İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde, 'Stad Güvenliği, Yönetimi ve E-Bilet' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika
Spor

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde, 'Stad Güvenliği, Yönetimi ve E-Bilet' Konulu Panel Düzenlendi

İstanbul Ticaret Üniversitesi\'nde, \'Stad Güvenliği, Yönetimi ve E-Bilet\' Konulu Panel Düzenlendi

İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu’nun ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin organizasyonunda bugün, ‘Stad Güvenliği, Yönetimi ve E-Bilet’ konulu panel düzenlendi.

08.05.2014 15:24

İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu'nun ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin organizasyonunda bugün, 'Stad Güvenliği, Yönetimi ve E-Bilet' konulu panel düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü'nde gerçekleştirilen, 'Stad Güvenliği, Yönetimi ve E-Bilet' konulu panelde, açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan yaptı. İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Av. Alpay Köse, Spor Yazarı Atilla Gökçe, Spor Yazarı Mehmet Demirkol, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) E-Bilet Proje Sorumlusu Kemal Hacıoğlu ve Asset A.Ş. Genel Müdürü Özgür Gündoğan da panelde konuşmacı olarak yer aldı.

"TÜKETİCİ MAHKEMESİNİN, ELEKTRONİK BİLET UYGULAMASINI YARGILAMA YETKİSİ YOK"

İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Alpay Köse, panel öncesi İHA'ya özel açıklamalarda bulunarak, elektronik bilet ile Passolig uygulamalarının birbirinden farklı iki ayrı konu olduğunu belirterek, "Elektronik bilet aslında 6222 sayılı yasadan kaynaklanan ve yasadan dolayı normalde basılı olarak uygulanan biletin elektronik ortamda oluşturulmasını zorunluluk haline getirdiği bir yasa hükmüdür. Passolig ise Türkiye Futbol Federasyonu ile bir banka arasında oluşturulan mütaabakat gereği ortaya çıkan ve elektronik biletin üzerine işlendiği bir kart. Şu an tüketici mahkemesinin vermiş olduğu karar aslında bu kartın basılması ve satılması ile ilgili bir durum. Onun dışında elektronik bilet uygulamasına karşı zaten tüketici mahkemesinin herhangi bir yargılama yetkisi olmadığı gibi bu konuda verebileceği herhangi bir tedbir kararı bu anlamda yok" diye konuştu.

"KANUN GEREĞİ ELEKTRONİK BİLE UYGULAMASI DEVAM ETMEK ZORUNDA"

Köse, Tüketici Mahkemesi'nin almış olduğu karar doğrultusunda sadece Passolig kartlarının satış ve pazarlamasının durdurulmasının söz konusu olabileceğine değinerek, "Şu anda çıkan karara baktığımızda Passolig uygulamasının durdurulması deniyor ama bunun bence yorumlanabilmesi passolig kartlarının satışının durdurulmasıdır. Onun dışında şuan elektronik bilet uygulamasının devamına engel bir durumun söz konusu değil. Çünkü kanundan kaynaklanıyor. ve kanun herhangi bir şekilde Danıştay ya da Anayasa Mahkemesi'nde bu konu ile ilgili herhangi bir tedbir yada idari durum olmadığına göre bunun uygulaması devam edecektir. Burada sadece satışların federasyona ya da bankaya tebliğ yapıldıktan sonra Passolig kartlarının satışlarının durdurulması söz konusu olur. Şu an statlara elektronik bilet uygulaması dışında kişilerin girmesi kanuna açıkca aykırıdır. Bunu yapanlar hakkında hem kanuna aykırılık hem de kulüplere 100 bin liradan başlayan ağır para cezaları uygulanır. Dolayısıyla elektronik bilet sistemi uygulamaya devam etmek zorundadır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde, 'Stad Güvenliği, Yönetimi ve E-Bilet' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement