir imkanları verdiler ve gerekli bonservis bedelini ödediler. Eğer o da Monaco'da mutluysa, o zaman sorun yok." ifadelerini kullanarak Rodriguez'e olan inancını dile getirdi.

Genç yetenek | Rodriguez, genç yaşına rağmen hem kulübü hem de ülkesi için çok önemli bir isim.

Rodriguez ve Falcao'nun da katkısıyla gruplardan çıkarak Brezilya'daki Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan Kolombiya, turnuvanın gizli tehlikeleri arasında gösteriliyor. Milli takımdaki gelişimden memnun olduğunu belirten Maturana şunları söyledi: "Kolombiya'dan birçok yıldız çıkıyor. Bunun da nedeni, iyi bir rekabetin olması. Tabii bu durum, Kolombiya futboluna da olumlu yansıyor."

Geçtiğimiz sezon kaydettiği ilerlemenin, kendisini kanıtlamak için önemli olduğunu belirten Rodriguez ise, "Porto ile iyi bir sezon geçirdim ve bu benim için çok faydalı oldu. Her maçta iyi oynamak ve galip gelmek istiyorum. Aynı şey Monaco için de geçerli. Buraya şampiyonluk yaşamaya geldim. Takımda çok iyi oyuncular var ve bu kadroyla şampiyon olmamız çok zor değil. PSG ve diğer takımlar güçlüler ama onlarla başa çıkabilecek güçteyiz." ifadelerini kullandı.

EN PAHALI TRANSFERLER 2013

Hafta boyunca geçen yılın en pahalı 10 transferi listemizle ilgili ilginç ayrıntıları sizlerle paylaşacağız.

Porto'nun yıldızlarını satmasına rağmen kısa süre içerisinde eski gücüne döneceğine inandığını da sözlerine ekleyen 22 yaşındaki futbolcu, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "Porto'dan her zaman önemli futbolcular ve teknik adamlar ayrılır ama bu onlardan bir şey eksiltmiyor. Kazanmak onların doğasında var. Benim ve Moutinho'nun ayrılmasına rağmen, güçlerinden bir şey kaybetmiş gibi değiller."

Porto'nun eski asbaşkanı Antonio Figueiredo ise daha kötümser bir tablo çizerek, "Bence büyü bozuldu. Porto en iyi oyuncularını sattı ve gelenler, gidenleri aratıyor. Ama bu krizin üstesinden geleceklerdir ama bu sezon mu olur, gelecek sezon mu olur onu ben de bilmiyorum" açıklamalarında bulundu.

Moutinho ve James Rodriguez transferlerinden sonra takıma bir de Falcao'yu katan Monaco, Avrupa'nın gözde isimlerini kadrosuna katmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor James Rodriguez'in Transfer Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement